solyanreklam
sagreklam

Mudanya Belediyesi

Mudanya Sahilleri Temizlendi

Mudanya Belediyesi
  • 20 Ekim 2014, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi sahil ve denizlerin temizliği için harekete geçti. Dalgıçlar denizden çöp çıkardı, Başkan Hayri Türkyılmaz, sahilde vatandaşlarla birlikte çöp topladı. Etkinliğin yıldızı ise çöp toplayanların peşinden ayrılmayan ‘’Tarçın’’ isimli köpek oldu. Etkinlik sonunda deniz dibinden çıkarılanlar görenleri hayrete düşürdü.
BAŞKAN ÇÖP TOPLADI, 16 DALGIÇ DENİZİN DİBİNİ TARADI
Mudanya Belediyesi’nin öncülüğünde, Mudanya Kaymakamlığı ile Güney Marmara Grup Komutanlığı’nın destek verdiği, DEGAK 11 ve Mudanya Arama Kurtarma ekiplerinin güvenlik önlemlerini aldığı etkinlikte Mavi Dalış ve Cankurtaran Merkezi’nden 16 ve AKUT’tan 2 dalgıç denizin dibini taradı. İskele meydanında sahil şeridindeki kirliliğin giderilmesi ve çevre bilincinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile başkan yardımcıları Metin Bağcı, Mustafa Ay ve CHP’li meclis üyeleri de vatandaşlar ile birlikte çöp topladı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekiplerinin yanı sıra Bursa, Mudanya ve Burgaz Yelken Kulübü, yatları da deniz üzerindeki çöpleri topladı.
KİRLETME BE GÜZEL KARDEŞİM
Deniz dibinde saatlerce çöp arayan dalgıçlar, etkinliğin sonunda biri motorlu 3 fiber teknenin yanı sıra, denizde kullanılması yasak olan misina ağları, şişe, plastik eşya, otomobil ve kamyon lastikleri ile çok sayıda zararlı madde çıkarttı. Toplanan çöpler Mudanya Belediyesi tarafından yaptırılan ‘’Kirletme Be Güzel Kardeşim’’ panosunun bulunduğu iskele meydanı yanındaki amfi tiyatroda sergilendi. Denizden toplanan materyaller 3 gün boyunca burada izlenime sunulacak.
TÜRKYILMAZ: MAVİ BAYRAK İSTİYORUZ
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeye mavi bayrak kazandırmak için ilk çalışmayı yaptıklarını bundan böyle her ay bu çalışmanın tekrarlanacağını söyledi. Amaçlarının çevre bilincini aşılmak olduğunu ifade eden Türkyılmaz ‘’ Denizden babam çıksa yerim deniyor ya, gelin bu haldeyken yiyin bakalım. Balıkların burada yaşaması mümkün değil. Allah’ın yarattığı her canlıyı ve doğayı korumak bizim görevimiz. Denizi, havası, toprağıyla Mudanya’yı tertemiz yapacağız. Mavi Bayrağı Mudanya’mıza asacağız. Bu konuda halkımızdan duyarlılık bekliyoruz’’ dedi.
SAHİLLERE SAHİP ÇIKALIM
Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Yarbay Tayfun Paşaoğlu ise, çevre bilincinin gelecek nesillere aktarılmasında etkinliğin önemine dikkat çekti. Tüm kıyıların sahibinin halk olduğuna vurgu yağan Paşaoğlu, ‘’Tapusu bizde olan tüm sahillerimize sahip çıkalım ve kimseye kaptırmayalım’’ dedi.
ETKİNLİĞİN YILDIZI TARÇIN
Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği etkinlikte Tarçın isimli köpekte katılımcılara destek verdi. Çevre ikonlu tişörtü ile gazetecilere poz veren ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Tarçın etkinliğin fenomeni haline geldi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık