solyanreklam
sagreklam

Okmeydanı Dönüşüm Projesine Stk'lar Sahip Çıktı

Okmeydanı'nda hayata geçirilen dönüşüm projesine STK'lar tam destek verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla bölgede faaliyet gösteren STK da düzenlenen 'Okmeydanı Dönüşüm Projesi Uzlaşma Görüşmeleri' toplantıları ile hak sahipleri proje hakkında bilgilendiriliyor.

Okmeydanı Dönüşüm Projesine Stk'lar Sahip Çıktı
  • 22 Haziran 2018, Cuma 0:00

Beyoğlu Belediyesi tarafından Van Bloklarından startı verilen Okmeydanı Dönüşüm Projesine Sivil Toplum Kuruluşları sahip çıktı. Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız olmak üzere altı mahalleyi kapsayan dönüşüm projesi için bölgede faaliyet gösteren 60 ayrı STK da “Okmeydanı Dönüşüm Projesi Uzlaşma Görüşmeleri” adı altında toplantılar düzenlenmeye başlandı. Hak sahiplerinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin amaçlandığı toplantılara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak vatandaşların projeyle ilgili sorularını cevaplandırıyor.

DÖNÜŞÜME ANLAŞMALARINI TAMAMLAYAN ADA İLE DEVAM EDECEĞİZ

Uzlaşma görüşmeleri kapsamında Giresun Alucra Arda Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneğinde hak sahipleriyle bir araya gelen Başkan Demircan, “Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birisi olan Okmeydanı Dönüşüm Projesini Van Bloklarından başlattık. Bu işi devletimizin desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Kiptaş firması ile birlikte yürütüyoruz. Artık süreç daha da hızlanacak. Van Bloklarının ardından anlaşmalarını tamamlayan ilk ada ile dönüşüme devam edeceğiz. Hepimizin malumu, bugün Okmeydanı’nda yollar yetersiz, parklar yetersiz, yeşil alanlar yetersiz. Binalarımız depreme dayanıklı değil. Dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla birlikte tüm bu sorunları aşmış olacağız. Onuns için bu proje Okmeydanı için büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirelim. Bu işte hepimiz elimizi taşın altına koyarsak süreci daha da hızlandırmış oluruz.” dedi.

YÜZDE 78’İ HAK SAHİPLERİNE VERİLECEK

Okmeydanı’nda 100 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren Dönüşüm Projesi kapsamında toplamda 2.250.000 m²’lik inşaat yer almakta olup, bunun 500.000 m2’si (Ticaret Alanı) yüklenici firma olan KİPTAŞ’ a verilecek. (%22) Kalan 1.750.000 m2’lik alan da(%78) Okmeydanı’nda ikamet eden Hak Sahiplerine verilecek. Toplam inşaat alanı dışındaki altyapı işleri ve sosyal donatı alanlarının inşaatı da KİPTAŞ tarafından yapılacak.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık