solyanreklam
sagreklam

Arnavutköy, İstanbul Havalimanı’nı Ağırlıyor

Türkiye’yi uçuş merkezi yapacak yeni havalimanı hakkında konuşan Başkan Haşim Baltacı: “Böyle muazzam bir tesisin inşa ediliyor olması ülkenin gücünü gösteriyor. Yeni havalimanı dostlara ümit, düşmana korku salıyor” dedi....

Arnavutköy, İstanbul Havalimanı’nı Ağırlıyor
  • 30 Ekim 2018, Salı 15:42

Türkiye’yi uçuş merkezi yapacak yeni havalimanı hakkında konuşan Başkan Haşim Baltacı: “Böyle muazzam bir tesisin inşa ediliyor olması ülkenin gücünü gösteriyor. Yeni havalimanı dostlara ümit, düşmana korku salıyor” dedi.

Yeni Türkiye, yeni havalimanını hizmete açarak 2023 hedeflerine uzanan yolcuğunda kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Sadece 42 ayda hizmete giren mega proje, yılda 90 milyon yolcuya hizmet verecek. Tam kapasiteyle devreye girdiğinde 6 bağımsız pisti, 500 uçak ve senelik 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyada rakipsiz olacak.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Havalimanı olarak ismi açıklanan dünyanın en büyük havalimanı hakkında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı şunları söyledi:  “Hepimiz gurur duyduk. Zaten yapım sürecinde sık sık geldiğimiz gördüğümüz ziyaret ettiğimiz alandı. Yaklaşık 50 yıldır bu bölgede ikamet ediyorum. Çocukluğumuzun geçtiği bir bölgede böyle güzel, dünya çapında bir eserin inşa edilmesi hepimizi mutlu etti. Tamamlandığında ihtişamını daha güzel ifade etmiş olacak tesis kendisiyle. Böyle muazzam bir tesisin inşa ediliyor olması ülkenin gücünü gösteriyor. Dostlara ümit, düşmana da korku salıyor. Her yönüyle ülkemizi katbekat ileri taşıyacak vizyon bir eser. Sebep olandan, yapandan,  yaptırandan, çalışandan cenabı Allah razı olsun.”

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık