DİNÇSPOR SON PERİYODDA GÜLDÜ

• 16 Ocak 2016, Cumartesi 0:00
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Mudanya Belediyesi Dinç Spor Kulübü, evinde ağırladığı Yalova VİP Gençlik Spor Kulübü’nü zorlu geçen karşılaşmada 84-80 yenmeyi başardı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Yalova VİP Gençlik Spor Kulübünü ağırlayan Mudanya Belediyesi Dinç Spor Kulübü, karşılaşmayı 84-80 kazanarak uzun bir aradan sonra galip geldi. İsmail Kasap ve Hakkı Akçay hakem ikilisinin yönettiği karşılaşmanın ilk periyodunda Yalova temsilcisi hızlı başladı. Üç sayılık atışlarla önde geçen ve savunmada daha diri kalan Yalova temsilcisi ilk molaya 10-2 önde girdi. Moladan sonra oyuna ağırlığını koyan Dinç Spor ilk periyodu 18-21 geride kapattı. İkinci periyodda iki takımda hücumda etkili olmaya çalışırken, karşılıklı ataklar ve basketler ile ikinci periyod 36-43 Yalova temsilcisinin üstünlüğü ile sonuçlandı. İKİNCİ DEVRE BAMBAŞKA OLDU İkinci devreye iki takımda daha kontrollü başladı. İkinci yarıda ilk molaya Yalova temsilcisi 38-47 önde girdi. Baskısını arttıran Dinç Spor bulduğu sayılar ile farkı kapatarak, skoru 54-56’ya getirdi. Dördüncü ve son periyodda ise faul sonrası itiraz eden Dinç spor Antrenörü Eren Arhan hakem tarafından soyunma odasına gönderildi. Taraftarların tepkisi ve sözlü sataşmaları üzerine hakemler soyunma orasına giderek karşılaşmaya 10 dakika ara verdiler. Oyunun yeniden başlaması ile Dinç Spor oyunda kontrolü eline aldı. Elif Anaç ve Merve Alkış’ın üç sayılık atışları ile maçta ilk kez öne geçen Dinç Spor, skoru koruyarak karşılaşmayı 84-80 kazandı. Dinç Spor’da Merve Alkış 26 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ile oynarken, Yalova VİP Gençlik takımda Sanja Kuzelj 30 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ile karşılaşmayı tamamladı.