BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ: “SAHİL PROJESİNDEKİ KAMU ZARARININ HESABINI SORACAĞIZ!”

• 06 Kasım 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yapımı yılan hikayesine dönen Mudanya Sahil Projesi’nin bir türlü tamamlanamamasından kaynaklanan kamu zararının hesabını, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak soracağını vurguladı. Mudanya Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Oturumu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mecliste toplam 12 madde görüşülüp karara bağlandı. Meclis oturumunda gündeme gelen, Mudanya Sahil Projesiyle ilgili, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, projenin bir türlü tamamlanamamasını sert bir dille eleştirdi. Başkan Türkyılmaz, Mudanya Sahil Düzenleme Proje sürecinin kör düğüme dönüştüğünü, Mudanyalı hemşehrilerimizin ve esnafımızın aylardır çile çektiğini ve bunun sorumlularından hesap sorulması gerektiğini vurgulayarak, “Göreve geldiğimde Mudanyalı hemşehrilerimin hakkını sonuna kadar savunacağım sözünü vermiştim. Sahil projesinin inşaatının durması, ortaya çıkan kamu zararı, en çok da sahildeki esnafımızın ve Mudanyalı hemşehrilerimin mağduriyetinin nasıl giderileceği, nasıl tazmin edileceğini merak ediyorum. Geçtiğimiz yaz başı başlatılan işin 365 günde bitirileceği belirtilirken, 6 aydır çalışmaların sık sık durup iki firma ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yaşananlar Mudanya’mıza zarar vermiştir. Bu konuda kimin ne suçu varsa, belediye olarak haklarında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Mudanyalı hemşehrilerimin ve esnafımızın hakkını sonuna kadar savunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Başkan Hayri Türkyılmaz, sahil projesinin önümüzdeki yaza kadar bitirilmemesi halinde, Mudanya Belediyesi olarak bu sorunu da çözebileceklerini vurgulayarak, “Bu işin bir an önce bitmesini, eğer önümüzdeki yaza kadar bitemeyecekse, Mudanya Belediyesi olarak, onların yapamadığını biz yaparız ve sahilimizi kullanılır hale getiririz. Onların 50-60 milyon liraya yapacağı işi, biz 5-6 milyon liraya yaparız” dedi.