solyanreklam
sagreklam

Mudanya Belediye'sinden Kas Hastalarına Destek

Mudanya Belediye'sinden Kas Hastalarına Destek

Mudanya Belediye'sinden Kas Hastalarına Destek
  • 17 Ekim 2014, Cuma 0:00

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN KAS HASTALARINA DESTEK

Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği tarafından ilçede bulunan Uğru Mumcu Kültür Merkezi’nde Kas Hastalıklarına ilişkin son gelişmeler ve tedavi yöntemleri anlatıldı.

TÜRKİYE KAS HASTALIKLARI DERNEĞİ MUDANYA’DA TOPLANDI

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında Mudanya Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Ay’da dernek yöneticileri ve katılımcıları yalnız bırakmadı. Toplantıda, Nöromüsküler  (Kas Hastalığı)  ile yaşayan bireylerin topluma nasıl uyum sağlayacağı ve yeni tedavi yöntemlerine ilişkin son bilgiler verildi. 

PRF. DR. ÖZDEMİR’DEN BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A TEŞEKKÜR

Toplantıda söz alan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Kurucu Başkanı Profesör Doktor Coşkun Özdemir, amaçlarının kas hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi. Özdemir, ‘’Bizler kalıtımsal ve tam tedavi imkânı olmayan hastaları bilimin ışığında, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak mümkün olan en iyi duruma getirmenin çabası içindeyiz. Hastalarımızı düzenlediğimiz toplantılarla etik kuralar rehberliğinde bilgilendirmek için çalışıyoruz. Mudanya Belediyesi ve Başkan Hayri Türkyılmaz’a bize verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ dedi.

ALBAYRAK: HUZUR SARAYLARI KURULMALI

Aynı hastalığın pençesinde olan derneğin Bursa şube sorumlusu Mudanyalı Leyla Albayrak ise Kas hastalarının siyasi alanda yok sayıldığını yerel yönetimlerce de göz ardı edildiğini savundu. Hiçbir yakını bulunmayan çok sayıda kas hastasının toplumda yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Albayrak,  bu durumda olan hastalar için barınabilecekleri, tedavilerinin yapılabileceği,  bakımlarının üstleneceği huzur saraylarının yapılmasını istedi.

MUSTAFA AY:   HER TÜRLÜ İMKÂN VE DESTEĞİ SAĞLARIZ

Konferansa Mudanya Belediyesi adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay’da dernek yöneticilerine destek sözü verdi. Ay, konunun ciddiyetinin farkında olduklarını ve bu konuda Mudanya Belediyesi olarak kas hastalarına ve özürlü olan tüm vatandaşlara ellerinden gelen tüm desteği sunacaklarını kaydetti. Ay; ‘’Bizler de aslında birer engelli adayıyız. Bir saat hatta bir dakika sonrasında neler olacağının garantisini bilmeden yaşıyoruz. Engelli vatandaşlarımızı elimizden gelen her türlü imkân ve desteği sağlamaya çalışacağız. Engelli vatandaşlar statüsünde bulunan kas hastalarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve sosyal yaşam içinde en iyi şekilde yer almalarının sağlanmasına yönelik olarak da hayata geçireceğimiz projelerimizin yanı sıra desteklerimiz sürecek’’ dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık