solyanreklam
sagreklam

Türel'den amatör kulüplere büyük destek

Antalya’yı sporun başkenti yapmayı hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’daki amatör spor kulüplerine toplam 382 bin liralık nakdi yardımda bulundu.

Türel'den amatör kulüplere büyük destek
  • 21 Aralık 2018, Cuma 10:00

106 amatör kulübe 382 bin liralık nakdi yardım yapıldı

“100. Yıl’da içinde spor sahalarının da bulunduğu 
Bir Millet Bahçesi’ni Antalya’ya hediye edeceğiz”

Antalya’yı sporun başkenti yapmayı hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’daki amatör spor kulüplerine toplam 382 bin liralık nakdi yardımda bulundu. Türel, 100. Yıldaki 40 dönümlük araziyi içinde spor sahalarının da bulunduğu bir Millet Bahçesi olarak Antalya’ya kazandıracaklarını söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da sporun en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Geleceğin milli sporcularının Antalya’dan çıkması için büyük bir gayret ortaya koyan Türel, spor alt yapısını güçlendirecek hizmetlerine bir yenisi ekledi. Büyükşehir Belediyesi, her yıl spor malzemesi desteği verdiği Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (AKSF) bağlı spor kulüplerine, nakdi yardımda bulundu. 106 spor kulübüne yaş kategorilerine göre 3, 5 ve 7 bin Lira olmak üzere toplamda 382 bin Lira yardım yapıldı. AKM’de gerçekleşen yardım törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Amatör Spor Kulüpleri Birliği (ASFK) Başkanı Metin Bulut, TFF Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Köksalan, spor kulübü başkanları, takım antrenörleri ve sporcular katıldı.
Nereden nereye geldik
Başkan Menderes Türel, göreve geldikleri günden beri amatör spor kulüplerini hiç ihmal etmediklerini, malzeme yardımı ile destek olduklarını söyledi. Nisan ayındaki son malzeme yardımında AKSF Başkanı Metin Bulut’un, “Büyükşehir Belediyesi sayesinde malzemeye doyduk, artık nakit desteği istiyoruz' dediğini hatırlatan Türel, şunları söyledi: “Ben de “yasaların imkân verdiği ölçüde onu da yaparız” diyerek konuyu değerlendireceğimize söz vermiştim. İşte o gün bugün… Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde nakit yardım konusunda da bir mani olmadığını öğrendik. Bugün itibariyle 106 Amatör Spor Kulübümüzün hesaplarına paralarını yatırmış bulunuyoruz. Eskiden amatör spor kulüplerimiz bırakın sahaya çıkacak malzemeyi, futbol oynayacak top dahi bulmakta zorlandılar. Geçmişteki o günleri unutmadan nereden nereye geldiğimizi unutmayalım.”
Antalya’yı geliştirip, güzelleştirmeye çalışırken, gençlerin sportif gelişimine katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, “Bugün Okullar Ligimiz rekor üstüne rekor kırıyor. 8 bin öğrenci bu lige katılıp her hafta maç oynuyor. Keşfedilen oyuncular A kadroda forma giyiyor. Spor gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor” dedi.
Stadyumu yaptırmak istemediler
Antalya’yı sporun başkenti yapma hedefiyle spora destek verdiklerini, spor alt yapısını geliştirecek çalışmaları ortaya koyduklarını anlatan Türel şöyle konuştu: “ 33 bin kişilik stadyum yapıyorken neler çektiğimi bir Allah bilir bir ben bilirim. Güya spor düşkünü birçok kişi stadı bize yaptırmamak için canhıraş kavga etti. Neymiş trafiği sıkıştıracakmış. 33 bin kişilik stadı yanı başımıza yaptık, kötü mü oldu. Ayda iki defa maç oynuyoruz. Maç saatinden önce ve sonra buradan geçiyorum hiç de trafik sıkışmıyor. Neydi Antalya’ya biz bu güzellikleri kazandırırken o istemezük zihniyetin derdi.”
Üç spor salonu yapıyoruz
Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’da üç spor salonu inşa etmekte olduğu kaydeden Başkan Türel, şunları aktardı: “Konyaaltı’nda kapalı spor salonu inşa ediyoruz. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü içinde birisi güreş ile ilgili olmak üzere iki tane spor salonunu da bitirmek üzereyiz. Antalya’yı rakiplerinden öne geçecek noktaya, bir çağdaş şehir yapma noktasında ilerletmek zorundayız. Ama bazı örümce kafalılar, vizyon fakirleri bunları anlamazlar. Vay efendim Işıklar’daki kapalı salon niye kalkıyor diye bilip bilmeden konuşurlar. Eski stadyumu, millet bahçesi yaptık halka açık yeşil alan ve park haline dönüştürdük. Yerine o depreme dayanıksız son günlerinde maç bile oynanmasına izin verilmeyen stadyumun yerine 33 bin kişilik modern bir tesisi de yine biz kazandırdık. Ama biz bunları yapmaya çalışıyorken bazıları maalesef çıkıyor olmaz diyor.”
“Şu anda boş bulduğumuz her yere saha yapıyoruz” diyen Türel, alt tarafı arıtma üst tarafı futbol sahası olan Lara Arıtma Tesisi yanındaki alana 3 daha futbol antrenman sahası yapmakta olduklarını, devre arasında kampa gelen kulüplerin ve amatör spor kulüplerinin bu sahalardan istifade edeceğini söyledi. 
100. Yıl’daki Millet Bahçesi içinde spor sahaları da bulunacak
100. Yıl’daki 40 dönümlük araziyi halka açık yeşil alan ve park yapacaklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Üzerinde uzun zamandır çalıştığımız konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımız geçen hafta Antalya ziyaretlerinde bizi de kırmayarak net bir şekilde çözüme kavuşturdular. 40 dönümlük arazi halka açık yeşil alan ve park olacak. Üzerinde artık yapı, beton olmayacak. Burada içinde spor sahalarının da bulunduğu Millet Bahçesi’ni Antalya’ya hediye edeceğiz” dedi. 
Çevrecilerden tık yok
Türel şöyle devam etti: “Buradan çevrecilere duyurulur. Bazı çevreciyim diye geçinip, Antalya’ya bir ağaç bile dikmeyenler var ya, onlar bu işler için teşekkür etmeyi de bilmezler. Bakıyorum iki üç gündür tık yok. Konyaaltı sahilinin beton zeminini yeşile dönüştürdük, 6 bin ağaç diktik. Bana halka kapatacak diye iftira attılar. Şimdi bu iftirayı atanlar oradan çıkmıyorlar. Çevrecilik nasıl oluyor gelsinler bu projeleri görsünler.”
Projeler yarışsın Antalya kazansın 
Halkın desteği ile bu hizmetleri yaptıklarını vurgulayan Türel, “Siz desteklediğiniz müddetçe bir Antalya için çalışmaya, Antalya’mıza değer kazandırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçim sürecinde siyaset yarışmasın projeler yarışsın. O projeleri kim yapabilir kim bunları kazandırabilir bunlar konuşulsun. O zaman kazana Antalya olur” ifadelerini kullandı. 
Spor dostu başkana teşekkür
ASKF Başkanı Metin Bulut sözünü yerine getirdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Türel’in spor dostu bir başkan olduğunu vurgulayan Bulut, “Menderes Başkanın 5 yıl içerisinde yapmış olduğu sportif faaliyetleri saymakla bitmez. Amatörün içinden gelmiş babadan dededen atadan Antalyaspor sevdasıyla yetişmiş sporun ne zorluklarla yapıldığını ufak yaştan bilen bir belediye başkanımızdır. Antalyaspor’umuza yapmış olduğu Avrupa standartlarındaki Döşemealtı’ndaki spor tesisleri 5 yıldızlı otelden farklı değil. Amatör takımlarımıza malzeme yardımını, ulaşım yardımını eksiksiz olarak tüm kulüplerimize yapıyor. 2017 Nisan ayında vermiş olduğu nakdi yardım sözünü gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum” dedi. 
Daha sonra amatör spor kulüplerine yardım çekleri Başkan Türel tarafından teslim edildi. AKSF Başkanı Metin Bulut, Türk futboluna ve amatör sporculara katkıları için Başkan Menderes Türel’e teşekkür plaketi verdi.





HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık