Dağcılık Branşı Sporcularından Başkan Taban’a Ziyaret

İnegöl Belediyespor bünyesinde yer alan dağcılık branşı sporcuları, düzenledikleri farklı etkinliklere sağladığı katkı ve destekten dolayı Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler. İnegöl Belediyespor bünyesinde 2016 yılında resmi olarak kurulan ve kurulduğu günden bu yana ses getirecek faaliyetlere imza atan dağcılık branşı sporcuları, Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, dağcılık branşı sporcuları Başkan Taban’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. DAĞCILIK ALANINDA BİRÇOK İLDEN DAHA İYİ SEVİYEDEYİZZiyaret sırasında grup adına bir açıklama yapan dağcılık antrenörü Bülent Aktaş, “İnegöl Belediye Spor Kulübü olarak 2016 yılından bu yana dağcılık faaliyetlerimiz devam ediyor. Sayın Başkanlarımız da bu konuda bizlere hep destek verdiler. Bugüne kadar yurt içinde birçok zirve tırmanışı yaptık. Bunlardan bazıları Hasandağ, Erciyes, Aladağlar, Demirkazık zirvesi… Çok kalabalık ekiplerle yaptık bu faaliyetleri. Doğu bölgeleri ziyaretimizde kardeş şehir Doğubayazıt’ı da ziyaret ettik. Burada Belediyemizin yaptığı projeleri de yerinde görme fırsatımız oldu. Aynı zamanda Ağrı dağını da gezme şansımız oldu. Bu etkinliklerde sağladığı desteklerden dolayı belediyemize ve Başkanımıza teşekkür etmek için bugün kendilerini ziyaret etmek istedik. Bu desteklerle daha yüksek zirvelere yürüyeceğimizi ümit ediyoruz. Böyle bir branşa birçok belediye uzak kalırken, il büyüklüğündeki bir ilçede bu işi birçok ilden çok daha ileride yapıyoruz. Halkın tabanına da yayarak bu faaliyetlerimizi yapıyoruz. İnşallah daha iyi çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum” dedi. DOĞUMDAN ÖLÜME HİZMETBelediye Başkanı Alper Taban ise İnegöl Belediyesi olarak pek çok alanda hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Doğumdan ölüme kadar geçen zamanın her aşamasında belediyelerin artık hizmet ürettiğini ifade eden Taban; “İnsanın olduğu her alanda onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bizler tabi şehrimizde özellikle sportif anlamda yapılabilecek olan tüm konuları Belediyespor marifetiyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri de dağcılık branşımız. Sadece dağcılık değil, pek çok alanda bu hizmetleri sağlıyoruz. Her branşımızda konunun uzmanı olan teknik hocalarımızla, öğretmenlerimizle ve içerisinde hizmet alan sporcularımızla beraber güzel işler yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu. 175 LİSANSLI DAĞCIBaşkan Taban, dağcılık alanında 175 lisanslı sporcunun bulunduğunu da ifade ederek şöyle devam etti: “Aktif olarak dağcılık faaliyetinde bulunan 45 sporcumuz var. Yine dağcılık branşında özellikle genç yaştaki sporcularımızın sayısı çok ciddi. 550 çocuğumuza bu anlamda eğitimler verdik. Yine bu alanda gurur duyulacak ve aslında geldiğimiz noktayı da gösteren, çalışmaların bir neticesi olarak da değerlendirebileceğimiz bir husus; 8-12 yaş aralığında 10 sporcumuz var. Bunlardan 4’ü milli takım seçmelerine katıldı ve 2 sporcumuz milli takıma katılmaya hak kazandı. Bu da çok güzel bir gelişme. Bundan dolayı da ben ekibimizi, hocalarımızı ve sporcularımızı kutluyorum.” ORTAYA KOYULAN PERFORMANS, GELİNEN NOKTAYI GÖSTERİYOR“Dönem dönem özellikle zorluk dereceleri yüksek parkurlara sporcularımız giderek faaliyetlerde bulunuyor. Geçmişte yapılan çalışmalardan bazılarını ifade etmek gerekirse; Aksaraya’da Hasandağ’a gidilmişti, yine Kayseri’de Erciyes dağına bir tırmanış gerçekleştirildi, Niğde Aladağlar bölgesinde Demir Kazık zirvesine çıkılmıştı. Gürcistan bölgesinde Kazbek dağında tırmanışlar gerçekleştirildi. Tabi aslında sporcularımızın kendine olan güveni ve ortaya koyulan performans aslında gelinen noktayı da gösteriyor. Başta hocamız olmak üzere tüm sporcularımızı gönülden kutluyorum.” TÜM İLÇE HALKIMIZI DAĞCILIK BRANŞINA DAVET EDİYORUM“Dağcılık alanında eğitim alan çocuklarımızın antrenmanlarını izlerken bir kez daha gördüm; dağcılık sadece bir tırmanış olarak gözüküyor ama aslında dağcılık bir cesaret işidir. Kendinize güvenmeniz gerekir. Beraberinde riskler alıyorsunuz ve anlık kararlar veriyorsunuz. Bu yetilerinizi de aynı zamanda güçlendirmiş oluyorsunuz. Tırmanırken kendinizi güvende hissedeceğiniz hamleleri yapmanız lazım. Orada o kararları alıyorsunuz. Bu da sizin aslında gelişiminize, isabetli karar almanızda sizleri zorluyor. Zaten biraz da güç sporu olduğu için bedensel fizik olarak da gelişime katkı sunuyor. Daha pek çok insanın da buraya özendirilmesi noktasında faydalı olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle tüm ilçe halkımızı Belediyespor’umuzun dağcılık branşına davet ediyorum. Sizlere de sporun gelişimi noktasında sağladığınız katkı ve örnek çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Dağcılık Branşı Sporcularından Başkan Taban’a Ziyaret
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 9:58