solyanreklam
sagreklam

ANTALYA DİJİTAL DÜNYADA

Antalya destinasyon iletişiminde dijital bir adım attı. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Antalya Valiliği, turizmciler ve STK’ların desteği ile Antalya’nın dijital dünyada tek elden tanıtılması için hazırlanan www.antalya.com.tr dört dilde yayın hayatına başladı.

ANTALYA DİJİTAL DÜNYADA
  • 13 Haziran 2020, Cumartesi 1:06

Antalya destinasyon iletişiminde dijital bir adım attı. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Antalya Valiliği, turizmciler ve STK’ların desteği ile Antalya’nın dijital dünyada tek elden tanıtılması için hazırlanan www.antalya.com.tr dört dilde yayın hayatına başladı. Türkiye’nin de ilk destinasyon sitesi olan antalya.com.tr, Antalya’nın tarihi kültürel ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya tek elden tanıtacak.
Turizmin başkenti Antalya, destinasyon iletişiminde önemli bir eksiğini tamamlayarak, dijital dünyada önemli bir adım attı. Dünyanın dört bir tarafından misafir ağırlayan Antalya, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Antalya Valiliği, turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, dijital tanıtım atağına geçti. Antalya’nın ve 19 ilçesinin tüm tarih, kültür ve doğal zenginliğini bir arada barındıran, Antalya’ya destinasyon iletişiminde çağ atlatacak, dijital dünyada tek elden tanıtacak www.antalya.com.tr sitesi bir lansman ile tanıtılırken yayın hayatına da başladı.
www.antalya.com.tr sitesinin Lara Barut Collection Otel’de yapılan lansman toplantısına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık ve turizm sektör temsilcileri katıldı.
VALİ KARALOĞLU: ANTALYA İÇİN MİLAT
Antalya Valisi Münir Karaloğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vitrini olan Antalya’nın dijital dünyada olmamasının bir eksiklik olduğuna dikkat çekti ve Dünyanın her bir destinasyonundan buraya gelmek isteyen misafirimizin tek bir noktaya girip, hem otel hem restoran hem de şehirdeki aktivitelere ait bilgilere ulaşabileceği bir platforma ihtiyacımız vardı. Bu fikir kentin ortak aklının bir ürünü.Antalya için bugünü bir milat kabul edebilirsiniz. Bu yaşayan organizma olmalı, her gün yenilen yapıya kavuşturmamız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
BÖCEK: DİJİTAL DÜNYA ÇOK ÖNEMLİ
Lansman açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın dijital dünyada olmasının önemine değinerek, “Bu konuyu biz çok ciddiye aldık. Yaklaşık 9 ay önce çalışmalara başladık. Antalya.com.tr bugün itibariyle yayın hayatına başlıyor. Antalyamızda yapılması gereken ne varsa hep birlikte yapmaya da devam edeceğiz. Katkı
koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞARILAR DİLEDİ
Başkan Böcek, ayrıca Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Diyarbakır’a atanması ile ilgili de hayırlı olmasını dileyerek, şunları dile getirdi: “Sayın Valimiz Antalya’da göreve başladığında ben Konyaaltı Belediye Başkanıydım. Çok güzel çalışmalar yaptık. Özellikle son pandemi sürecinde örnek çalışmalara imza attık. Kendisine emekleri için çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimize bundan sonraki görevinde de başarılar diliyorum.”
2 AYDA TAMAMLANDI
www.antalya.com.tr, Akdeniz Reklamcılar Derneği ve Yedi İletişim Başkanı Haluk Özsevim, Nore Ajans Müdürü Serdar Karaduman, Graphx Ajans Müdürü Cihan İşbaşı tarafından tasarlandı. Dijital dünyada yer alacak olan Antalya, sosyal medya hesapları ile de Antalya’nın tarihi kültürel ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tek elden tanıtacak. Antalya’nın dijital dünyadaki gücünü artırmayı amaçlayan proje sadece web sitesi olarak değil, ilerleyen aylarda aplikasyon ve akıllı şehir uygulamaları ile de dikkat çekecek.
4 DİLDE HİZMET VERECEK
Antalya’yı ziyaret edecek olan misafirlere önemli bir yol haritası sunacak olan www.antalya.com.tr, İngilizce, Almanya, Rusça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde hizmet verecek. Yayın hayatına başlayan www.antalya.com.tr, teknik alt yapısı ve içeriğinin daha da zenginleştirilmesi ile 2021 yılında Antalya turizmine önemli bir katkı sunacak. Antalya, bu adımı ile dijital dünyada da önemli bir noktaya gelecek. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Birliği’nin yanı sıra projeye ATSO, AKTOB, ATAV, ALTAV, KETAV, Antalya Tanıtım A.Ş. gibi şehrin önemli STK’ları ve önemli turizm markaları da fikir desteği verdi.
212 SAYFA İÇERİK
Antalya’nın özellikleri yansıtan Türkiye’nin ilk destinasyon sitesi olan www.antalya.com.tr 212 sayfa içerikten oluşuyor. İlçeler dahil, tarih, gastronomi, alışveriş, eğlence, haberler, festivaller, kültür sanat, ulaşım olmak üzere İngilizce, Almanca, Rusça, Türkçe dillerinde yayın yapılıyor. Sitenin tamamı googlemap entegrasyonuna sahip. Sitede AKTOB üyesi tesislerin tamamı ve belediyeye ait tesisler bulunuyor.
İÇ VE DIŞ PAZAR KAMPANYASI
www.antalya.com.tr’nin tanıtımı için iç ve dış pazar olmak üzere iki ayrı kampanya planlandı. Pandemi süreci göz önüne alınarak, insanların aylarca evlerine kapandığı dönemde ‘özlemedin mi’ mottosu ile dikkat çeken iç pazar kampanyası başlatıldı. Dış pazar kampanyasının mottosu ise Sun and more (güneş ve fazlası) olarak belirlendi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık