solyanreklam
sagreklam

Mustafa Yıldızdoğan Ve Songül Karlı Tarsus'u Salladı

Mustafa Yıldızdoğan Ve Songül Karlı Tarsus'u Salladı

Mustafa Yıldızdoğan Ve Songül Karlı Tarsus'u Salladı
  • 07 Ağustos 2018, Salı 0:00

18. Geleneksel Çukurova Karboaz Zafer öleni’nin ikinci gününün hava muhalefeti sebebiyle ertelenen Mustafa Yldzdoan ve Songül Karl konserleri Tarsus Cumhuriyet Meydan’nda gerçekletirildi. Sanatçlar birbirinden güzel eserleri Tarsuslular için söyledi.

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafndan bu yl 18’incisi düzenlenen Çukurova Karboaz Zafer öleni’nin son günü, düzenlenen konserler ile taçlandrld. Seslendirilen türkülerle vatandalar cokulu saatler yaarken, alan dolduran cokulu kalabalk ellerinde Türk Bayraklar ile söylenen parçalara elik etti.

Mustafa Yldzdoan ve Songül Karl konserlerine, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Tarsus lçe Emniyet Müdürü Salih Ünal, Tarsus Tarsus Ülkü Ocaklar Bakan Emre Bircan, Türkav Tarsus ube Bakan Abdullah Seki, Tarsus ve Çamlyayla Muhtarlar Dernek Bakan Mustafa Naci Güllü ve binlerce vatanda katld.

Karl en güzel türkülerini seslendirdi

Konserde ilk olarak Türk Halk Müzii sanatçs Songül Karl sahne ald. Sahneye ‘Omuz Omuza’ türküsü ile çkan Karl, ‘Uzun nce Bir Yoldaym’, ‘te Gidiyorum’, ‘Dam Üstüne Çul Serer’, ‘Yol Ver Dalar’, ‘Mevlam Birçok Dert Vermi’ ve ‘Sen Gel Diyorsun’ gibi birbirinden güzel türkülerin ardndan ‘Bir Olum’ parças ile konserini sonlandrd.

Konser sonunda, Türk Halk Müzii sanatçs Songül Karl’ya çiçek ve plaketini Tarsus Belediye Bakan evket Can verdi. Konser sonunda konuma yapan Tarsus Belediye Bakan evket Can, “Pazar günü Karboaz Zafer öleni’ni kutlayacaktk ama yatan dolay bugün Tarsus’umuzda kutluyoruz. Bu vesileyle bütün ehitlerimizi rahmetle, ükranla, minnetle anyoruz. Bata Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadalar olmak üzere bütün aziz ehitlerimizin ruhu ad olsun, mekânlar cennet olsun. Cenab- Allah birlikteliimizi daim etsin, gönderden bayramz indirmesin, ezanlarmz susturmasn. Ülkemizde birliimiz ve beraberliimizi bozmak isteyenlere inat biz buradayz. Bizim olduumuz sürece, biz olduumuz müddetçe ülkemizde bayramz da inmez, ezanlarmz da susmaz diyoruz. Hepimizin Karboaz Zafer öleni kutlu olsun” dedi.

 

“Karboaz bir attr, Karboaz bir destandr”

Son olarak sahneye çkan Türk Halk Müzii Sanatçs Mustafa Yldzdoan en sevilen parçalarndan bir tanesi olan ‘Türkiyem’ türküsü ile sahneye çkt. ‘Dayanamyorum’, ‘’Yar Gelsin’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Kzl Elma’, ‘Akama Kadar’, ‘Gittiler’, ‘Sil Beni Beni’ ve ‘Leyli Güzel’ parçalar ile konserini tamamlad.

Türk Halk Müzii Sanatçs Yldzdoan’a çiçek ve plaketini Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan verdi. Tufan, yapt konumasnda, “Bu güzel akamda Sayn Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz aramzda olmay çok istedi ama ehir dnda olduu için katlamad. Selamlarn, sevgilerini, muhabbetlerini gönderdi. Karboaz bir attr, Karboaz bir destandr, Karboaz bölgesinin en büyük gerilla savadr ve kazanlan zaferdir. Bugün o zaferi kutluyoruz burada. Oradaki 44 tane yiidimiz bin kiilik Fransz taburunu esir alr, zaferden sonra Ankara Anlamas imzalanr ve neticede Çukurova ve tüm güney Fransz igalinden kurtulur. O zaferi kazanan Gülekli Kemaller, Tuncu Veliler, Veli Haim Efendiler, bizim Yörüklerimiz, bizim çobanlarmzdr. Hepsinin ruhu ad olsun, mekânlar cennet olsun, Allah onlardan raz olsun diyorum. Deerli kardeim Mustafa Yldzdoan’n da diline yüreine ve ayaklarna salk diyorum” eklinde konutu.

Ayrca sanatçlar, Krgzistan’dan Karboaz Zafer öleni’ne gelen misafir sanatllar ile de türkü söylediler.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık