solyanreklam
sagreklam

?İstiklal Marşı Bağımsızlığımızın Sembolüdür?

?İstiklal Marşı Bağımsızlığımızın Sembolüdür?

?İstiklal Marşı Bağımsızlığımızın Sembolüdür?
  • 12 Mart 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, stiklal Mar’nn Kabulü ’nün 97. yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad.

 

Bakan Kocamaz mesajnda, stiklal Mar’nn Türk milletinin var olma mücadelesini en iyi ifade eden dizelerden oluan bamszlk sembolü olduunu belirterek, “Türk Milletinin bamszlk sembolü olan ve memleket akyla dolu air Mehmet Akif Ersoy’un yazd stiklal Mar’nn, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafndan kabul ediliinin 97. yl dönümünü ayn cokuyla kutlamann mutluluunu yayoruz” dedi.

Türk milletinin, tarihin hiçbir döneminde bamsz yaama arzusundan ödün vermediini vurgulayan Bakan Kocamaz, “stiklal Mar; Türk Milletinin özgür ve bamsz yaama tutkusundan ödün vermeden dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzletii dizelerdir. Kurtulu Sava’nn ilk yllarnda, savan milli bir ruh içinde kazanlmas olanan salamak amacyla yaplan iir yarmasnda, Mehmet Akif Ersoy’un iiri birinci seçilmi ve 12 Mart 1921 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin oturumunda baz milletvekillerinin itirazna ramen kabul edilmitir” ifadelerini kulland.  

“stiklal Mar’mz, stiklal mücadelesi verdiimiz dönemi en iyi ekilde yanstmtr”

stiklal Mar’nn, verilen istiklal mücadelesini ve bamszlk akn Türk Milletine tekrar tekrar hissettirdiini ifade eden Bakan Kocamaz, “stiklal Mar’mz, stiklal mücadelesi verdiimiz dönemi en iyi ekilde yanstmtr. Türk Milleti’nin o günkü artlardaki durumu, yaps, karakteri ve özelliklerinin hissedilebilecei msralar iir olarak okunduunda ve mar olarak söylendiinde bizleri oldukça heyecanlandrmaktadr. Her okuduumuzda tüylerimizi diken diken eden ve bizleri fazlasyla heyecanlandran stiklal Mar’nn kabul ediliinin 97. yldönümünü en içten duygularla kutlarken, bu esiz eserin airi Mehmet Akif Ersoy ile bu vatan uruna hayatn kaybetmi ve stiklal Mar’na ilham olmu tüm ehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık