solyanreklam
sagreklam

Kalite Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü

Kalite Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü

Kalite Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen etkinlikte gösterimi yaplan Mersin Kadn Muhtarlar Belgeseli ise büyük ilgi gördü. Düzenlenen etkinlikle bir araya gelen kadn muhtarlar, bir yandan kendilerine verilen muhtar olma hakkn kutlarken, bir yandan da Büyükehir Belediyesi’nin etkinlii ile kendilerini özel hissettikleri bir gün yaad.

Etkinlie, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Mersin Kbrs Konsolosu Fatma Arehit Soykan, Tüm Mersin Muhtarlar Dernek Bakan eref Bolat, Mersin Muhtarlar Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Ergün Ünlü, oda, dernek ve birlik bakanlar, siyasi partilerin il ve ilçe kadn kollar bakanlar, kadn muhtarlar ve eleri katld.

Mersin’in kadn muhtarlarndan Aynur Öztürk, Aysel Balayc, Badegül Kaptan, Fehime Bölek, Gülten Evmez, Leyla Üstünda, Rahime Sar, Zehra Ylmaz’n muhtar olma serüvenlerinin yer ald belgesel, kadn muhtarlardan büyük beeni toplad. Belgeselde Mersin’in ilk kadn muhtar olan Fehime Bölek’in de hikayesi yer ald. Baars ile herkesin gönlünü kazanan Fehime Bölek’in muhtarlk serüveni ile kadn muhtarlar duygusal anlar yaad. Belgesel sonunda ise Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanm’n yer ald bölüm kadn muhtarlar ve davetliler tarafndan dakikalarca alkland.

Programda kadn muhtarlara hitaben konuma yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi olarak vatandaa hizmet ederken, muhtarlarla sürekli iletiim halinde olduklarn ve vatandan mahalli müterek ihtiyaçlarn gidermede birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

Muhtarlarn vatandalar ve yerel yönetimler için vazgeçilmez deerler olduunun altn çizen Bakan Kocamaz, “Belediye bakanlar, milletvekilleri, bir siyasi partinin temsilcileri olarak aday oluyor ve seçiliyorlar.  Ama muhtarlarmz bizzat kendi isimleri ile seçime giriyor ve o ekilde halkn teveccühüne mazhar oluyor. Dolaysyla muhtarlarmz demokrasimizin vazgeçilmez makamlar ve deerleridir. Tabi ki hizmet etmek, dua almak, insanlar mutlu etmek güzel ey. Yaptnz hizmetler sonras vatandan teekkürünü aldnz zaman yeni bir heyecanla, daha büyük projelere imza atmak için kendinize rota çiziyorsunuz. Bu hizmetlerin ortaya çkmasnda muhtarlarmz yerel yönetimlerle diyalog içerisinde, kendi bölgelerinin eksikliklerini giderme çabas içerisindeler. Vatandala bire bir temas halindeler. Vatandan Marko Paas oluyorlar. Ba dara düen ilk etapta muhtarlara bavuruyor. Gerek mahallenin problemleri gerekse ahsi problemlerini çözmek için onlardan yardm talep ediyorlar” dedi.

“Bayan muhtarlarn says artmal”

Mersin’de bayan muhtarlarn saynnn u an bulunan saynn 10 katndan daha fazla olmas gerektiine vurgu yapan Bakan Kocamaz, “Gerçekten bayan muhtarlarmzn saysnn artmasn gönülden arzu ediyoruz. Ben belediye meclisimizdeki bayan saysnn azlndan da rahatszlk duyuyorum. Bir mecliste bayann says ne kadar artarsa orada kalite de o kadar artacak. Nezaket kurallar daha çok ileyecek. nsanlar birbirlerine sayg ve sevgi çerçevesinde daha çok yaklaacak. Neticede orada alnacak kararlarda daha salkl, inceden inceye düünülerek hayata geçirilecek. Mersin’deki bayan muhtar saymzn 2019 seçimlerinde en az 10’a katlanmasn arzu ediyoruz. Aslnda 10’a katlanmas bile az. Çünkü Mersin genelinde 810 tane muhtar olduunu hesaba katarsak bunlar yeterli saylar deil” eklinde konutu.

Kadnlarn hayatn her alanna katlmlarnn artmas için herkese görev dütüünü dile getiren Bakan Kocamaz, konumasnn devamnda Mersin’in ilk kadn muhtar olan Fehime Bölek’i de anarak, “Kadnlarn hayatn her alannda daha çok yer edinmesi için herkese görev düüyor. Neme lazm demeden bize lazm diyerek yola çkmak gerekiyor. Medeni cesaret gerekiyor. Bakn kadn muhtarlar belgeselinde 8 muhtarmz var. Ve bunlar bir cesaret ortaya koyarak, halkn karsna çkp, desteini alarak muhtar olmular. Önemli olan bu ii gönülden isteyip, onun mücadelesini gönülden verebilmek. Ben bayan muhtarlarmza teekkür ediyorum. Özellikle Fehime Bölek ablamz rahmetle, minnetle anyorum. Allah mekann cennet etsin. Fehime Bölek gibi toplumu bütünletiren, kaynatran insanlar olduu gibi kabul eden deerlerin artmasn Cenab- Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerini kulland.

“Burhanettin Bakanmzn desteini her zaman hissediyoruz”

Mersin Kadn Muhtarlar Belgeseli gösterimine katlan ve 3 buçuk yldr muhtarlk yapan Mezitli Atatürk Mahallesi Muhtar Badegül Kaptan, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin düzenledii etkinlikten duyduu memnuniyeti dile getirerek, “Etkinlik duygusal anlara sahne oldu. Dier muhtar arkadalarmzn öyküsünü dinlemek bize ve tüm kadnlara güç veriyor. Zaten bu belgeseldeki amaç kadnlarn meclis üyelii, belediye bakanl gibi konumlarda daha çok yer alabilmesi için cesaret almas. Muhtarlk da bu mevkilerin ilk atlm noktas. Kadnlar adm adm ilerleyerek bunu baarabilir. Biz bu belgeselin çekimlerinde de çok heyecanlanmtk. u anda da bu cokuyu burada bulunan insanlarla paylamak bizim için onur verici” dedi.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nden hem vatanda olarak hem muhtar olarak son derece memnun olduunu belirten Badegül Kaptan, “Büyükehir Belediyesi ilçe belediyelerle ve biz muhtarlara uyum içerisinde çalyor. Sorunlarmz gerek telefonla, gerek Whatsapptan, gerekse sözlü olarak her ekilde iletebiliyoruz ve sorunlar çözüyorlar. Zaten ilikilerimizde çok iyi. u ana kadar hiçbir sorun olmad. Burhanettin Bakanmz tebrik ediyorum. Burhanettin Bakanmz mükemmel bir insan. Bizimle senede en az iki defa bir araya gelir, yemek yer, bize elik eder. Bizim düünlerimiz, davetlerimizde yanmzda oluyor. Biz Burhanettin Bakanmzn desteini her zaman hissediyoruz. Bu etkinlik ve yaplan bu belgesel filmi Burhanettin Bakanmzn kadnlara ne kadar deer verdiini gösteriyor. Çalmalarn büyük bir sevgi ve coku ile takip ediyoruz. Kendisine çok teekkür ediyor, baarlarnn devamn diliyoruz” diye belirtti.

Program sonunda Mersin’in ilk kadn muhtar Fehime Bölek adna ei Necdet Bölek ve hikayeleri belgesele konu olan kadn muhtarlar, tüm kadn muhtarlar adna plaket ve çiçeklerini Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n elinden alarak, hatra fotoraf çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık