solyanreklam
sagreklam

Başkan Aktaş'tan kadınlara karanfil

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Bursa Kent Konseyi ve Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ile birlikte tüm masaları dolaşarak davetlilere karanfil hediye etti.

Başkan Aktaş'tan kadınlara karanfil
  • 08 Mart 2019, Cuma 10:20


Başkan Aktaş’tan kadınlara karanfil

 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bursa Kent Konseyi ve Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ile birlikte tüm masaları dolaşarak davetlilere karanfil hediye etti.

 

Bursa’da görev yapan kadın muhtarlar, kadın dernek temsilcileri ve kadın yöneticiler, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği dayanışma gecesinde bir araya geldi. Merinos Gölpark Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe; Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş’la birlikte katıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın eşi Ayşegül Canbolat, AK Parti milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ile Vildan Yılmaz Gürel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık da bu renkli gecede Bursalı bayanları yalnız bırakmadı. Başkan Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ile birlikte tüm masaları tek tek dolaşarak, davetlilere birer karanfil ile içerisinde kadınlara yönelik eşyaların bulunduğu hediyelik paketler takdim etti.

 

“Çok önemli ve değerlisiniz”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak için düzenlenen gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her başarılı erkeğin arkasında bir kadının bulunduğunu söyledi. Konuşmasında karı-koca tanımlamasının mitolojisine de değinen Başkan Aktaş, terim halini alan ifadenin manidar olduğunu ifade etti. Toplumda bir dağın kocalığı yüceliğinin üzerindeki karla ortaya çıktığına inanıldığını belirten Başkan Aktaş, “Karı-koca denmesinin esprisi budur. ‘Eğer bir dağı kar örtüyorsa, o dağ yüce-yüksek bir dağdır’ anlamında kullanılmış. Sizler, eşlerinizin yüceliğini, çalışkanlığını, duyarlılığını, basiretini, onların devamlılığını ortaya çıkartan insanlarsınız. Aynı zamanda sizler birer kardeş, evlat, yol arkadaşısınız. Birileri için bu manada çok önemli ve değerlisiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmasında eşi Sevinç Aktaş’a teşekkür eden, 26 yıldır hayat yolculuğunu eşiyle birlikte yürümenin ayrıcalığına değinen Başkan Aktaş, “12 yaşında babamı, 2 sene önce de annemi kaybettim. Evlenene, yani 23 yaşıma kadar hep annemle beraberdim. Herkesin annesi çok özeldir. Bugün farkındalık için oluşturulmuş bir gün. O nedenle annesiyle arasında kırgınlık olan varsa, bugünü fırsat bilsin” diye konuştu.

 

Gözgeç’ten ‘kadın’ vurgusu

Kadınlar buluşmasında söz alan AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise güçlü ailenin güçlü kadınlarla oluşacağına inandıkları için iktidar olarak bu yönde düzenlemeler yaptıklarını dile getirdi. Anayasaya pozitif ayrımcılık ilkesini eklediklerini, kadın girişimciliğinin desteklenmesi yönünde KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla önemli çalışmalar ortaya çıkardıklarını, bunun sonucunda kadın istihdamını yüzde 23’lerden yüzde 34’lere taşıdıklarını hatırlatan Gözgeç, “Kadın milletvekili sayısı da 2002’lerde yüzde 4 idi şimdi yüzde 17’lere çıktı. Kadınları dışlayan yönetim anlayışı sadece kadınlar için değil tüm toplum için büyük eksikliktir. Kadınların omuz vermediği, sahip çıkmadığı demokrasinin başarıya ulaşması mümkün değildir. Kadın mutlu ise toplum da mutludur. Kadın umut içinde ise toplum da umut içindedir” şeklinde konuştu.

 


 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık