solyanreklam
sagreklam

BURSA’NIN NARENCİYE CENNETİ MUDANYA…

BURSA’NIN NARENCİYE CENNETİ MUDANYA…

BURSA’NIN NARENCİYE CENNETİ MUDANYA…
  • 17 Ekim 2014, Cuma 0:00

BURSA’NIN NARENCİYE CENNETİ MUDANYA…
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nin başta Kumyaka (Siği) olmak üzere birçok köyünde evlerin bahçesindeki mandalina, portakal ve limon ağaçları dikkat çekiyor. Temmuz ve ağustos aylarında çiçeklenen Eylül ve Ekim aylarında meyve vermeye başlayan ağaçlar, Mudanya toprağının ne kadar da bereketli olduğunu gözler önüne seriyor.
TÜRKYILMAZ: MUDANYA MARKA ÜRÜNLERİN BAŞKENTİ NEDEN OLMASIN?
Mudanya Belediyesi, ilçedeki narenciye ürünlerinin daha verimli hale getirilmesi konusunda harekete geçti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dünyaca ünlü Tirilye zeytininin yanı sıra, ilçe topraklarının tarım ürünlerinin yetiştirilmesi konusundaki bereketine dikkat çekerek, Mudanya’da yetişen ürünlerin bir dünya markası haline getirilmesinin hayal olmadığını belirtti. Mudanya’da Narenciye ürünlerinin yanı sıra Muz ve Kivi gibi meyvelerinde yetiştirilmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Türkyılmaz, planlı ve özverili bir üretimle Mudanya’nın Bursa ve Marmara’nın narenciye üssü olabileceğini belirtti.
BAŞKAN TÜRKYILMAZ: KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ OLMALIDIR
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Köylü milletin efendisidir’’ sözüne dikkat çeken Başkan Türkyılmaz, ‘’Üretici köylünün desteklenmesi ve planlı tarım konusunda biz üzerimize düşeni yaparız ancak bu konuda asıl görev, Tarım ve köy işleri Bakanlığı ile Meyve Üreticileri Birliğine düşüyor’’ dedi. İklim şartlarının narenciye üretimine uygun olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, Sahil şeridindeki köylerde bahçelerin şiddetli rüzgârdan korunması ve seracılığın geliştirilmesi ile Bursa ve çevre illerin narenciye ihtiyacının Mudanya’dan rahatlıkla karşılanabileceğini söyledi. Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın Marmara’nın narenciye deposu olması konusunda üreticinin bilgilendirilmesinin yanı sıra Tarım ve Köy işleri Bakanlığı’nın da Mudanya’daki üretime ilişkin hassasiyet gösterip destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
AYDOĞAN: NARENCİYE KONUSUNDA EĞİTİM VE DESTEK ŞART
Mudanya Meyve Üreticileri Birliği, Başkanı Fazlı Aydoğan ise Mudanya’da narenciye üretiminin eskilere dayandığını ilçe ve köylerinde halkın birçoğunun bahçelerinde narenciye ağaçlarına yer ayırdığını ancak üretimin son yıllarda kısıtlı kaldığını söyledi. Teşvik edici bir planlama ve doğru üretimle Mudanya’nın narenciye konusunda da Marmara ve Bursa’ya örnek olabileceğini söyleyen Aydoğan, her zaman köylünün yanında olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık