solyanreklam
sagreklam

BAŞKENT'İN KUŞLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentli doğaseverleri "Ankara'nın Parklarında Gizlenen Özel Misafirler" temalı sergiyle buluşturuyor.

BAŞKENT'İN KUŞLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 0:00

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "ANKARA'NIN PARKLARINDA GİZLENEN ÖZEL MİSAFİRLER" ADLI FOTOĞRAF SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

BAŞKENT'TE YAŞAYAN 340 KUŞ TÜRÜNDEN 80'E YAKINI, KUŞ GÖZLEMCİLERİ VE DOĞA FOTOĞRAFÇILARININ VİZÖRÜNDEN SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentli doğaseverleri "Ankara'nın  Parklarında Gizlenen Özel Misafirler" temalı sergiyle buluşturuyor.

         Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANFA A.Ş. tarafından düzenlenen sergi ilk olarak Armada Alışveriş Merkezi'nde sanatseverlere açıldı.

         Yeşilin her tonuna sahip parklarıyla Başkentlilerin uğrak noktası olan rekreasyon alanları, birçok farklı türde canlıya da ev sahipliği yapıyor. Altınpark ve Mogan Parkı'ndaki rengarenk ve cıvıl cıvıl kuşlar da bu misafirlerinden...

BENEKLİ BÜLBÜLDEN MAVİ GERDANA...

         Kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçıları Ferit Başbuğ ve Metin Cenkçiler tarafından çekilen 80 ayrı türdeki kuş fotoğrafının yer aldığı sergide; çulha, benekli bülbül, kukumav, bıldırcın, mavi gerdan gibi kuş türleri yer alıyor.

BAŞKENT'TE 342 ÇEŞİT KUŞ TÜRÜ VAR

         30 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek olan sergi açılışına katılan ANFA Genel Müdürü Orhan Kaya, şöyle konuştu:

" Türkiye'de toplam kuş sayısı 455 iken sadece Ankara'da 342 çeşit kuş yaşıyor. Başkentimizde misafir olan kuş türlerini bu sergilerle tanıtmak için bu sergiyi düzenledik. Sergimiz daha sonra Ankamall Alışveriş Merkezi'nde açılacak."

         Doğa sevgisini ve duyarlılığını arttırmayı hedefleyen sergi, ilerleyen haftalarda; Atlantis, Kentpark, Cepa, Ankamall gibi alışveriş merkezlerinde de gezilebilecek.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık