solyanreklam
sagreklam

MUDANYA MÜTAREKESİ KİTAP OLDU

MUDANYA MÜTAREKESİ KİTAP OLDU

MUDANYA MÜTAREKESİ KİTAP OLDU
  • 16 Ekim 2014, Perşembe 0:00

MUDANYA MÜTAREKESİ KİTAP OLDU

Mudanya Belediyesi, Mudanya Mütarekesi’nin 92. Yıl dönümünde,  Bursa belleğine önemli bir kültür eseri kazandırdı. Mudanya’nın zor yılları, mütareke anılarının yer aldığı bir kitapta toplandı.

MUDANYA’NIN ZOR YILLARI

Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla, Hüseyin Genç imzasıyla çıkan, İşgal, Mütareke ve Mübadele alt başlıklarını içeren ve Mudanya’nın kısa tarihinin de yer aldığı kitapta Kurtuluş savaşı öncesi ve sonrasında Mudanya’nın içinde bulunduğu durum anlatıldı.  105 sayfadan oluşan kitaba ilişkin bilgi veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  Bursa belleğine kazandırılan kültür eserinin mütareke etkinlikleri kapsamında halka ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.

TÜRKYILMAZ: MUDANYA’YI MARKA BİR TURİZM KENTİ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ

Türkyılmaz, ‘’Mudanya’yı, barış ve kardeşlik kenti’’ haline getirme projemiz kapsamında; ilçemizde tarihsel, kültürel, sosyal ve turizm alanlarında birçok etkinlik tertipledi. Mudanya ve Bursa halkının yoğun ilgi gösterdiği Mütareke’nin 92. Yıl dönümündeki etkinlikler bunun son örneği oldu. Bu yılki törenlerin, öncekilerden daha görkemli geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içinde olduk. Bu çalışmalarımızla Mudanya’yı, marka bir turizm kenti haline getirmeyi düşünüyoruz.

MUDANYA’DAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULSUN İSTİYORUZ

Türkyılmaz, işgal altındaki Mudanya’nın çok büyük eziyetler gördüğünü, çok büyük acılar yaşadığını dikkat çekerek,  o yıllarda; halkın ağrı baskılara maruz kaldığını, işkencelerden geçirildiğini,  canlarına mallarına kast edildiğine dikkat çekti. ‘’Rum ve Ermeni çeteciler, özellikle Türk köylerine düzenledikleri baskınlarla halkı canından bezdirmişlerdi. Mudanya işgal yıllarında zor günler geçirmiştir. Kitabın içeriğinde bu olayların ayrıntılarını bulacaksınız’’ diyen Türkyılmaz,  Artık tüm acıların geride kalmasını, unutulmasını ve bir dostluk köprüsü kurulmasını arzuladıklarını söyledi.

TÜRKYILMAZ: HERKESE BARIŞ ELİMİZİ UZATIYORUZ

Kitabın,  acılarla dolu işgal yıllarını, Mudanya’nın kurtuluşunu, Mütareke yıllarını ve ardından gelen Mübadele günlerini anlattığına dikkat çeken Türkyılmaz,  ‘’Ulu Önder Mustafa Atatürk’ün dediği gibi ‘’Yurtta barış Dünyada barış ‘’ ilkesini benimsiyor ve herkese barış elimizi uzatıyoruz’’ diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık