solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİNDEN TEŞEKKÜR!

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİNDEN TEŞEKKÜR!

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİNDEN TEŞEKKÜR!
  • 13 Ekim 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden Türkiye Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Türkyılmaz’a hayvanlara gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a ziyaret gerçekleştiren Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Saadet Yazıcı ve Dernek Muhasibi Bahtınur Çetin, Çayönü Mahallesi’ne geçtiğimiz günlerde küpesiz ve sahipsiz köpeklerin bırakılması ve sosyal medya üzerinden paylaşılması konusunda fikir alışverişinde bulundular. Ziyarette, Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu da hazır bulundu.    


“SESSİZ DOSTLARIMIZIN DA YAŞAMA HAKKI VAR”
Sokak köpeklerinin bölgeye bırakıldığı yönündeki haberler üzerine bölgede gerekli incelemeleri yaptıklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Çayönü Mahallesi’ne bırakılan ve bir kısmının da telef olduğunu öğrendiğimiz sokak köpekleriyle ilgili Mudanya Belediyesi olarak herhangi bir uygulamamız olmamıştır. Sokak hayvanlarının telef edilmesiyle ilgili uygulamanın Mudanya Belediyemiz tarafından yapıldığı yönünde asılsız söylemlerde bulunanlarla ilgili gerekli şikayetleri yapacağız. Sokak hayvanlarına yönelik yapılan bu insanlık dışı uygulamayı da şiddetle kınadığımızı vurgulamak istiyorum” dedi. Sokak köpeklerini bölgeye bırakanların tespit edilmesi amacıyla de gerekli tedbirlerin alınması konusunda girişimde bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Her canlı gibi sessiz dostlarımız olan sokak hayvanlarının da yaşama hakkı var. Mudanya Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızın da hakları olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.
 

“TİTİZLİKLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
“Mudanyalı hemşerilerimin sokak hayvanlarına karşı çok duyarlı olduğunu biliyorum” diyen Türkyılmaz, “ Veterinerlik İşleri Birimi’miz, sokak hayvanlarımıza karşı yürüttüğü gerek aşılama, gerekse kısırlaştırma çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Mudanya Belediyesi olarak bu güne kadar kedi evleri ve sokak hayvanlarının aşılanması gibi pek çok uygulamayı da hayata geçirdik. Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri konusunda çalışmalarımız bundan sonra da büyük bir titizlikle gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

“İŞBİRLİĞİ YAPARAK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Sağlık kontrolünden geçmeyen küpesiz ve sahipsiz sokak köpeklerinin bırakılmasının insan sağlığı açısından da uygun olmadığını belirten Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Saadet Yazıcı, “Bölgeye bu köpeklerin kim veya kimler tarafından bırakıldığı yönünde Mudanya Belediyesi ile işbirliği yapmak için ziyaretimizi gerçekleştirdik. Başkanımızdan da bu konuda destek sözü aldık. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 4 Ekim Hayvanları Koruma Haftası dolayısıyla, çeşitli etkinliklere imza attıklarının altını çizen Yazıcı, “Geçtiğimiz günlerde internette yayınlanan bir resim üzerine, Çayönü köyünde sokak hayvanlarının bırakıldığına dair haberler vardı. Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu’dan gerekli bilgiyi aldık. 3 yıldır bu bölgeye hayvan bırakıldığını, bu bölgedeki keçi, koyun, tavuk gibi hayvanları boğarak öldürdüğü yönünde şikayetler geldi. Biz de dernek olarak bölgeye gittik ve vatandaşları dinledik” dedi. Söz konusu bölgeye hayvanların nereden bırakıldığını tespit etmek, bırakılan hayvanların kısırlaştırılması, beslenme odağı kurmak, köylülerin beslediği büyük ve küçükbaş hayvanlara da zarar vermemesini sağlamak amacında olduklarına vurgu yapan Yazıcı, “Bunu Mudanya Belediyesi ile birlikte hareket ederek, planlama yaparak sağlayacağız.  Mudanya Belediyesi’nden böyle bir öneri geldiği için çok mutluyuz. Başkanımız Hayri Türkyılmaz’a, bu güne kadar gösterdiği duyarlılıktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelerden de bu öneriyi bekliyoruz”  diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık