solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ BALIKÇI BARINAĞINI ÇÖKMEKTEN KURTARIYOR

MUDANYA BELEDİYESİ BALIKÇI BARINAĞINI ÇÖKMEKTEN KURTARIYOR

MUDANYA BELEDİYESİ BALIKÇI BARINAĞINI ÇÖKMEKTEN KURTARIYOR
  • 21 Ekim 2014, Salı 0:00

MUDANYA BELEDİYESİ BALIKÇI BARINAĞINI ÇÖKMEKTEN KURTARIYOR  

Mudanya Belediyesi,  Arnavutköy’deki balıkçı barınağını yeni yüzüyle hizmete sunmak için kolları sıvadı. Marmara bölgesinin en güzel ve en büyük balıkçı barınağına sahip Arnavutköy mevkiinde belediyeye ait olan balıkçı barınağındaki incelemelerini tamamlayan Belediye Fen işleri Müdürlüğü ekipleri,  barınakta tespit edilen çökmeler ve zayıf olan beton zemininin daha sağlıklı hale getirilmesi için çalışmalara başladı. 

TEKNELER GEÇİCİ OLARAK TAHLİYE EDİLDİ

Arnavutköy mevkiindeki Balıkçı Barınağı’nda meydana gelen zemin betonlarındaki çökmelerin tehlikeli boyutlara ulaşmasının tespit edilmesinin ardından çalışmalar hız kazandı. Balıkçı Barınağının denize açık olan mendireğine bağlı irili ufaklı tekneler, Arnavutköy barınağından, Tirilye Balıkçı barınağı ve diğer balıkçı barınaklarına geçici olarak nakledildi.

BALIKÇI BARINAĞI MODERN HALE GELİYOR

Belediye başkan yardımcıları Sevinç  Şençekerci,  Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Metin Şen'le birlikte Arnavutköy balıkçı barınağına giden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, balıkçı barınağındaki eksikleri ve çalışmaları yerinde inceledi.  Balıkçı Barınağı’nın daha sağlıklı bir konuma getirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Türkyılmaz, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından belediyeye ait, balıkçı barınağının beton zeminlerindeki çökme ve çatlakların tehlikeli boyutlara ulaştığını bu yüzden onarım çalışmalarına vakit kaybetmeden başladıklarını söyledi. Türkyılmaz ‘’Balıkçı barınağımızın beton zemininin alt tabanı çok zayıf olduğu için sert dalgaların mendireği döverek aşındırması ve teknelerin limana yanaşırken çarpmaları sonucu limana zarar vermesi çökme ve çatlaklara neden oldu. Onarım çalışmasıyla balıkçı barınağımızın çok daha sağlıklı ve daha kullanılabilir bir konuma getirilmesini sağlıyoruz" dedi.

TÜRKYILMAZ: PRESTİJ PROJEMİZ

Arnavutköy’deki balıkçı barınağını kaybetme riski ile karşı karşıya olunduğu için çalışmalara hemen başlanıldığını belirten, Türkyılmaz," Mudanyamızın en değerli mülklerinden olan barınağımızı yeniden kazanmak için gereken ihale yapıldı. Buradaki balıkçı barınağı bizim Mudanya Belediyesi olarak önemli yatırım projelerimizden biri. Bu süreçte gerçekleştirilmesi zor olsa da yaptığımız çok önemli bir çalışma. Mudanya ilçemiz, onarım çalışmaları tamamlandığında daha güvenli ve daha sağlıklı bir balıkçı barınağına kavuşmuş olacak. Barınağımızda bulunan tekneler ve yatlar risk taşımayan sağlıklı bir limana yanaşacaklar’’ diye konuştu. Hava şartları uygun olduğunda 40 gün içinde tamamlanması planlanan balıkçı barınağında denize açık olan dış mendirekte de düzenleme çalışmaları yapıldığına dikkat çeken Türkyılmaz, dev dalgaların mendireğe zarar vermemesini sağlamak amacıyla tonlarca ağırlıktaki kayalarla destekleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Beton perde duvarının örülmesiyle birlikte limanın içindeki çirkin görüntünün de ortadan kaldırılacağını söyleyen Türkyılmaz,  onarım ve yenileme çalışmalarının 1.5 milyon liraya mal olacağının altını çizdi.

ENERJİ KABLOLARI İLE SU TESİSATLARI DÖŞENECEK VE KARTLI SİSTEME GEÇİLECEK

Eskiden teknelerin rıhtıma yanaşamadığına dikkat çeken Başkan Hayri Türkyılmaz, çalışmaların tamamlanmasıyla bu sorunun da ortadan kalkacağını söyledi. ‘’ Çalışmalarımızla birlikte Balıkçı barınağımızda ki konfor artacak, elektrik ve su tesisatları da yenilenerek daha sağlıklı bir hale getirilecek. Kartlı, su ve elektrik sayacı uygulamasına geçilecek’’ diyen Türkyılmaz, teknelerin, su ve elektrik panolarının ayrılacağını enerji kablolarının da cihaz ve teknelerin zarar görmemesi için daha da güçlü hale getirileceğini sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık