solyanreklam
sagreklam

PAZARYERLERİ VE FIRINLARA ZABITADAN DENETİM

PAZARYERLERİ VE FIRINLARA ZABITADAN DENETİM

PAZARYERLERİ VE FIRINLARA ZABITADAN DENETİM
  • 10 Kasım 2016, Perşembe 0:00

Vatandaşların daha rahat bir ortamda alışverişlerini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştıran Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki Kapalı Pazaryerleri ile fırınlarda denetimler gerçekleştiriyor.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe sınırları içinde kurulan sebze ve meyve ile giyim eşyalarının satışının yapıldığı Pazaryerleri ve fırınlarda denetimler gerçekleştiriyor. Vatandaşların pazaryerlerinde daha rahat bir ortamda alışverişlerini yapabilmesi amacıyla gerçekleşen denetimlerde, zabıta ekipleri pazarcı esnafını tezgah sınırları konusunda uyarıyor. Pazaryerlerinde ürünlerin üzerine konulan fiyat etiketlerini de kontrol eden ekipler, tezgah önlerine konulan gelişigüzel ürünleri de uygun yerlere kaldırıyor.
FIRINLARDA EKMEK DENETİMİ
Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen ürünleri tüketmelerini sağlamak amacıyla Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırınlarda da denetimler gerçekleştiriyor. İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat kontrolleri, ekmeklerin gramaj kontrolleri, un depolama ve ekmek imalat yerleriyle çalışan personelin kılık kıyafetinin uygunluğu gibi kontrolleri yapan ekipler, görülen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılar yapıyor.  İlçede düzenli olarak denetimleri sürdürdüklerini ifade eden Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, kurallara uymayan esnaflara Zabıta Yönetmeliği uyarınca işlem yapıldığının altını çizdi.
VATANDAŞIN ENDİŞESİ YOK OLUYOR
Pazaryerlerinde gerekli denetimlerin sıklıkla gerçekleştiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İnsan odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde halkımızın sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmalarını sağlamak, hijyenik olarak üretilmiş, gramaj kurallarına uygun ekmek ve unlu mamulleri tüketebilmesi için denetimlerimiz sürüyor” dedi. Kurallara uyarak temiz, sağlıklı ürün üreten ve satan esnaflara teşekkür eden Türkyılmaz, “Özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşların endişelerinin ortadan kalkması amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık