solyanreklam
sagreklam

Kazanlı Sahasına Kavuşuyor

Kazanlı Sahasına Kavuşuyor

Kazanlı Sahasına Kavuşuyor
  • 01 Mart 2018, Perşembe 0:00

Büyükehir’den Kazanl’ya beklenen hizmet

Geçmite amatör maçlarn oynand, büyük takmlarn antrenman sahas olarak kulland ve uzun yllar bakmszlktan dolay kaderine terkedilen Kazanl Futbol Sahas, Mersin Büyükehir Belediyesi sayesinde yeni haliyle Kazanl’y özlenen günlerine kavuturacak.

Nereden nereye…

Mersin’in merkez ilçelerinden Akdeniz’e bal Kazanl Mahallesi’nde amatör futbolun can bulduu, geçmite önemli karlamalara ve Fenerbahçe, Beikta gibi büyük takmlarn antrenmanlarna ev sahiplii yapan Kazanl Futbol Sahas, artk kullanlamaz hale geldii için uyuturucu bamllarn mekan haline gelmiti. Yllardr kendisine dokunacak bir sihirli denee muhtaç ekilde atl bir durumda kaderine terkedilen Kazanl Futbol Sahas, Mahalle Muhtar Süleyman Serin’in giriimi ve Mersin Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Dairesi Bakanl araclyla yeniden hayata dönüyor. Büyükehir Belediye ekiplerinin bakm-onarm çalmalarna balad futbol sahas, zemin düzeltme ileminin ardndan yaplacak çimlendirme çalmalar ile eski günlerine yeniden kavuacak. Sahadaki bakm-onarm çalmalarnn ardndan, Kazanl’nn genç yetenekleri spor ile zararl alkanlklardan uzak tutulmaya devam ederken, Mersin 2’nci amatör kümede mücadele eden Kazanl dmanyurdu, bundan böyle maçlarn kendi sahasnda oynayabilecek.

Gelecein yldzlar bu sahada yetiecek

Kazanl Mahalle Muhtar Süleyman Serin, mahalle halknn yllardr bu sahaya bakm onarm yaplarak yeniden hayata döndürülecei günü sabrszlkla beklediini ifade eden “Bu saha atl durumdayd. u anda toprakla düzenleme yapld ve sabrszlkla çalmalarn tamamlanmasn bekliyoruz. Sayn bakanmz Burhanettin Kocamaz’a bu hizmetinden dolay çok teekkür ederiz. Muhtarlk leri Dairesi Bakanl yöneticileri de bu talebimizle yakndan ilgilendiler, sahamzda çalmay yürüten ilgili müdürlüe ve emei geçen herkese teekkür ederiz. Sahamzn bakm-onarm çalmas tamamlanmak üzere. Burada bir de soyunma odalarnn bulunduu bir binamz var. Ufak bir bakm yaptk, ama inallah Büyükehir Belediyesi bu binamza da el atarsa çocuklar zararl alkanlklardan korumak için önemli bir ie imza atm olacaz. Bu saha daha önce kullanlamaz haldeydi. Sadece küçük bir bölümünü antrenman için kullanyorduk. Her yamurda göl oluyordu. imdi sadece toprak dökülmesine ramen saha kendini gösterdi ve çalma tamamlannca dört dörtlük bir sahaya kavuacaz. Sahamzda yllardr Fenerbahçe’yi, Beikta’ arladk, büyük takmlarla maçlarmz burada oynadk. Mersin’de baka saha yokken, Beikta Mersin maçndan önce antrenmanlarn bu sahada yapyordu. Ama uzun yllardr kullanlamaz haldeydi. Büyükehir Belediyesi sayesinde gelecein yldzlarn artk bu sahada yetitirmeye devam edeceiz. Bizlerin taleplerine olumlu yantlar veren ve spora, sporcuya desteini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanmza ne kadar teekkür etsek azdr. Sadece saha deil, malzeme yardm da yaptlar. Biz de bir taraftan mevcut takmmz daha iyi yerlere getirmek için, bir taraftan da yeni yetenekler yetitirmek için üzerimize düen görevi yapacaz” diye konutu.

“Hiçbir siyasiden fayda göremedik”

Kazanl dmanyurdu hocas Selim Aslan ise yllardr hiçbir siyasi ismin yapamad hizmete Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n sayesinde kavutuklarn belirterek yürütülen çalmalardan dolay teekkürlerini iletti. Aslan, “Öncelikle Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a sonsuz teekkürler deriz. Sahamz önceden lanet bir durumdayd. Buraya gelen hiçbir siyasi parti, buradan çkan hiçbir meclis üyesi, hiçbir siyasi isim bu saha için bir faaliyet göstermedi. Kavgayla, dövüle bu sahay topluma kazandrabilmek için muhtarmz araclyla Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a seslendik. Sa olsun o da bu talebimizi karlksz brakmad. Sahamzn bakm-onarmna u anda baland ve çok güzel bir saha haline gelecek. Sahamz bakmszlktan dolay kullanlamyordu ve buras artk esrar gibi uyuturucu bamllarnn mekan haline gelmiti. Bizler gençlerin uyuturucu gibi zararl alkanlklardan uzak durmas için mücadele ederken, burada futbol altyapsna yetenekli oyuncular yetitirmek için çalrken, bizlere böyle anlaml bir konuda desteini esirgemeyen Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a teekkür ederiz. Bakanmz bizlere desteini esirgemedikçe biz de ondan hiçbir zaman desteimizi esirgemeyeceiz. Sadece saha deil, toptan kale filesine kadar malzeme destei de verdiler. O yüzden siyasi olup da Kazanlmzn futbol takmna tek bir destek vermeyenler, Bakan Kocamaz’ örnek almal. Futbol sahamzn ardndan alandaki bo kalan yere bir de basketbol sahas yaparlarsa Kazanl’da önemli bir atlm yaanacaktr” dedi.

“Her hafta deplasmanda oynamak zorunda kalyorduk”

Sahalarnn kullanlamaz halde olmasndan dolay her hafta baka sahalarda maç yapmak zorunda kaldklarn anlatan Kazanl dmanyurdu Kaptan Mahmut irin de “Sahamzn eski halinden dolay kullanamyorduk. Sayn bakanmza bu sahay yeniden bizlere kazandrd için teekkür ederiz. Sahamz kullanamadmz için her hafta deplasmanda oynuyorduk ve sahamz olmasna ramen her hafta darda oynama mecburiyetinden dolay utanyorduk. Bu saatten sonra kendi evimizde oynayacak olmak hepimizi gururlandryor. Spora ve sporcuya desteklerini esirgemeyen Bakanmza çok teekkür ederiz. Tesisimiz ksa süre sonra faaliyete geçince her ey yoluna girecek ve Kazanl harika bir tesise kavumu olacak. Emei geçen herkesten Allah raz olsun” diye konuarak memnuniyetlerini dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık