solyanreklam
sagreklam

'DURAK ANKARA' HİZMETTE

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk kez Başkent'te kullanıma sunulan 'DURAK ANKARA' uygulamasını hizmete soktu.

'DURAK ANKARA' HİZMETTE
  • 23 Ağustos 2018, Perşembe 0:00

-“DURAK ANKARA” HİZMETTE

-AKILLI CEP TELEFONLARIYLA EGO OTOBÜSLERİNİN DURAKLARA VARIŞ SÜRESİ WHATSAPP ÜZERİNDEN GÖRÜLEBİLECEK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI, EGO CEP’TE UYGULAMASININ DIŞINDA SUNDUĞU TEKNOLOJİK YENİLİKLERE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

-BAŞKENTLİLERE BU UYGULAMAYI, 153 MAVİ MASA WHATSAPP HATTI OLAN “0312 153 00 00” NUMARASINI CEP TELEFONLARINA KAYDEDEREK KULLANABİLECEK 

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI ERDOĞAN KURTOĞLU:

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA, VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ÖNCELEYEN TEKNOLOJİK YENİLİKLER KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ TALİMATINI VERDİ” 

“BAŞKENTLİLER ‘DURAK ANKARA’ UYGULAMASIYLA BEKLEDİĞİ OTOBÜSÜN DURAĞA ULAŞMA BİLGİLERİNİ ARTIK DAHA HIZLI ÖĞRENEBİLECEK” 


Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk kez Başkent’te kullanıma sunulan “DURAK ANKARA” uygulamasını hizmete soktu.

Durakta bekleyen Başkentliler bu uygulama sayesinde EGO otobüslerinin durağa ulaşma süresini daha hızlı şekilde öğrenebilecek.

DÜNYADA İLK KEZ BAŞKENTLİLER KULLANACAK

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen ve dünyada ilk kez Başkentlilerin kullanacağı teknolojik yenilik whatsapp hattı üzerinden çalışıyor.

EGO Cep’te uygulamasının dışında hayata geçirilen “Durak Ankara” adlı uygulamadan yararlanmak isteyen Başkentlilerin, ALO 153 Mavi Masa hattı olarak kullanılan “0312 153 00 00” numarasını cep telefonlarına kaydetmeleri gerekiyor.

Numaranın kaydedilmesinin ardından durak numarasının girilmesiyle anında kent içi otobüs ulaşım bilgilerine ulaşım sağlanabilecek.

“BİLGİ EDİNME ARTIK DAHA HIZLI VE KOLAY”

Her yaşta vatandaşın kolay ve pratik uygulama sayesinde daha hızlı otobüs ulaşım bilgilerini takip edebileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Erdoğan Kurtoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna, teknolojik yenilikler konusunda vatandaş memnuniyetini göz önünde bulundurmamız yönünde bize talimat verdi. Biz de Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak yoğun bir çalışma yapıyoruz. Son olarak “Durak Ankara” uygulaması ile mobil uygulama indirmeye gerek kalmadan Başkentliler bulundukları durakta otobüslerin durağa ulaşma süresini rahatlıkla öğrenebilecek” bilgisini verdi.

HİZMETİ YENİ DUYAN VATANDAŞLAR MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi’nin sadece dünyada değil Türkiye’de de ilk kez Başkent’te hizmete soktuğu “Durak Ankara” uygulamasını kullanmaya başlayan Necati Şahin, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

“EGO Cep’te programını kullanıyordum. Sadece telefon numarasını kaydederek whatsapp üzerinden bilgi almak daha kolay oldu. Hangi durakta ne kadar bekleyeceğini bilmek zaman kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.”

“BAŞKENT’E YAKIŞIR BİR HİZMET”

Ankara’ya İskenderun’dan misafir olarak geldiğini ve durakta beklerken bu hizmeti kullanmaya başlayan yolculardan görerek denediğini anlatan Ayhan Özsu da, “Çok avantajlı ve pratik bir uygulaması var. Herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Bu uygulama zaman problemini ortadan kaldıracağa benziyor. Başkent’e yakışır bir hizmet olmuş” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık