solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'den Başarılı Sporculara 664 Bin 950 TL Ödül

Büyükşehir'den Başarılı Sporculara 664 Bin 950 TL Ödül

Büyükşehir'den Başarılı Sporculara 664 Bin 950 TL Ödül
  • 12 Mayıs 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan geleneksel hale getirilen ve Türkiye’yi ald dereceleri ile gururlandran sporcularn ödüllendirildii ‘2017 Yl Baarl Sporcular Ödül Töreni’ gerçekletirildi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 2017 ylnda 13 spor brannda Dünya, Avrupa, Balkanlar ve Türkiye’de baar elde eden kulüp, antrenör ve sporcular toplam 664 bin 950 TL ile ödüllendirerek, baarlarna ve gururlarna ortak oldu.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ödül törenine Bakan Kocamaz’n yan sra, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdür aban Güne, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Ça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Toroslar Belediyesi Bakan Vekili Salih Özkan, MESK Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Ampute A Milli Takm’nn yldz isimlerinden Bar Telli, Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, Kanal D ve CNN Türk Spor muhabiri, gazeteci Emre Tilev, meclis üyeleri, Büyükehir Belediyesi yöneticileri, dereceye giren sporcular ve antrenörler katld.

“Baarl sporcularmz ödüllendirerek motivasyonlarn artrmaya çalyoruz”

Çeitli müsabakalarda Mersin’i en güzel ekilde temsil ederek vatandalar gururlandran sporcular, antrenörleri ve amatör kulüp yöneticilerini kutlayarak, Mersin Büyükehir Belediyesi olarak spora ve sporculara her zaman destek vereceklerini söyleyen Bakan Kocamaz, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ümüzün dedii gibi, ‘Salam kafa salam vücutta bulunur.’ Bu sözden ilham alarak gençlerimiz ve çocuklarmz bata olmak üzere bütün toplum kesimlerine yönelik spor altyapsn güçlendiriyoruz. Sporu günlük hayatmzn ayrlmaz bir parças haline getirebilmek için pek çok etkinlik düzenleyerek spor kültürünü yaygnlatryoruz. Baarl sporcularmz bu anlayla ödüllendirerek motivasyonlarn artrmaya çalyoruz. Bu kapsamda 4 yl içerisinde amatör spor kulüplerimize yönelik nakdi ve ayni desteklerimiz 2 milyon liray am bulunmaktadr. Bugüne kadar 20 branta yaklak 230 amatör spor kulübümüzü destekledik; 200’e yakn antrenörü, 1.500’den fazla sporcumuzu ödüllendirdik” dedi.

“Spor, sadece bir yarma ve fiziksel üstünlük kurma arac deil, önemli bir sosyal olgudur”

Salkl, mutlu, baarl, verimli ve kaliteli bir yaamn anahtar olan sporun kardelik kültürü gelitirdiini belirten Bakan Kocamaz, “Spor ile insanlar ayn amaçlara yönelmeye, birlikte hareket etme duygusunu yaamaya balarlar. Sporun yaygn ve etkin olduu toplumlar, güçlü ve mutludurlar. Bu balamda spor, sadece bir yarma ve fiziksel üstünlük kurma arac deil, önemli bir sosyal olgudur. nsan her yönüyle olgunlatrr. Büyük önderimizin, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklsn severim” sözleri, tam da bunu anlatmaktadr. Biz de ayn anlayla hareket ediyoruz” eklinde konutu.

Mersin’de gerçekletirdikleri sportif faaliyetlere de deinen Bakan Kocamaz, “Hayata geçirdiimiz tüm proje ve organizasyonlar, Mersin’in hzla önemli bir spor kenti haline geldiini göstermektedir. Amacmz Mersin’imizi sadece Türkiye’nin deil, Avrupa’nn hatta dünyann sayl spor merkezlerinden biri haline getirmektir. Bu duygu ve düüncelerle, kazandklar baarlarla onurlanan ve bizleri gururlandran sporcularmz, onlar yetitiren antrenörlerini ve amatör kulübümüzün fedakâr yöneticilerini tebrik ediyor, baarlarnn artarak devamn diliyorum” diye belirtti.

Baar sporcudan, ödülü Büyükehir’den

Konumalarn ardndan Atclk, Atletizm, Boks, Jimnastik, Güre, Esrim, Taekwondo, Bocce, Kickboks, Muaythai, Satranç, Wushu ve Özel Sporcular olmak üzere 13 dalda baar elde eden kulüp, antrenör ve sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafndan verildi.

Büyükehir Belediyesi’nin Ödül Yönetmelii’ne göre 110 sporcuya toplam 449 bin 072 TL, 57 antrenöre toplam 94 bin 475 TL, 5 amatör spor kulübüne de Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol, Bowling branlarnda toplam 118 bin 122 TL olmak üzere genel toplamda 664 bin 950 TL ödül verildi.  

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık