Spor Camiası İftar Yemeğinde Buluştu

• 06 Haziran 2018, Çarşamba 0:00

Mersin spor camias, Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz'n ev sahipliinde dzenlenen iftar yemeinde bir araya geldi.

Mersin Bykehir Belediyesi Spor Tesislerinde gerekletirilen iftar davetine,Vali Yardmclar Mahmut Halal ve Sleyman Deniz, Aydnck Kaymakam Mehmet Erhan Trker, amlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, Karargah Destek Ktalar Komutan Dz.Alb.Namk Kemal Gke, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Glgeli, MHP Mezitli le Bakan Serdar Soydan, spor camiasnn bakan ve yneticileri ve muhtarlar katld.

Bakan Kocamaz, ?Allah kimseyi yurdundan, yuvasndan etmesin?

Dzenlenen iftar yemeinde konuan Bakan Kocamaz, Ramazan aynn insanlar kaynatran, btnletiren ok zel ve gzel bir ay olduunu ve insanlarn bu ayn feyzinden ve bereketinden faydalanmas gerektiini belirtti. slam lemi zerine oynanan oyunlarn dur durak bilmediini ve bu oyunlara kar slam leminin ve Trk dnyasnn birlemesi gerektiini szlerine ekleyen Bakan Kocamaz, ?Dnya gerekten ba dndrc bir hzla geliirken, deiirken maalesef slam lemi ve Trk dnyasnn baz blgelerinde kan ve gzya akmaya devam ediyor. Dolaysyla bizim tm bu yaananlardan ibret alp birbirimize daha sk sarlmak ve btnlemek mecburiyetimiz var. Suriye?de yaanan hadiseleri hep birlikte gryoruz. Suriye?den u anda Trkiye?ye iltica etmi 4 milyon civarnda insan var. Bunun neredeyse %10?u da Mersinimizde. Vatanszln ne demek olduunu en ok onlar bilir. Allah kimseyi yurdundan, yuvasndan etmesin? dedi.

Mersin?e hizmet verirken, Mersin?de yaayan btn insanlarn doum yerine, rengine, inancna, dnya grne bakmadan hizmet verdiklerini szlerine ekleyen Bakan Kocamaz, ?Vatandalarmzn hi birini bir dierinden ayrt etmiyoruz. Hepsini Yaradan?n bizlere zel olarak emanet ettii emanetler olarak gryoruz. Hepsine eit mesafede durup, eit hizmetler gtrmeye alyoruz. Cenab- Allah?n zene bezene yaratt cennetin yeryz ubesi Mersin?de hep birlikte yayoruz ve bunun kymetini bilmek durumundayz. lkemize, bayramza, devletimize, milletimize sahip kmalyz. zerimize oynanan oyunlar iyi idrak etmeli, bilinli bir ekilde hareket edip, ona gre tavr sergilememiz gerekiyor. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. ok kr Trk Silahl Kuvvetleri?nin iindeki bu vatan iin can vermeye hazr Mehmetiklerimiz snr tesinde verdii mcadelelerle o blgeleri gvenli, hale getirdiler.? ifadelerine yer verdi.

?Mersin?i milli takmda en iyi ekilde temsil edecek sporculara ihtiyacmz var?

Tarsus?ta Belediye Bakanl grevi srasnda ve Mersin Bykehir belediye Bakan olduu tarihten bu yana sporun ve sporcunun yannda olduklarn, genleri sportif faaliyetlere ynlendirmek iin aba sarf ettiklerini belirten Bakan Kocamaz, ?Gemiten bu yana spor camiasna verdiimiz desteklerin bundan sonra da devam edeceini belirtmek istiyorum. Bizim acil olarak Mersin takmlarnda oynayacak, Mersin?i ulusal takmlarda, milli takmda en iyi ekilde temsil edecek sporculara ihtiyacmz var. Elbette aramzda milli sporcularmz da var. Onlara da bugne kadar gsterdikleri baarlardan dolay teekkr ediyorum? diye belirtti.

?Burnahettin Bakan Mersin?in adn kalplere yazdrd?

Katlmclar iftar yemei ncesi Kadir Somer?in seslendirdii ilahiler ile iftar karlarken, Mudat Camii Mezzini Hasan Tekerlek tarafndan Kuran- Kerim tilaveti gerekletirildi.

Dzenlenen iftar yemeinde Hokey Trkiye Federasyonu Mersin l Temsilcisi Mustafa Gven, Bakan Kocamaz?a buz hokeyi malzemeleri hediye etti.

Dualarla orucunu aan katlmclar yemek sonras sevilen air Ahmet Seluk lkan?n iirleri ile akam sonlandrdlar. En sevilen iirlerini Mersinliler iin seslendiren Ahmet Seluk lkan kendisini Mersinli vatandalarla buluturan Bakan Kocamaz?a teekkr ederek, ?Bir Mersin sevdals olarak Mersinlileri yakndan tanm olmaktan dolay bahtiyarm. ok deerli Bykehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz?n davetine nasl hayr diyebilirdim. Bylesine bir gecede burada olmann, sizlerle hem Ramazan aynn ziyafetini hem de mzik ziyafeti yaamann onurunu ve gururunu yayoruz. Bizim Ramazan aynn ruhunu ve Mersin?in gzelliklerini yaamamza vesile olan Burhanettin Bakanmza teekkr ediyorum. Mersin?i gzelletirdii iin, Mersin?in adn yalnzca dalara deil kalplere de yazdrd iin de Bakanmza ayrca sonsuz teekkrlerimi sunuyorum? dedi.