solyanreklam
sagreklam

4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri Sona Erdi

4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri Sona Erdi

4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri Sona Erdi
  • 19 Mayıs 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan 2-18 Mays tarihleri arasnda düzenlenen “4. Mersin Liseler Aras Tiyatro Günleri” gerçekletirilen ödül töreni ile sona erdi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ödül törenine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, KKTC Mersin Kültür ve Eitim Ataesi Yusuf nanrolu, Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatlar Bölümü Tiyatro Oyunlar Bölüm Bakan Prof. Dr. Cihangir Nevruzolu, meclis üyeleri, daire bakanlar, oyun yönetmenleri, öretmenler, örenciler ve çok sayda tiyatro sever katld.

“Türk sanat, yeni ahsiyetlerini bu salondan çkaracak”

Yaklak iki hafta boyunca 15 okul, 17 grup, 485 örencinin oyunlarn sergiledii 4. Mersin Liseler Aras Tiyatro Günleri’nin ödül töreninde bir konuma gerçekletiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bu gençlerin arasndan çok özel yetenekler çkabileceini düünüyoruz ve bunun beklentisi içerisindeyiz. nallah balattmz bu etkinlik, bundan sonra kesintisiz olarak devam eder. Türk sanatna, Türk tiyatrosuna yeni yeni ahsiyetler bu salondan, bu sahneden çkar inallah. Böyle bir etkinlie destek veren bata Milli Eitim Müdürlüümüz olmak üzere bütün okullarmza, okul yöneticilerimize, çok deerli yönetmen hocalarmza huzurlarnzda teekkür ediyorum. Sizleri de böyle bir medeni cesaret göstererek yeteneklerinizi ortaya koyduunuz için ayr ayr tebrik ediyorum. nallah gelecek yllarda çok daha geni katlmlarla, çok daha büyük yeteneklerin ortaya çkarlaca etkinlikler diliyorum” dedi.

“Türk gençliine sahip çktnz için teekkür ediyorum”

MHP Mersin Milletvekili Baki imek de Toroslar’da düzenlenen iftar programndan ayann tozu ile geldiini ifade etti ve Toroslar’da yaad küçük bir any gençlere anlatarak, “Hem Mersin l Milli Eitim Müdürlüümüze, hem de Mersin Büyükehir Belediyemize sanata, spora ve en önemlisi Türk gençliine sahip çkt için teekkür ediyorum. Ben ayamn tozuyla Toroslar’daki bir iftar programndan buraya geldim ama böyle güzel bir tesadüf yaadm. ftara program srasnda bir tane köylü kadn, alvarl ve baörtülü; Hamit Tuna Bakanmzn yanna geldi. Ben iir yazyorum, tiyatro yazyorum ve tiyatro oynuyorum dedi. Hamit Tuna Bakanm da sordu. Arslanköylü müsün diye. Yok dedi. Arslanköylü deilim. u anda 50’li yalardaym ve tiyatro yazmaya çalyor. Ama gençlerimizin ellerinde artk eskilere göre daha güzel imkânlar var” ifadelerini kulland.

“Yaratclk bir sevginin ürünüdür, sevgisiz yaratclk olmaz”

Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatlar Bölümü Tiyatro Oyunlar Bölüm Bakan Prof. Dr. Cihangir Nevruzolu ise yapt konumada “Bu güzel tabloyu ehrin, devlerin büyükleri gibi ürettiiniz için, bir sanat adam ve öretim üyesi olarak size derin bir minnettarlm bildiriyorum. Ben her zaman örencilerime unu söylerim. Sanrm bugün bu salonda bulunan öretmenler de benimle ayn fikirde olacaklardr.  Söylediim u ki, yaratclk bir sevginin ürünüdür. Sevgisiz yaratclk olmaz. Bugün siz bu sahnede kendi sevginizi örencileriniz ile birlikte gösterdiniz ve bugün bu sahnede tüm emeklerinizin karln aldnz” diye belirtti.

Konumalarn ardndan ödül törenine geçildi ve Bakan Kocamaz ile MHP Mersin Milletvekili Baki imek tarafndan oyun yönetmenleri ile okul müdürlerine tek tek plaketleri takdim edildi.  Ödül töreninde bu yln ‘Emek Ödülü’nü kazanan öretmen Dilek Ödemi de plaketini Prof. Dr. Nevruzolu’nun elinden ald.

Törende ayrca, her tiyatro grubundan bir örenciye grup içerisinde en iyi oyuncu ödülü ile tiyatroda gelecek vadeden 6 oyuncuya da ödülleri Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafndan verildi. Örenciler, oyun yönetmenleri, hocalar ve protokol üyeleri ile birlikte çekilen toplu hatra fotorafnn ardndan ödül töreni sona erdi.

Etkinlik boyunca sahnelenen oyunlar…

7.5 Yl Fen Lisesi “Deli Dumrul” adl oyunla, Odtü Gv Özel Mersin Anadolu Lisesi “Altn Post” adl oyunla, Gazi Anadolu Lisesi “Kadn Hakl Beyler” adl oyunla, Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Para” adl oyunla,  Mehmet Sertta Anadolu Lisesi “Sen Hiç Ate Böcei Gördün Mü?” adl oyunla, Eyüp Aygar Fen Lisesi “Snavsz Hava Sahas” adl oyunla, Cemile Hamdi Ongun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi “Kayp Hayatlar” adl oyunla, Gülnar Meslek Lisesi “Ksa Oyunlar” adl oyunla,  Yeniehir Proje Anadolu mam Hatip Lisesi “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adl oyunla, Özel Mersin Hzr Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Yaar Ne Yaar Ne Yaamaz”adl oyunla,Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi “Görünüm”adl oyunla, Mehmet Sertta Anadolu Lisesi “Otogargara” adl oyunla,Mehmet Sertta Anadolu Lisesi “Teneke”adl oyunla, Mahmut Arslan Anadolu Lisesi “Keanl Ali Destan”adl oyunla,Hüseyin Okan Merzeci Anadolu Lisesi “Keanl Ali Destan”adl oyunla,Özel Mersin Taç Koleji Anadolu Lisesi “stanbul Efendisi”adl oyunla ve Yahya Akel Fen Lisesi “Artiz Mektebi” adl oyunla her gün perdeleri aralad.

 

 

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık