Ferizli’nin iki mahallesine alternatif su kaynakları

• 01 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Ferizli’nin iki mahallesine alternatif su kaynakları

SASKİ tarafından Ferizli’nin Akçukur ve Değirmencik Mahallelerinde inşa edilen toplam 3 kilometre uzunluğundaki hatlarla iki mahalleye de alternatif içmesuyu kaynakları kazandırıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehir genelinde içmesuyuna yönelik olarak hayata geçirilen yatırımlar hız kesmiyor. Bu kapsamda Ferizli’nin Akçukur ve Değirmencik Mahallelerinde su kaynaklarını zenginleştirerek yaşanabilecek arıza ve kesinti durumlarına yönelik önemli bir çalışma hayata geçirdiklerini söyleyen SASKİ İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, “Ferizli’de Sapanca Gölü suyunun ulaşmadığı tek yer Akçukur Mahallesi’ydi. Bölge kendisine ait olan kaynak üzerinden su kullanıyordu. Yaptığımız çalışmalarla Akçukur’dan Değirmencik Mahallesi’ne 2 bin 500 metre uzunluğunda iletim hattı yaparak Sapanca Gölü’nün suyunu Akçukur Mahallesi’ne ulaştırdık. Mevcut kaynağı en iyi şekilde değerlendirmek içinse buradan Değirmencik Mahallesi’ne 500 metrelik bir hat inşa ettik. Böylece iki mahallemiz de kesinti durumlarında kullanılabilecek alternatif içmesuyu kaynaklarına sahip oldu. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesinde çıtayı daha da yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.