solyanreklam
sagreklam

Azeri işadamlarından Başkan Aktaş'a ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'deki Azerbaycanlı İşadamları Birliği (TAİB) üyelerini ağırladı.

Azeri işadamlarından Başkan Aktaş'a ziyaret
  • 11 Mart 2019, Pazartesi 10:20


Azeri işadamlarından Başkan Aktaş’a ziyaret

 

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’deki Azerbaycanlı İşadamları Birliği (TAİB) üyelerini ağırladı. Bursagaz’ın Azeri Socar Grubu’na katılmasıyla birlikte Bursa ile Azerbaycan arasındaki güçlü bağların yeni bir ivme kazandığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnanıyor ve ümit ediyorum ki TAİB’in girişimleriyle, dostluk ve kardeşlikte var olan seviye daha da yükselecektir” dedi.

 

Azeri işadamları, Bursa’daki temaslar kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Heykel’deki tarihi belediye binasında yapılan ziyarete, TAİB Başkanı Mehdi Nağıyev ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

İki devlet tek millet

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Azeri işadamlarını Bursa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki devlet tek millet olarak ifade edilen Türk Azeri kardeşliğinin tarihi geçmişe dayanan sağlam bir alt yapısının bulunduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Socar Grubu’nun Bursagaz’la anlaşması işi daha anlamlı hale getirdi” diye konuştu. Yapılan görüşmede iki ülke ile şehirler arasındaki karşılıklı işbirliği imkanlarının masaya yatırıldığını belirten Başkan Aktaş, “Temasların sıklaşması noktasında şüphesiz TAİB, önemli katkılar sağlayacak. Geldikleri için teşekkür ediyorum. Tüm dostlarımıza buradan selam gönderiyorum” şeklinde konuştu.

 

TAİB Başkanı Mehdi Nağıyev ise seçim sürecinde Başkan Aktaş’a başarılar diledi. Yoğun gündeme rağmen kendilerine vakit ayırdığı için Başkan Aktaş’a teşekkür eden Nağıyev, “Türkiye çapındaki muhtelif bölgelerde faaliyet gösteren 50’den fazla şirketin oluşturduğu bir birliğiz. Hedefimiz hem Azeri işadamlarının ticaret potansiyelini artırmak hem de Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sosyo-kültürel ilişkileri geliştirmektir. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Aktaş, günün anısına TAİB Başkanı Mehdi Nağıyev’e birlik adına ipek tablo hediye etti.

 


HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık