solyanreklam
sagreklam

FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS’DAN MUDANYA’YA ZİYARET

FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS’DAN MUDANYA’YA ZİYARET

FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS’DAN MUDANYA’YA ZİYARET
  • 12 Kasım 2016, Cumartesi 0:00

Rum Ortadoks toplumunun dini lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulunmak üzere Mudanya’yı ziyaret etti.

Rum Ortadoks toplumunun dini lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, İstanbul’da ki Rum Liselerinde öğrenim gören 98 öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Mudanya ziyareti gerçekleştirdi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı makamında ziyaret eden Bartholomeos, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Rum öğrencilerin İstanbul haricindeki yerlerde güzellikleri ve arkeolojik alanlarını tanımaları gerektiğini dile getiren Bartholomeos, gösterilen misafirperverlikten dolayı Türkyılmaz ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.
“DİNLERİNDE KARDEŞLİĞİNİ YAŞATACAĞIZ”
Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberinde ki öğrencileri Mudanya’da görmekten ve gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde Mudanya’nın misyonunu barış ve kardeşlik olarak koyduk. Mudanya’nın dünya barışına katkı vermeli dedik. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Mudanya’da kültürlerin kardeşliğinin yanında dinlerinde kardeşliğini yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  
KİLİSELER ZİYARET EDİLDİ
Belediye ziyaretinin ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyet Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kemerli Kilise, Taş Mektep, Dündar Evi, Rum Mezarlığı ve Manastır Okulu binalarını ziyaret ettiler.  Başkan Türkyılmaz ve belediye başkan yardımcılarının da eşlik ettiği gezilerde restorasyonu başlayan kiliseler hakkında bilgiler alan Bartholomeos, Baş Melekler Kilisesi ve Kemerli Kilise de dua etti.  Kiliselerin restorasyonuyla ilgili bilgiler veren Lambriniadis, restorasyonuyla ilgili projeleri Anıtlar Kurulu'na sunduklarını, onay ve ruhsat beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık