solyanreklam
sagreklam

BURSA'DA 'ARPALIK' KAVGASI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP İl Başkanı’nın ‘belediye şirketleri arpalığa döndü’ şeklindeki iddialarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden verdiği örnekle çürütmeye çalıştı.

BURSA'DA 'ARPALIK' KAVGASI
  • 13 Kasım 2020, Cuma 9:05

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP İl Başkanı’nın ‘belediye şirketleri arpalığa döndü’ şeklindeki iddialarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden verdiği örnekle çürütmeye çalıştı.. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 8 şirketi olduğunu ve huzur haklarının 1250 TL olduğunu belirten Başkan Aktaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 28 iştirakinde Yönetim Kurulu Başkanlarına net 14.200 TL, Yönetim Kurulu Başkanvekillerine net 8.950 TL, Yönetim Kurulu Üyelerine net 4.950 TL huzur hakkı veriliyor. Hakkı huzurları sanki buralar arpalıkmış gibi anlatmanın etik olmadığını, ahlak dışı bir hareket olduğunu düşünüyorum” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise, dile getirdiği Bursa Büyükşehir Belediye iştiraki şirket yönetimlerinin AKP'lilere arpalık haline getirildiği yolundaki açıklamalarını"ahlak dışı"olarak niteleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a sert çıkarak,"Alinur Aktaş, suçüstü yakalanmış olmanın paniğini yaşıyor. Sözlerinde zeka pırıltısı barındıran tek cümle yok. Çünkü yaptığı işin savunulabilecek bir yanı yok"diye konuştu.

İSMET KARACA'NIN ARPALIK" İDDİASI GÜNDEMİN İLK MADDESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca kasım ayı başında yaptığı açıklamada, AKP'nin 17 ilçe başkanından 16'sının, AKP'li bazı il başkan yardımcıları ile MHP'li il yöneticilerinin Bursa Büyükşehir Belediye iştiraki şirketlerin yönetim kurullarına alınmasını eleştirerek, şirketlerin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanmış olan genel kurul ve yönetim kurulu kararlarına göre çıkardığı listeyi kamuoyu ile paylaşmıştı. Karaca eleştirilerini“Bugüne kadar bu kadarına da pes dedirten, böylesine fütursuz partizanlık tablosu görmemiştik. Zarar eden belediye şirketlerine bile çökmüşler"cümlesiyle duyurmuştu.

KARACA: "AKTAŞ, İBB ÖRNEĞİYLE, KENDİ KALESİNE GOL ATTI"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Karaca'nın"arpalık"iddiasını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden verdiği örneklerle çürütmeye çalıştı. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 8 şirketi olduğunu ve huzur haklarının 1.250 TL olduğunu belirten Başkan Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden hakkı huzur rakamlarını paylaşarak,"Hakkı huzurları sanki buralar arpalıkmış gibi anlatmanın etik olmadığını, ahlak dışı bir hareket olduğunu düşünüyorum”diye konuştu.

Aktaş'ın İBB örneğini"kara mizah"olarak niteleyen CHP İl Başkanı İsmet Karaca ise,"Alinur Aktaş, suçüstü yakalanmış olmanın paniğini yaşıyor. Sözlerinde zeka pırıltısı barındıran tek cümle yok. Çünkü yaptığı işin savunulabilecek bir yanı yok. İBB şirketlerinden rakamlar aktarıyor ama bu örnekle kendi kalesine gol attığının bile farkında değil"dedi.

"ALİNUR AKTAŞ İŞİN ÖZÜNE DEĞİNMEDEN, MÜGALATA YAPIYOR"

AKP ilçe başkanlarını arpalığa dönüştürdüğü belediye şirketlerinden maaşa bağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın işin özünü kamuoyunun gözünden kaçırmak için mugalata yaptığını kaydeden Karaca şunları söyledi:

"Biz yönetici maaşlarını tartışmıyoruz. Biz diyoruz ki, Sayın Alinur Aktaş, belediye şirketlerini AKP ilçe başkanlarıyla, il yönetim kurulu üyeleriyle doldurmuşsun! Bu ne acayip bir partizanlıktır? Bu ne acayip bir yönetim modelidir? Alinur Aktaş ise bize İBB şirketlerindeki hakkı huzur rakamlarını anlatıyor. Alinur Aktaş eğer BBB şirketleri ile İBB şirketleri arasında mukayese yapacaksa, eğer varsa İBB şirketlerinin yönetimindeki CHP ilçe başkanlarının, CHP'li il yöneticilerinin adını sıralamalıydı. Biz diyoruz ki, AKP'nin İnegöl, Gürsu ve Yenişehir ilçe başkanları BURFAŞ, İznik, Karacabey, Harmancık, Büyükorhan, Kestel ilçe başkanları Tarım AŞ, Gemlik İlçe Başkanı BESAŞ, MKP İlçe Başkanı BURKENT AŞ, Osmangazi İlçe Başkanı BURULAŞ, Yıldırım İlçe Başkanı BESAŞ'ta yönetim kurulu üyesi. Nilüfer İlçe Başkanı Kültür AŞ'den, Orhaneli ve Mudanya ilçe başkanları BURKENT'ten maaş alıyor. AKP Keles İlçe Başkanı muhtemelen çok özel bir kariyer sahibi, ki Jeotermal AŞ'de yönetim kurulu üyesi. İstanbul'da hangi CHP'li ilçe başkanı, hangi İBB şirketinin yönetiminde? Böyle bir örnek mi var ki, İBB şirketleri de aynı durumda demeye yelteniyorsun? Soruyoruz, BBB iştirak şirketleri Alinur Aktaş'ın şahsının holding şirketleri olsaydı, liyakat sahibi dediği bu AKP'li ilçe başkanlarını orada da yönetim kuruluna alır mıydı? Kamuoyunun dikkatini bu acayip tabloya çekmeyeceğiz de, nereye çekeceğiz?"

"ORHANGAZİ İLÇE BAŞKANININ MAĞDURİYETİ DERHAL GİDERİLMELİ"

Belediye arpalıklarında görev verilmeyen tek AKP ilçe başkanı olan, AKP Orhangazi İlçe Başkanı'nın mağduriyetinin bir an önce giderilerek bir belediye şirketinde yönetim kuruluna atanması için çağrıda bulunan Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alinur Aktaş Bursa'nın serencamının bozulduğundan söz ediyor. Çok haklı, biz de aynı kanıdayız. Alinur Aktaş'ın yönetiminde Bursa'nın serencamı çok bozuldu. Alinur Aktaş eğer Bursa'nın serencamını düzeltmek istiyorsa, şirketlerdeki AKP il yöneticileri ve AKP ilçe başkanlarının yerine liyakat sahibi insanları getirerek işe başlasın! Belediye şirketlerini arpalık olmaktan çıkarsın. Hep söylüyoruz, Bursa Büyükşehir Belediyesi yıllardır oradan oraya savruluyor, Alinur Aktaş Bursa'yı yönetemiyor. Bursalılar ilk seçimde bu tabloyu değiştirecektir. İşin özü budur."

BELEDİYE ŞİRKETLERİ YÖNETİM KURULLARINDA YER  ALAN AK PARTİLİ  İSİMLER :

 

Süleyman Çelik (AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili), Embiya Akkuş (AKP İl Başkan Yardımcısı), Ali Erbay (AKP Yıldırım İlçe Başkanı), Tarkan Gani (MHP Bursa İl Başk. Yardımcısı), Hüsnü Aydın (MHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi), Ufuk Çömez (AKP Osmangazi İlçe Başkanı), Ufuk Ay (AKP Nilüfer İlçe Başkanı), Rasim Bacacı (AKP eski Yenişehir İlçe Başkanı), Ertem İşcan (AKP Karacabey İlçe Başkanı), Emel Gözükara Durmaz (AKP İl Kadın Kolları Başkanı), Ayşegül Seyran (AKP İl Kadın Kolları Koordinatörü - Tanıtım ve Medya Başkanı), Murat Hallaçoğlu (AKP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı), Gülten Kapıcıoğlu (Eski AKP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı), Mustafa Bektaş (Eski AKP Keles Belediye Başkanı), Kenan Kibar (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Danışmanı), Osman Şahin (AKP Bursa İl Başkan Yardımcısı), Faruk Adıyaman (MHP Bursa Büyükşehir Meclisi Üyesi), Tarık Köse (AKP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı) ve Eşref Kurem (AKP Nilüfer İlçe Başkanı)

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık