solyanreklam
sagreklam

Ramazan Ayının Manevi Ruhu Torosları Sardı

Ramazan Ayının Manevi Ruhu Torosları Sardı

Ramazan Ayının Manevi Ruhu Torosları Sardı
  • 19 Mayıs 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz on bir ayn sultan Ramazan’n üçüncü gününde Toroslar lçesi’nde yaayan vatandalarla bir araya geldi. Ramazan aynn manevi iklimini Mersinli vatandalarla ayn sofrada yaayan Bakan Kocamaz, orucunu vatandalarla birlikte açarken, binlerce Mersinliyi ramazan sofralarnda buluturdu.

Rahmet ve bereket ay olan Ramazan aynda kurulan iftar sofralar ile birlik ve beraberlik ortam salayan Bakan Kocamaz akam ezan öncesi sofralar tek tek gezerek vatandalarn ramazan ayn kutlad.

Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleen iftar bulumalarna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Mersin Ülkü Ocaklar Mersin l Bakan Gökhan Demir, MHP Toroslar lçe Bakan Hüsnü Doan,  Toroslar Ülkü Oca Bakan Ömer Sddk Narin, meclis üyeleri ve çok sayda Mersinli katld.

“Ramazan ay sayesinde zenginle fakir ayn noktada buluuyor”

Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleen iftar yemei öncesi konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Ramazan gönüllerin cotuu, birlik ve beraberliin dorua trmand, dualarn, ibadetlerin kabul olduu, dinimizce en özel aydr. Gündüzleri tutulan oruçla, akamlar da teravih namazlar ile insanlarmz bir araya geliyor ve yardmlayor. Zenginle fakir ayn noktada buluuyor. te böylesine güzel bir ayda sizlerle Mersin iftarlarnda bir kez daha beraber olmaktan onur duyduumu belirtmek istiyorum. Be yldr düzenlediimiz bu iftar sofralar ile Mersin’e Ramazan’n geldiine hep birlikte çok yakndan müahede ettik. Allah birlik ve beraberliimizi, dirlik ve düzenimizi bozdurmasn. Ramazan ay sayesinde Mersinimizde yaayan bütün hemerilerimizle gönüllerimiz bir araya geliyor, kaynayor, couyor, coturuyor ve Mersin’in gelecei yönünden emin admlarla ilerliyoruz” dedi.

“Mersin adeta cennetin yeryüzü ubesi gibi”     

Mersin’in herkes için önem arz eden çok özel ve çok güzel bir yerleim alan olduunu ve düzenlenen etkinliklerle de Mersin’de yaayan vatandalar bir arya getirme gayesi içerisinde olduklarn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Mersin adeta cennetin yeryüzü ubesi gibi. Bu kentin kymetini hep birlikte bilmek mecburiyetindeyiz. Kentimize hep birlikte sahip çkmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin çok zor bir dönemden geçtii bu günlerde slam âlemi üzerine oynanan oyunlarn adeta trmandrld bir dönemde bir günde 60 tan fazla insann katliama maruz kald Kudüs’ün bu hazin olaylar yaad bir dönemde bizim birbirimizi, ehrimizi, ülkemizi sahiplenmeye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacmz var. Bu ramazanlarn bu teravihlerin kymetini bilelim. Bunlarn sayesinde birliimizi, dirliimizi, kardeliimizi pekitirelim ve gelecee emin admlarla yürüyelim. Ramazannzn mübarek, oruçlarnzn kabul olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” eklinde konutu.

Okunan ezanlar eliinde açlan oruçlar ve ekmeini paylaan Mersinliler, ilahi sanatçs Abdülvahit Karanacak’n seslendirdii ilahiler ve semazen grubunun gösterisi eliinde huzur dolu bir akam yaad.

Toroslarda Mersinli vatandalarla bir araya gelerek orucunu açan MHP Mersin Milletvekili Baki imek ise, “ Hepinizin Ramazan ayn kutluyorum. nallah birlik ve beraberlik içerisinde her beraber kutlayp bayrama erimeyi temenni ediyorum. Ramazanla beraber ramazan bilmeyenler, Amerika’nn açt karanlk güzergâhta altmtan fazla Filistinliyi katlettiler. Ben bu zulmün sona ermesini, slam dünyasna ve Türk dünyasna barn gelmesini temenni ediyorum ve hayrl ramazanlar diliyorum” ifadelerini kulland.

Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, “On bir ayn sultan mübarek Ramazan ayndayz. Birlikte olmann, dayanma ruhunun, millet olma özellii ile ho sofralarda birlikte oluyoruz. Bu kadar insan bir araya gelmi ayn havay teneffüs ediyor, bu mübarek iklimde her birlikteyiz. Allah birliimizi beraberliimizi bozmasn. Rabbim tuttuunuz oruçlar, yaptnz ibadetleri kabul eylesin” diye belirtti.

Turgay Bayayla ile türkü dolu bir akam

ftar yemei sonras 5. Ramazan Etkinlikleri Program kapsamnda Büyükehir Belediyesi tarafndan verilen konserde Türk Halk Müzii’nin güçlü seslerinden Turgay Bayayla sahne ald.

Turgay Bayayla’y dinleyenler arasnda Mersin Büyükehir belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel ve Atatürk Meydan’na akn eden Mersinliler yerini ald.

Atatürk Park’na kurulan konser alann dolduran cokulu kalabalk için türkülerini seslendiren Bayayla, söyledii ilahiler ile de vatandalar mest etti. Düzenlenen etkinliklerden son derece memnun kalan vatandalar Turgay Bayayla’nn türküleri ile elenceli dakikalar eliinde ramazann üçüncü gününü de geride brakt.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık