solyanreklam
sagreklam

Mazruna Ekibi Uluslararası E...

Mazruna Ekibi Uluslararası E...

Mazruna Ekibi Uluslararası E...
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 11:27

Yaman, “İlimizin folklorik değerlerini en iyi şekilde tanıtıyoruz”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman şehrin kültürünü ve folklorik değerlerini en iyi şekilde tanıtmak için çaba verdiklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kültürel ve sanatsal çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Mardin’in folklorik değerlerini de ön plana çıkarmaya çaba veren Büyükşehir Belediyesi kurmuş olduğu Mazruna halk dansları ekibi ile güzel işlere imza atıyor. Mardin’e has yöresel oyunları hazırladığı koreografilerle zenginleştiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Mazruna ekibi Türkiye’yi de temsil etmek adına uluslar arası organizasyonlara katılmaya başladı. Bu bağlamda Bosna Hersek’te düzenlenecek olan 18. Konjicka Sehara Halk Dansları Festivali’nde ülkemizi temsil eden ekiplerden birisi Mazruna ekibi olacak.

Güzel işler oluyor

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde kültür ve sanat adına olumlu işler yapıyoruz” ifadesini kullandı. Yaman, “Mardin kadim tarihinin yanı sıra asırlarca kültüre ve sanata ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Biz bu potansiyelimizi ortaya çıkarmak ve Mardin’i sanatın başkentleri arasına sokmak için çaba veriyoruz. Bu nedenle projeler üretiyoruz. Önem verdiğimiz çalışmalardan birisi de halk oyunlarımızı gün yüzüne çıkarmaktı. Bunu modern danslarla birleştirmek suretiyle yapmak istedik. Bu nedenle Mazruna ekibimizi kurduk. Konservatuvarımız bünyesinde durmadan çalışan ekibimiz kısa zamanda güzel işlere imza attı” dedi.

Avrupa’dan davet

Yaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekibimizin çalışmaları dikkat çekmeyi başardı. Bu nedenle ulusal ve uluslararası programlara davet edilmeye başladı. Bu davetlerden birisini de Bosna Hersek’te düzenlenecek olan 18. Konjicka Sehara Halk Dansları Festivali’nden aldık. Ekibimiz burada ülkemizi ve şehrimizi en güzel şekilde anlatacak ve halk danslarımızı gösterecek. Biz bu tür çalışmalarla güzel yerlere geleceğimize inanıyoruz. Ekibimizi tebrik ediyorum”


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık