solyanreklam
sagreklam

Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi; Mersin

Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi; Mersin

Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi; Mersin
  • 01 Mart 2018, Perşembe 0:00

Gelecein engelliler turizm merkezi: Mersin

‘Engelsiz Kent Mersin’ vizyonu ile hareket eden Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin’i dünyann 3. ‘Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ yapmaya hazrlanyor.

Dünya Engelliler Birlii’nin Mersin’i Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan etmesi ile birlikte kentte engelli bireyler için alternatif turizm alanlar hizmete sunulmu olacak. Bu sayede Mersin, 3 yl gibi ksa bir zaman içerisinde engelsiz bir turizm cenneti olarak nitelendirilecek.

Mersin, dünyada 3. Türkiye’de ilk…

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n belirledii ‘Eriilebilir Kent’ hedefi ile hareket eden Büyükehir Belediyesi, Dünya Engelliler Birlii’ni Mersin’de arlamaya hazrlanyor.

Dünya Engelliler Birlii tarafndan 12 Mays’ta Mersin’de yaplacak olan Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi Global Konferans’nda Mersin’in ‘Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ ilan edilmesi bekleniyor. Ardndan 10-16 Haziran tarihleri arasnda New York’ta Birlemi Milletler’in alt toplantsnda Mersin, yine tüm dünyaya Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi olarak ilan edilecek ve talya ve spanya’dan sonra dünyada üçüncü, Türkiye’de ise Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan edilen ilk kent olacak.

Dünya Engelliler Birlii Mersin’de arlanacak

2015 ylndan bu yana Dünya Engelliler Birlii ile eriilebilirlik çalmalar yürüten Büyükehir Belediyesi, yönetmelik kapsamnda otellerin eriilebilir hale getirilmesinin yan sra, Türkiye’den ve yurt dndan engellilerin de Mersin’e gelerek tatillerini burada geçirmelerini salamaya yönelik çalmalar yapyor.

Büyükehir Belediyesi ve Dünya Engelliler Birlii arasnda yürütülen proje sonucunda eriilebilir kent belgesinin alnmas ile birlikte, Mersin sadece yaz sezonunda deil, 365 gün engelli turist arlayabilecek ve bu sayede kent ekonomisine büyük katklar sunulacak.

Mersin’in Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi haline gelmesini hedefleyen Büyükehir Belediyesi, Dünya Engelliler Birlii tarafndan verilecek olan ve Birlemi Milletler tarafndan kabul edilmi, evrensel standarda sahip Eriilebilir Kent Belgesi’ni almaya hazrlanyor.

Büyükehir Belediyesi, Mersin’de yapm olduklar eriilebilirlik çalmalarnn incelemelerini yapmak üzere Dünya Engelliler Birlii’ne yetki verdi. Ocak aynn sonu itibariyle balayan incelemeler, ubat aynn sonuna kadar devam edecek. Raporlar düzenlendikten sonra eksikler varsa bunlarn telafisiyle alakal çalmalar yaplacak ve Mays ayna kadar bu çalmalarn büyük bir çounluu tamamlanm olacak.

Dünya Engelliler Birlii, ayn zamanda Büyükehir Belediyesi tarafndan engelsiz oteller projesi kapsamnda eriilebilir olarak belgelendirilen otellerde de incelemelerde bulunacak. Otellerin de belgelerini almalar durumunda uluslararas standarda sahip eriilebilir otel olacaklar. Bu çalmalar bittikten sonra Dünya Engelliler Birlii, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin yapt çalmalardan dolay Mersin’e eriilebilir kent belgesi verecek. Dolaysyla 6 ktada 85 ülkeden 400 çat kuruluunun oluturmu olduu Dünya Engelliler Birlii, Mersin’i Engelsiz Kent ve Turizm Merkezi olarak kabul edecek ve dünyadaki engellilerin tatillerini Mersin’de geçirmeleri için çarda bulunacak.

Mersin’de büyük organizasyonlara imza atlacak

Dünya Engelliler Birlii ile ortak bir proje yürüten Mersin Büyükehir Belediyesi, bu proje kapsamnda 11-12-13 Mays’ta Mersin’de büyük organizasyonlara imza atacak.

Yaplacak olan çalmada, Dünya Engelliler Birlii’ni oluturan 85 ülkeden 400 çat kuruluunun içerisinde yer alan 130 üst düzey yönetici, genel kurullarn yapmak üzere Mersin’de arlanacak.

Dünya Engelliler Birlii 6. Genel Kurulu’nu, 11 Mays’ta Mersin’de yapacak ve genel kuruldan sonra 12 Mays tarihinde Amerika ve Avrupa’daki turizm kurulularnn katlaca Eriilebilir Turizm Global  Konferans da Mersin’de yaplacak. Konferansn ardndan 13 Mays tarihinde de Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Dünya Engelliler Birlii ile birlikte Eriilebilir Üniversite Kapsayc Eitim Global Konferans yaplacak.

Ayrca Dünya Engelliler Birlii tarafndan 10-16 Haziran tarihleri arasnda New York’ta Birlemi Milletler ‘in bir alt toplantsnda Mersin tüm dünyaya, Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi olarak deklare edilecek.

Projenin ana hedefleri

Eriilebilir ehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesi’nin ana hedefleri arasnda engelli bireylerin turizm hizmeti aldnda, ulamdan konaklamaya kadar tüm ihtiyaçlarnn ulalabilir nitelikte olmas yer alyor. Ayrca ana hedefler arasnda Türkiye Turizm Stratejisi 2023 kapsamnda,  eriilebilir turizmde dünyaya örnek destinasyon olmak, turist akn bölgeye yönelterek turizm gelirinin artmasn salamak, alternatif turizm türlerinin yaygnlamasna öncülük etmek,  giriimcileri yatrma yönlendirmek, ülkenin kimliini, çeitliliini, zenginliini ortaya koymak bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık