solyanreklam
sagreklam
  • 09 Temmuz 2019, Salı 2:07
HÜSAMETTİNTAŞDEMİR

HÜSAMETTİN TAŞDEMİR

Komşumuz Yunanistan'daki seçimlerin ardından..

Pazar günü, komşumuz Yunanistan’da seçimler yapıldı.

Öncelikle kavgasız, gürültüsüz, hakaretsiz, usuleten ve suhuleten, yani demokrasinin gerektirdiği gibi seçimlerini gerçekleştiren komşu Yunan Halkını tebrik ediyorum.

Yunanistan’da "Aleksis Tsipras" dönemi tamamlanmış oldu.

Şu bizim bile göreve geldiğinde başarısına takdirle baktığımız,

Yunanistan Komünist Partisi'nin gençlik örgütü içinden gelen Tsipras..

Synaspismós Rhizospastikís Aristerás -- yani Türkçesiyle “Radikal Sol Koalisyon” anlamına gelen "Syriza" koalisyonunun yakışıklı lideri Tsipras..

Yunanistan’daki Maoculardan, Troçkistlere, demokratik sosyalistlerden, ekolojistlere kadar sol yelpazede yer almış farklı grupların bir araya gelerek, başlarına müşterek önder yaptıkları Tsipras..

Göreve geldiğinde bu sol gruplar başta olmak üzere tüm Yunan halkının, o ekonomik buhran günlerinde umut bağladıkları Tsipras..

Ancak görev sürecinin başlarında asli kömünist uygulamalardan bir iki göstermelik hareketten sonra, bölgede yerleşik emperyal ağın ve özellikle Netenyahu’nun oyuncağı haline gelen Tsipras..

Tapularıyla mülkiyetimiz sabit olan Türk adalarını (nereye kadar süreceği belli olmayan bir maceraya kapılarak) işgal eden,

O Adalarımızın kara sularında İsrail şirketlerine petrol ve gaz arama tesisleri kurduran, onlardan aldığı cesaret ve destekle (derme çatma) askeri üsler kurmaya başlayan Tsipras..

Emperyalist ülkelerin kucağına çabucak da alışan ve onların dümen suyunda oynaştıktan sonra Hanya’yı Konya’yı gören Aleksis Tsipras ve onun şahsında Syriza dönemi kapanmış oldu.. Ve bence iyi de oldu..

Yunan halkını bu basiretli davranışı yönünden de tebrik ediyorum..

***

Şimdi seçimler yapıldı ve sonuçlar ortada;

Yeni Demokrasi Partisi % 39,85 oyla, 300 sandalyeli Yunan meclisinde 158 milletvekiliyle hükümet kurma görevini hak kazandı. Bu başarının asli sahibi de liderleri Kiriakos Miçotakis” ve Ekibi..

Onları da tebrik etmek gerekir ki, ülkemizi temsilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’i ilk tebrik eden devlet adamı oldu. Umarım bu diyalog, Tsipras’ın adalarımız bölgesindeki cüretkar hatalarının düzeltilmesi için bir başlangıç olur.

Biraz önce aldığım habere göre de yeni Başbakan Kiriakos Miçotakis liderliğindeki kabineyi, hükümet sözcüsü Stelios Petsas duyurdu. Yeni kabine, Başbakan yardımcısı, hükümet sözcüsü ve 17 bakanın yanı sıra 29 başkan vekilinden oluştu.. Yeni Başbakan’ın yemin törenine geçildi..

İşte bu hızlılığa da şaşırmamak elde değil.

Adamlar 2 gün içinde seçimlerini de yaptılar, sayımlarını da bitirdiler ve bakanlar kurulunu ilan edip, yeminlerini de yaparak göreve başladılar.. Sezar’ın hakkı Sezar’a ve doğrusu helal olsun.. Bizim aylar boyu kaval ve davul çalan demokrasi havarilerine de ibret olsun, ne diyeyim..

***

Gelelim bizim çocuklara;

Tabii ki Yunanistan’da azınlık olarak yaşayan Batı Trakya Türkleri’mizden bahsediyorum..

Milletvekili adaylarımıza destek için sadece Bursa’dan 20’nin üzerinde otobüs dolusu Türk vatandaşımızın hem oy kullanmak hem de adaylarımıza destek olmak üzere Yunanistan’a gittiklerini biliyorum. (Keşke sağlığım ve zamanım elverseydi, izlemek için ben de gitmek isterdim, bir daha ki seçime kısmet..)

Öncelikle üstün bir başarı elde eden İskeçe bölgesinden bahsedeyim;

İskeçeli Türkler bundan 68 yıl önce yani 1951 seçimlerinde Osman Nuri Fettahoğlu ve Hamdi Hüseyin Fehmi’yi seçmişlerdi. Ve böyle bir uzun aradan sonra bu defa Yunanistan Meclisine yine 2 milletvekili göndermeyi başardılar.

Hüseyin Zeybek 9.622 oyla, Burhan Baran da 2.136 oyla İskeçe’den azınlık milletvekili olarak seçildiler.

Yine Rodop ilinde KIN. AL. Partisinden İlhan Ahmet 10.812 oyla Yunan Meclisine giren Batı Trakyalı diğer bir kardeşimiz oldu.

Batı Trakya’da azınlık olarak yaşayıp da siyasetle uğraşmak, Türkiye’de kendi insanlarının içinde siyaset yapmaya benzemez. Ve açıkçası kendini cesur gören her yiğidin harcı da değildir..

Her üçünü de tebrik ediyor, Batı Trakyalı kardeşlerimizin hak ve hukuklarının korunması yönünde yapacakları çalışmalarında başarılar diliyorum.

***

Ve son söz diyoruz ya, ben de diyeyim;

Ruhun şad olsun Dr Sadık Ahmet;

Kardeşlerin kaldığın yerden mücadeleye devam ediyorlar.

Ve seçimlerdeki ortak parolalarının (senin gönlünü hoş tutarcasına) “Türk’ün Oyu Türk’e..” şeklinde bir slogan olduğunu öğrendim.. Böyle dediler ve başardılar.. Ruhun şad, mekanın Cennet olsun..

http://www.bursaarena.com.tr/komsumuz-yunanistan-daki-secimlerin-ardindan-makale,3305.html


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık