solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir?den Öğrencilere 10 Bin Adet Kitap Dağıtımı

Büyükşehir?den Öğrencilere 10 Bin Adet Kitap Dağıtımı

Büyükşehir?den Öğrencilere 10 Bin Adet Kitap Dağıtımı
  • 01 Mart 2018, Perşembe 0:00

Büyükehir Örencilere Yüz Temel Eser Hediye Ediyor

Mersin Büyükehir Belediyesi, ilçelerde ve köylerde örenim gören ilkokul örencilerine kitap hediye ediyor. Gezici Kütüphane ile okullarda datm yaplacak olan toplam 10 bin adet kitap, Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilmi kitaplardan oluuyor.

Gezici Kütüphane ile okullarda ücretsiz kitap datm

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin çocuklara okuma alkanl edindirme ve farkl kitaplarla bulumalarn salamak amacyla köy köy gezen Gezici Kütüphanesi, bu seferde çocuklara kitap armaan etmek için yollara düüyor.

Toplam 10 bin adet kitab örencilere armaan olarak götürecek Gezici Kütüphane ile örencilerin kitap okumay sevmesi, okuma alkanl kazanmas ve bu alkanlklarn gelitirmeleri hedefleniyor.

Küçük Prenslerden, Yalnz Efelere…

Büyükehir Belediyesi tarafndan, Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilerek bastrlan 10 bin adet kitap, yazar Antoine de Saint-Exupéry’in Küçük Prens’i, Eleanor H. Porter’in Polyanna’s, Ömer Seyfettin’in Yalnz Efe’si ve Halide Nusret Zorlutuna’nn Benim Küçük Dostlarm isimli kitaplarndan oluuyor.

Gelecein teminat çocuklar için Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl, Kent Müzesi ve Kütüphaneler ube Müdürlüü’ne bal Gezici Kütüphane ile köy ve ilçe okullar ziyaret edilerek, Dünya Klasikleri ve Milli Eitim Bakanl tarafndan tavsiye edilen Yüz Temel Eserlerden toplam 10 bin adet kitap ilköretim örencilerine Büyükehir Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak armaan edilecek.

Ayrca Büyükehir Belediyesi tarafndan datm yaplan kitaplarn içerisinde Bakan Kocamaz’n u ifadeleri yer alacak: “Sevgili örenciler; Çocuklarmz bizlerin gelecei, yarnlarmz. Daha güçlü ve daha güzel bir Türkiye’yi ina edebilmemiz çocuklarmzn okumasyla, iyi eitim görmesiyle mümkündür. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak amacmz Mersinimizin her köesinde okumay tevik etmek, eitime destek olmak ve çocuklarmza daha iyi eitim imkan sunmaktr. Bu dorultuda çocuklarmzn severek okuyacan düündüümüz 10.000 adet kitap örencilerimize ücretsiz hediye edilmektedir”

Gezici Kütüphane toplam 22 bin 434 çocua ulat

Büyükehir Belediyesi bünyesinde 2016 yl Nisan ayndan beri hizmet veren Gezici Kütüphane, çocuklar kitaplarla buluturmaya devam ediyor. Büyükehir Belediyesi’nin Gezici Kütüphanesi ile örenciler hem kütüphane ortamn tanyor, hem de kendilerine faydal bilgiler salayacak kütüphane kaynaklarndan nasl yararlanacaklarn öreniyorlar. Çounlukla kütüphanesi olmayan ve çocuklarn kitaplara ulaamad ilçe ve köylere giderek, kitap okuma akyla yanp tutuan çocuklara kitap datan Gezici Kütüphane, Mersin’i bir uçtan bir uca dolamaya devam ediyor.

Yeni nesillerin kitaba duyarlln artrmak amacyla hayata geçirilen Gezici Kütüphane, hizmete baladndan bu yana Mersin’in tüm ilçelerini gezerek toplam 264 okulu ziyaret etti ve bugüne kadar 22 bin 434 çocua ulat.

Gezici Kütüphane’nin içerisinde u anda toplam 4 bine yakn kitap bulunuyor. Çocuklar, Türk Edebiyat, Dünya Klasikleri, yöresel kitaplar, çocuk kitaplar, boyama kitaplar ve kaynak kitaplarn bulunduu Gezici Kütüphane’yi gezerek, içerisinden diledii kitab ödünç alabiliyor. Okullarn tatil olduu dönemlerde ise huzurevi, cezaevi, kre ve gençlik kamplar da ziyaret ediliyor.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık