solyanreklam
sagreklam

FESTİVAL RÜSTEM PEHLİVAN YAĞLI GÜREŞLERİ İLE BAŞLADI

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri, 05 Eylül 2018 Çarşamba

FESTİVAL RÜSTEM PEHLİVAN YAĞLI GÜREŞLERİ İLE BAŞLADI
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 0:00
Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri, 05 Eylül 2018 Çarşamba günü Mahmudiye Mahallesinde yapılan Rüstem Pehlivan Yağlı Güreşleri ile başladı.

İlk olarak Mahmudiye Mahallesi Camiinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ilçemizde şehit düşenler için Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başlayan programda Belediyemiz Kılıç Kalkan Ekibi gösteri yaparken, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri de bir konser verdi. Mahmudiye Mahallesinde hazırlanan alanda yapılan yağlı güreş müsabakalarına, Başpehlivanlar Fatih ATLI ve Furkan Durmuş ALTIN ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 200 güreşçi katıldı.

5. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında Mahmudiye Mahallesinde gerçekleştirilen Rüstem Pehlivan Yağlı Güreşlerinde yaptığı konuşmasında Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK “2014 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz 6 Eylül Yenişehir'in Kurtuluşu kapsamındaki Uluslararası Altın Biber Festivali'nin 5'incisini düzenliyoruz. Mahmudiye Mahallemizde 1901 yılında vefat etmiş olan Rüstem Pehlivan'ın anısına ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Şuna şahit oluyoruz ki gerçekten ata sporu olan güreşimizin tekrar canlandırılması konusunda doğru bir şekilde adım atıldığını görüyoruz. Bu organizasyonu bundan sonraki süreçte de devam ettirmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz değişik spor dallarında faaliyet gösterdikleri bir gerçek. Güreş konusuna baktığımızda neslimizin o alandan çekildiğini fark ediyoruz. Bugün başlattığımız bu çalışma Yenişehir nezdinde de kendini gösterir ve bizimde bu anlamda katkımız olursa ne mutlu bize. İnşallah bu organizasyonun neticesi hayırlı olur. Ata sporumuzu devam ettiren Pehlivanlarımıza Er Meydanında başarılar diliyorum” dedi.

Müsabakaların sonunda Furkan Durmuş ALTIN birinci, Fatih ATLI ikinci, Mehmet YEŞİLYEŞİL ile Rıza KAYA üçüncü oldular. Dereceye giren güreşçilere madalyalarını takdim eden Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, kendilerini tebrik ederek, güreş sporuna sağladıkları katkı ve festivalimize katılımları için teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık