solyanreklam
sagreklam

STK VE KÖYLÜLERDEN ORTAK TEPKİ “KETENDEREYE RO RO LİMANI İSTEMİYORUZ”

STK VE KÖYLÜLERDEN ORTAK TEPKİ “KETENDEREYE RO RO LİMANI İSTEMİYORUZ”

STK VE KÖYLÜLERDEN ORTAK TEPKİ “KETENDEREYE RO RO LİMANI İSTEMİYORUZ”
  • 05 Haziran 2016, Pazar 0:00

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nce Ketendere Mevkiinde RORO Limanı yapılmasına ilişkin alınan karar sivil toplum kuruluşlarının ve mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Yalıçiftlik Mahallesi Ketendere Mevkiinde RORO Limanı yapılmasına ilişkin alınan karara tepki gösteren STK’lar bölgede basın açıklaması gerçekleştirdi. Bursa DOĞADER öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir’in yanı sıra CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Bursa Akademik Odalar Birliği üyeleri, Yalıçiftlik Muhtarı Arif Toktaş, çevre mahalle muhtarları ve bölge sakinleri katıldı.   
“RORO GEMLİK’E YAPILSIN”
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, RORO Limanı’nın Gemlik Limanı’na yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti. Bölgenin turizm bölgesi olduğunu ve bu konuda mücadele içerisinde projelerini bu doğrultuda hazırladıklarını söyleyen Türkyılmaz, “Bu bölgede RORO iskelesi olmayacak. Ketendere ve Mudanya, İstanbul ile Kocaeli’nin çöplüğü olmayacak. Bu mücadelede sizlerle birlikte olacağıma bir kez daha söz veriyorum” diye konuştu.  Mahalle Muhtarı Arif Toktaş ise, mahalle halkının projeyle ilgili giç bir bilgisi olmadığını söyleyerek bu konuda mağdur duruma düştüklerini ifade etti.
“AKIL DIŞI BİR PROJEDİR”
Doğasına, çevresine ve yaşam alanına sahip çıkan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bursa DOĞADER Başkanı Murat Demir, “Bu proje akıl dışı bir projedir. Marmara’da dört adet liman var iken buraya liman yapmanın altında başka amaçlar vardır. Burada amaç yaşam alanlarımızı bir grup çıkar çevrelere peşkeş çekmektedir. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz” dedi. Demir, köylerde ve mahallelerde RORO Limanıyla ilgili teknik toplantılar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
“RANT ODAKLI BİR PROJE”
Ziraat Mühendisleri Bursa Şubesi adına konuşan Doç .Dr. Ertuğrul Aksoy ise, her zaman halkın ve köylün yanında olacaklarını söyledi. Taşpınar Köyü’nde yapılan çalışmaları örnek gösteren Aksoy, “Bu proje rant odaklı bir projedir. Halkın, STK’ların ve bilimin önerilerini ciddiye almıyorlar. Bizler halkımız için, doğamız için tarım alanlarımız için mücadeleye etmeye devam edeceğiz”        
BURSA SANAYİ ÇÖPLÜĞÜ OLACAK
RORO Limanı projesinin tüm tarım ve sit alanlarını yok edeceğini ifade eden Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) sözcüsü Ali Uluşahin, “Lojistik hizmetinin sağlanması durumunda Bursa sanayi çöplüğü haline gelecek. Bizim gidecek yerimiz yok, bizler burada kalıp Bursa’mızı, Mudanya’mızı ve bölgemizi savunmaya devam edeceğiz” dedi. Ketendere Mevkiinin arkeolojik sit alanlarıyla ve tarım alanlarıyla çevrili olduğunu söyleyen Uluşahin, var güçleriyle projenin yapılmasını önleyeceklerini belirtti.  
Gerçekleşen basın açıklaması öncesinde mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri tarafından Ketendere Bölgesi yamaçlarına Türk Bayrakları asıldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık