solyanreklam
sagreklam

4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali!

4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Mustafa Kemal Merkezi'nde...

4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

"Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle düzenlenen 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında çocukların ve gençlerin 450 görsel sanat projesini İstanbullularla buluşturacak.

Uluslararası katılımcıların da yer aldığı Bienal kapsamında paneller, konferanslar, atölyeler, söyleşiler, müzik, dans ve şiir okuma etkinliklerini içeren zengin bir program hazırlandı.

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, Beşiktaş Belediyesi'nin de aralarında olduğu pek çok destekçisiyle gerçekleştiriliyor. Bu sene konsepti "Uyandırma Servisi: Günaydın" olan Bienal, 4-18 yaş arası çocukların ve gençlerin sanatsal üretimlerini, İstanbul'un farklı kültür sanat mekânlarında, meydanlarında ve şehir hatları vapurlarında sanatseverlerle buluşturacak. Sergiler ve diğer etkinliklere katılım ücretsiz olacak.

Bienal sergileri; Antrepo I ve MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde bir ay boyunca ziyarete açık kalacak. İstanbul’un tüm ilçelerinden ve Anadolu’dan gönderilen çalışmalardan bienal küratörü PASAJ Sanatçı İnisiyatifi’nin seçtiği 450 görsel sanat projesi (resim, heykel, seramik, enstalasyon, yeni medya ve video projesi) sanatseverlerle buluşuyor. Sergiler kapsamında; TEGV, AÇEV ve Hatay Valiliği işbirliği ile Anadolu’nun 48 ilinde ve Türk Kızılay'ı işbirliği ile Suriyeli çocuklarla yapılan çalışmalar da yer alacak. Toplam 10 bin öğrencinin çalışma yaptığı bu bölüm Bienal'in ana etkinliği olma özelliğini taşıyor. İşbirliği yapılan kırkın üzerinde STK’nın desteği ile, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, ceza ve tutukevlerinde bulunan çocuklar, engelliler gibi pek çok dezavantajlı çocuk ve gencin yaptığı sanat çalışmaları da izleyiciyle buluşacak.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız


www.besiktaskultursanat.com


www.cocukgenclikbienal.org


Çocuk Hakları Haftası Açılış Töreni
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında, 2-9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Çocuk Hakları Haftası” etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi.
Çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Bienal’e destek veren İsveç Başkonsolosu Jens Odlander’in de konuşma yaptığı törende keyifli anlar yaşandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde Suriyeli çocuklarla bir araya gelerek, miniklerin seslendirdiği rap şarkısına ve dansa eşlik etti. Konuşmasında çocuk haklarına vurgu yapan Başkan Hazinedar “Sanata ve sanatçıya sahip çıkılmayan bir düzende ilerleme olmaz. O yüzden biz Beşiktaş Belediyesi olarak bu tür etkinliklere her zaman destek olacağız. Bu Bienal sizler için. Sizler Beşiktaş’ta güzel olanaklara sahipsiniz o yüzden bunun değerini ve barışın değerini bilin” dedi. Başkan, çocukları ve tüm katılımcıları barış temasıyla gerçekleştirilen Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’ne davet etti.

Ziyaret Saatleri: 
MKM: 10.30-18.30
Adres: Mustafa Kemal Merkezi, Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi
Uğur Mumcu Cad. No: 8
Tel: (0212) 351 24 56

Antrepo I: 10.00-18.00

Katılım ücretsizdir.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık