solyanreklam
sagreklam

MUDANYA GASTRONOMİ TURİZMİ İLE TANIŞACAK

MUDANYA GASTRONOMİ TURİZMİ İLE TANIŞACAK

MUDANYA GASTRONOMİ TURİZMİ İLE TANIŞACAK
  • 18 Kasım 2016, Cuma 0:00

Balıkesir’de düzenlenen "Gastronomi Turizmi Kongresi “ne katılan Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya’nın gastronomi turizminde etkin rol oynayabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Gastronomi Turizmi Kongresi’ne Mudanya Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen katılım sağladı. İki gün süren kongreye birçok akademisyen ve aşçının yanı sıra belediye başkanları ile kurum yetkilileri katılım sağladı. Ülkemizin en önemli turizm alanlarından biri olan gastronomi konusunda Mudanya’nın geniş bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Hüseyin Esen, “Ortaya konulan değerler ve yönlendirmeler ile ilgili olarak Mudanya’nın bu konuda ne kadar çok kaynağı olduğunu ve bu kaynakların bilimsel ve sistemli bir şekilde ortaya konulmasıyla Gastronomi Turizmi açısından ne kadar yol kat edebileceğimizi bir kez daha gördük” dedi.
“MUDANYA TURİZM ALANINDA GELİŞECEK”
Gastronomi kongreleri ile buna benzer çalışmaların Mudanya’da da düzenlenebileceğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’nın tanıtımı ve gelişmesi için her konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir an önce konu ile ilgili girişimlere başlayarak Mudanya’yı turizm alanında geliştirmek istiyoruz” dedi. Hızla bu konuda adımlar atacaklarını yineleyen Türkyılmaz, tarih, inanç, doğa ve kültür turizmi ile ilgili de çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık