solyanreklam
sagreklam

Güçlü ve Suskun Birlikte İyileşiyor

Güçlü ve Suskun Birlikte İyileşiyor

Güçlü ve Suskun Birlikte İyileşiyor
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Ayandan vurulmu halde bulunan ve trafik kazas geçiren iki köpee Büyükehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi yetkilileri müdahale etti. Güçlü ve Suskun isminin verildii ayn kaderi paylaan iki köpek birbirlerinden güç alarak iyileiyor.

Türkiye’de son günlerde giderek artan sokak hayvanlarna yönelik iddetin bir örnei de Mersin’de yaand. Kuzucubelen Mahallesi’nde ve Susanolu Mevkii’nde yaral halde bulunan iki köpek Büyükehir’in korumas altna alnd. Bacandan vurulmu halde bulunan Güçlü ve trafik kazas sonucu yaral halde bulunan ayn zamanda hamile olan Suskun, Büyükehir Belediyesi sayesinde yeniden hayata tutundu. 

Ayandan vurulmu halde bulundu

Kuzucubelen Mahallesi’nde sa ön ayandan silahla vurulmu halde Büyükehir Belediyesi personeli tarafndan bulunan sokak köpeine Büyükehir Belediyesi Hayvan Ambulans ile annda müdahale edildi. Kimlii belirsiz kiiler tarafndan vurulan ve yaral halde sokaa braklan köpek tedavi edildi. 2 buçuk yandaki köpein 3 yerinden krlan paz kemii ameliyatla birletirilerek platin takld. Salna hzla kavuan köpee yetkililer tarafndan ‘Güçlü’ ismi verildi.

“Bu hayvanlarn bizden istedii bir avuç su, bir parça ekmek ve birazck sevgi”

Mersin Büyükehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Bakan Veteriner Mehmet Cücük, köpein durumunun iyi olduunu ve yaklak iki ayda salna tamamen kavuacan ifade ederek, “2 Austos’ta belediye personelimizin ihbar üzerine annda gittik ve köpeimizi barnaa getirdik. Kanamasn durdurduk ve gerekli tedavilere hemen baladk. Kurun’un girdii bölgede paz kemiinde üç parça krk olduunu gördük. Kemikleri parçalanmt. Krlan kemik parçasnn bir tanesini almak zorunda kaldk. Dier parçalar ameliyatla bir araya getirdik. Yaklak iki saat süren ameliyatta ayana platin taktk. Müdahalemiz ksa sürede sonuçlarn verdi ve köpeimiz iyilemeye balad. u an beslenmesinde hiçbir problem yok. Yarasnn tamamen kapanmasn bekliyoruz. Hiç kimseye zarar olmayan köpeimizin vurulmas çok insafszca. nsanlarmzn bu konuda duyarl olmasn bekliyoruz. Bu hayvanlarn bizden istedii bir avuç su, bir parça ekmek ve birazck sevgi. Lütfen eksik etmeyelim ” dedi.

Suskun ve yavrular koruma altnda  

Güçlü ile ayn gün Silifke Sussanolu mevkiinde trafik kazas geçiren bir köpek daha hayvan ambulans ile barnaa getirildi. Arac ile çarpan kii tarafndan kaderine terk edilen köpek Büyükehir Belediyesi sayesinde yeniden hayata tutundu.  Suskun ad verilen ve tedavisi yaplan köpek ayn zamanda Mersin Büyükehir Belediyesi Veterinerleri eliinde salkl ve güvenli bir ekilde doum yapt.

Güçlü ile ayn gün Silifke Susanolu’nda trafik kazasnda yaralanan bir köpein daha olduu ihbarn aldklarn ve gece saat 23.00 civarnda hemen harekete geçtiklerini ifade eden veteriner Cücük, “Yaral halde bulduumuz köpeimize ilk müdahaleyi hayvan ambulansmzda yaptk. Bir de iin ilginç taraf kaza geçiren köpek hamile ve doum yapmasna az kalmt. Diz kapa tamamen parçalanmt. Diz kapanda krlan kemikleri birletirdik. Ufalanan ve kurtarlamayacak durumda olan kemikleri ameliyat esnasnda çkardk.  Köpeimiz hamile olduu için anestezi esnasnda özel ilgi göstermemiz gerekiyordu ve gerekeni yaptk. Suskun da Güçlü ile birlikte iyileecek” eklinde konutu.

“Sürücülerimiz biraz daha dikkatli olsun”

Suskun ismi verilen köpein iki ya da üç gün 3 gün içerisinde doum yapacan sözlerine ekleyen Cücük, “Sürücülerimiz de biraz daha dikkatli olurlarsa memnun oluruz. En azndan kaza yaptnda en yakn birime yahut Büyükehir Belediyemizin 444 2 153 numaral çar merkezine bilgi verirlerse en ksa zamanda müdahale etme ansmz olur. Yavrular da kurtardk. u an herhangi bir tehlikesi yok. nallah anne de sakat kalmayacak. Anne ve yavrular hep birlikte barnamzda yaayacak”  ifadelerine yer verdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık