solyanreklam
sagreklam

Herkes İçin Direnç

Arnavutköy Belediyesi Konferans Salonu’nda ‘Herkes İçin Direnç’ sloganıyla Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Programı düzenlendi. ...

Herkes İçin Direnç
  • 23 Ekim 2018, Salı 16:25

Arnavutköy Belediyesi Konferans Salonu’nda ‘Herkes İçin Direnç’ sloganıyla Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Programı düzenlendi.

  

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Konferans Salonu’nda ‘Herkes İçin Direnç’ sloganıyla Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Programı düzenlendi. Programa; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı katıldı. İbrahim Tarı’nın sunum yaptığı programda Arnavutköy Arama Kurtarma Ekibine sertifika verildi. Arnavutköy Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden düzenlenen bilgi yarışmasını kazanan vatandaşlara da hediye olarak ‘İlk Yardım Çantası’ verildi.

“Afetler konusunda hala çok büyük eksiklikler var”

Programda konuşan Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş: “Deprem, sel, heyelan ve çığ gibi yüzlerce afet yaşanan dünyamızda, insan kaynaklı afetlerin sayısında özellikle son dönemlerde önemli artışlar görülmektedir. Dünya içinde yaşayan afetlerde ülkemiz de payına düşeni almaktadır. Afetler; sosyal, kültürel ve ekonomik kayıpları da beraberinde getirmektedir. Afetler konusunda hala çok büyük eksiklikler var. Bu anlamda toplumun bilinçlenmesi lazım” ifadelerini kullandı.

100 ayrı noktadan görüntü alınabilecek

Arnavutköy’ün daha modern bir kent olabilmesi için çalışmalarını hızla sürdüren Arnavutköy Belediyesi, ilçeye hizmet verecek ‘Ulaşım Hizmetleri Merkezi’ ile Arnavutköylüler için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. İçerisinde Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bulunan yeni kademe binası, hizmet için gün sayıyor. Bu önemli projeyi yakından takip eden Başkan Baltacı: “Çok yakın bir tarihte Arnavutköy Kriz Merkezi’ni de yeni kademe binamızda hizmete sokuyoruz. Burada yaklaşık 100 ayrı noktadan görüntü alabilen kameralar yer alacak” dedi.

“Arama kurtarma ekibimiz eğitimlerine devam ediyorlar”

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi hakkında bilgi veren Başkan Haşim Baltacı: “Arnavutköy Belediyesi olarak Arama Kurtarma ekibimiz var. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yararlanarak eğitimlerine devam ediyorlar. Gönüllü olarak arama-kurtarma faaliyetleri ile ilgili eğitim alıyorlar. Yarın bir gün bir deprem, yangın, sel ve fırtına gibi buna benzer acil durumlarda Arnavutköy’de yaşayan kardeşlerimize hatta başka bir ilde, ilçede veya devlette olabilecek afetlere nasıl müdahale edebileceklerini öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık