solyanreklam
sagreklam

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Başkan ...

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Başkan ...

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Başkan ...
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Beşiktaş Belediye Başkan V. Tahir Doğaç’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında yapılan görüşmede; Başkonsolos, Atatürk’e olan sevgi ve saygısını belirtirken, Başkan V. Doğaç ise ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

2018 yılının Şubat ayında Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu görevine başlayan Cui Wei, Beşiktaş Belediye Başkan V. Tahir Doğaç’ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarette Türk-Çin ilişkilerinin tarihten gelen ortak değerleri vurgulanırken; Başkonsolos Cui Wei, Atatürk hakkındaki derin bilgilerini aktardı.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, 22 yıl önce Türkiye’de görev yaptığını, şimdi tekrar Türkiye’de görev yapmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bugün Beşiktaş Belediye Başkan V. Tahir Doğaç’ı ziyarette bulunarak Türk - Çin ilişkilerine nasıl katkı sunabiliriz bunun hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Türklerle bizim tarihi köklerimiz var. Hâlâ bizim okullarımızda Atatürk’ün nasıl bir dünya lideri olduğu ve Atatürk’ün fikirleri öğrencilere ders olarak anlatılıyor. Bugün de Atatürk sevdalısı bir başkanla beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Belediye Başkanımıza bizleri makamlarında kabul ettiği için teşekkür ederim.”

Başkan V. Tahir Doğaç ise, “Cui Wei’nin ziyaretlerinden dolayı çok mutluyum. Başkonsolosun Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti hakkındaki derin ilgisi beni çok şaşırttı. Eminim ki uzun yıllar öncesine dayanan Türkiye - Çin ilişkileri bu dönemde daha da iyileşecektir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin 1 Ekim Ulusal Günü’nde, Dünya Barış Parkımızda, iki ülke arasında birlik ve beraberliğin pekişmesi amacıyla ağaç dikimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Görüşmenin sonunda Başkan V. Tahir Doğaç “Rengârenk Beşiktaş” isimli kitabı hediye ederken, Başkonsolos ise Doğaç’a, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kültürünü yansıtan bir vazo takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık