ROMORANTİN KARDEŞ ŞEHİR DERNEK BAŞKANI’NDAN TÜRKYILMAZ’A ÖVGÜ!

• 14 Ekim 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Fransa’nın Romorantin Şehri Kardeşşehir Dernek Başkanı Monique Aigret ve Eşi Gilbert Aigret ile bir araya geldi. Montania Otel’de düzenlenen akşam yemeğine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, Mudanya Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Zeynep Şen, Ali Polat, Servet Usta, Hüseyin Esen ve Eşi Sevtap Esen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülşen Dağlı katıldı. Fransa’nın Romorantin Şehri Kardeşşehir Dernek Başkanı Monique Aigret, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mudanya Kumyaka’da 460 kişi ile su üzerinde gerçekleştirilen Barış Sembolü ile Guinness Rekoru kıran Mudanya’nın tüm dünyada “Barış Şehri” olarak anılmasının, barış adına yapılan bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu, rekora imza atan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı tebrik ettiğini vurguladı. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, su üzerinde kırılan Barış Rekoru’nun ardından barış adına yeni bir görev daha üstlendiklerini belirterek, “Dünya Barış Organizasyonu ve UNESCO tarafından, Türkiye Barış Temsilcisi seçildim. Türkiye’deki Barış Ofisi’nin Mudanya’da açılmasından, hemşehrilerim adına çok mutlu oldum. 27-29 Ekim 2015 tarihlerinde, dünyaca ünlü Satranç Şampiyonu ve Dünya Barış Organizasyonu Başkanı Anatoliy Karpov ve beraberinde UNESCO Barış Organizasyonu Üyesi Protoizei Aleksandr Ageikin ve UNESCO Barış İnsanı Aleusaudr Ochirova, Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünde konferans vermek üzere Mudanya’mızda olacaklardır. Ve bir kez daha, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü, ‘Sonsuzadek Barış’ diyerek, tüm dünyaya haykıracağız. Bu heyecanla, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’mızı, Dünya Barış Şehri olma yolunda tüm dünyaya tanıtmış olacağız” dedi. Başkan Türkyılmaz, Fransa’nın Romorantin Şehri Kardeşşehir Dernek Başkanı Monique Aigret’e Mudanya’yı tanıtan kitapçık, cd ve çeşitli hediyeler verdi.