solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir, Üreticilere Destek Olmaya Devam Ediyor

Büyükşehir, Üreticilere Destek Olmaya Devam Ediyor

Büyükşehir, Üreticilere Destek Olmaya Devam Ediyor
  • 20 Mayıs 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi krsal alanda üreticilere destek vermek amacyla Silifke lçesi'nde 'Ceviz Soyma Makinesi' ve 'Misinal Motorlu Trpan Makinesi' datm gerçekletirdi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, üreticilerin ürünlerine katma deer salamak amacyla gerçekletirilen datm töreninde Mersin genelinde 26 mahalleye Ceviz Soyma Makinesi ve 108 üreticiye de Misinal Motorlu Trpan Makinesi datt.

Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Silifke Grup Amirlii'nde gerçekletirilen datm törenine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra MHP Mersin Milletvekili Baki imek, MHP Mersin 3. Sra Milletvekili Aday Bekir Özsu, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Berrin Altnta, MHP Silifke lçe Bakan Levent Nogay, Ülkü Ocaklar Silifke lçe Bakan Murat Sezer, Taucu Ülkü Ocaklar Bakan Emir Cömert, muhtarlar ve üreticiler katld.

“Deniz Uça sözümüzü de yerine getireceiz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 30 Mart 2014 öncesinde söz verdikleri ilerin çok büyük bir bölümünü tamamladklarn belirterek, “Üç be tane o çok sözü edilen, o dönemde de dikkat çeken hizmet kald. Bunlardan bir tanesi helikopterdi ve onu Belediyemize kazandrdk. Çok amaçl olarak bu helikopter Mersin'de hizmet vermeye balad. Bu helikopter, Mersin Büyükehir Belediyesi'nin eli, aya olacak. Bunun dnda bir deniz otobüsü sözü vermitik. Bununla ilgili aratrmalarmz kesintisiz bir ekilde devam ediyor. Arkadalarmz önümüzdeki hafta içerisinde Yunanistan’a ve talya’ya giderek belirledikleri birkaç deniz otobüsünü yerinde daha iyi inceleyip karar ona göre verecekler. Yine bir deniz uça projemiz vard. Bununla ilgili de hala limanla yani Ulatrma Bakanl ile görümelerimiz devam ediyor. O deniz uçann inecei bölge ile ilgili izin konusunda bir direni görüyoruz ama izin aldmz takdirde o sözümüzü de mutlaka yerine getireceiz” eklinde konutu.

“Mersin, Cumhuriyet tarihinde görmedii hizmetleri 4 yl içerisinde gördü”

ler yaplmaya devam ettikçe, vatandalarn yeni hizmetler için daha fazla talepte bulunduklarn konumasna ekleyen Bakan Kocamaz, “Tabi ki bütün hizmetleri 4 ylda bitirmemiz mümkün deil. Ama unu gayet rahat ve gönül huzuru içerisinde söyleyebiliriz ki Mersin, Cumhuriyet tarihinde görmedii hizmetleri bu 4 yllk süre içerisinde gördü. Bizim krsaldaki yllarn ihmalini ortadan kaldrma gayretimiz Büyükehir Belediye Meclisi'nde birilerini rahatsz etti. Aslnda biz Mersin merkezde de elimizin ulaabildii birçok problemi çözdük. Ama bunlar boyac küpü deil. Bugünden yarna bunlarn tamamn bitirmek ne bütçe ile alakal ne de zamanla alakal. Yani paranz olsa zamannz yetmeyebilir. Kent içerisinde verdiiniz rahatszl kentin her tarafna yaymamak adna baz konular öncelikleri belirleyerek öne çekmi olabilirsiniz. Büyükehir Belediyesi ve MESK 4 yl içerisinde gerek alt yap da gerekse alt yapda ilçe belediyelerinin hiçbir ekilde hayata geçiremeyecei gerek bütçe gerekse plan olarak projeleri hayata geçirdi” diye ifade etti.

“Cenab- Allah bizi bu millete ve memlekete hizmet için yaratm”

Büyükehir Belediyesi olarak tarmdan, sanayi alt yapsna kadar bir çok alanda vatandalara destek verdiklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “Hizmet bizim iimiz. Cenab- Allah bizi bu millete ve memlekete hizmet için yaratm. Bizde Yaradan’n bize verdii bu yetkiyi sonuna kadar kullanmaya, vatandalarmzn mahalli müterek ihtiyaçlarn gidermeye çalyoruz. Tarmdan tutun sanayi alt yapsna kadar Büyükehir Belediyesi olarak birçok konuda halkmza destek veriyoruz. Bizim verdiimiz hizmetler, dier Büyükehir Belediyeleri tarafndan gelip yerinde tespit ediliyor. Burada gördükleri o örnekleri kendi bölgelerinde de yaygnlatrmak için bir aray içerisine giriyorlar. Ben yaptrdmz anketlerle, vatandamzn memnuniyetinin her geçen gün artmasndan bunu gözlemliyorum. Biz yüzde 32 oyla Büyükehir Belediyesi'ne geldik ama u anda Büyükehir Belediyesi’nin beenilme oran yüzde 75 ile 90 arasnda görülüyor. Demek ki doru yoldayz” dedi.

Baki imek: “Laf deil, i üretti”

MHP Mersin Milletvekili Baki imek, konumasnn banda, gençlerin 19 Mays Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn kutlayarak “Büyükehir Belediyemiz 2014 ylndan bu tarafa çiftçilerimizin, köylülerimizin, engellilerimizin, Mersin'de yaayan her bir insanmzn derdine derman olmaya çalt. Büyükehir Belediye Bakanmz sizler gibi bir Yörük Türkmen çocuu, bir çiftçi çocuu olduu için çiftçinin de, köylünün de, içinin de derdinden anlyor. 2014 ylndan bu tarafa geçen zaman içerisinde Mersin'in Tarsus'tan Anamur'a kadar olan her yerinde laf üretmedi, i üretti” ifadelerini kulland.

Silifke lçesi Seydili Mahalle Muhtar Mustafa Doan da gerçekletirdii konumasnda çiftçilerin aln terleri ile ürettikleri ürünleri datlan makineler sayesinde artk daha rahat ileyebileceklerini belirterek, datm gerçekletiren Mersin Büyükehir Belediyesi’ne teekkürlerini iletti.

Konumalarn ardndan Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri ile birlikte üreticilere ceviz soyma makineleri ile misinal motorlu trpan makineleri teslim edildi.

“Kurulan 26 adet makine ile ylda 5.500 ton ceviz soyulabilecek”

Mersin Büyükehir Belediyesi, Ceviz Soyma Makinesi Destei Projesi ile Anamur ilçesi 2 mahalle, Bozyaz ilçesi 2 mahalle, Çamlyayla ilçesi 3 mahalle, Erdemli ilçesi 3 mahalle, Mezitli ilçesi 2 mahalle, Mut ilçesi 3 mahalle, Silifke ilçesi 4 mahalle, Gülnar ilçesi 2 mahalle ve Toroslar ilçesi 5 mahalle olmak üzere toplam 26 mahalleye zaman ve devir ayarl Ceviz Soyma Makinesi kurulumu yapld.  Üreticiler bu sayede elleri ile soyduklar cevizleri makine ile soyarak zaman ve iten tasarruf salayacaklar. 900 kg/saat kapasitesi bulunan Ceviz Soyma Makineleri ile soyulan cevizlerin daha iyi fiyattan sat salanarak üreticilerin gelir seviyesinin yükseltilmesi amaçlanyor. Kurulan 26 adet makine ile ylda 5.500 ton ceviz soyulabilecek olup Mersin’deki ceviz üretiminin yaklak %85’i ilenmi olacak.

“Bahçelerde kimyasal ilaç kullanm da en aza indirilecek”

Misinal Motorlu Trpan Makinesi Destek Projesi kapsamnda ise Akdeniz ilçesi 4 üretici, Çamlyayla ilçesi 14 üretici, Erdemli ilçesi 11 üretici, Gülnar ilçesi 13 üretici, Mut ilçesi 15 üretici, Mezitli ilçesi 6 üretici, Silifke ilçesi 7 üretici, Tarsus ilçesi 12 üretici, Toroslar ilçesi 23 üretici ve Yeniehir ilçesi 3 üretici olmak üzere toplam 108 üreticiye %75 hibeli Misinal Motorlu Trpan Makinesi desteklemesi yapld. Misinal Motorlu Trpan Makinesi ile meyve bahçelerinde oluan yabanc otlarn temizlii yaplabilecek. Yabanc otlarn temizlii ile hasat ilemi daha kolay yaplrken, bahçelerde kimyasal ilaç kullanm da en aza indirilecek. Bahçelerde verimlilik art salanmasnn yannda üreticinin içilik maliyetleri de düecek. Misinal Motorlu Trpan Makinesi ile günde 5 dekar yabanc ot temizlii yaplacak olup, datlan 108 makine ile ylda 100.000 alanda kimyasal ilaç kullanmadan yabanc ot temizlii yaplacak.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık