solyanreklam
sagreklam

Mersin Büyükşehir'den Buzağı Barınağı Desteği

Mersin Büyükşehir'den Buzağı Barınağı Desteği

Mersin Büyükşehir'den Buzağı Barınağı Desteği
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 0:00

Mersin’de hayvancl desteklemek ve buza ölümlerini en aza indirmek amac ile Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ‘Buzalar Hastalklardan Korumak çin Yaltml Barnaklarn Yaygnlatrlmas Projesi’ kapsamnda Buza Barna’ datm yapld.

Tarm ve hayvancln ileri olduu ülkelerde buza ölüm oranlar yüzde 2 civarnda iken Türkiye’de ortalama yüzde 15 civarnda olmas ve her yl doan 4,5 milyon buzann 650-700 bininin heba olmas yetkilileri harekete geçirmi, Bakanlk tarafndan, 2018 yl ‘Hayvan Hastalklaryla Mücadele ve Buza Kayplarnn Önlenmesi Yl’ olarak ilan edilmiti.

Mersin Büyükehir Belediyesi de hayata geçirdii proje kapsamnda çiftçilere buza barna datm yaparak, Mersin genelinde buza kayplarnn önüne geçmeyi planlyor.

Proje ile buza ölüm oranlarnn düürülmesi hedefleniyor

Hachamzal mahallesinde gerçekleen datm törenine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Tarsus Belediye bakan evket Can, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli ile Mersin Veteriner Hekimler Odas Bakan Bekta enay, Tarsus Ziraat Odas Yönetim Kurulu Bakan Ali Ergezer ve Mersin Damzlk Koyun – Keçi Üreticileri Birlik Bakan Nuri Demirba da katld.

Datm töreninde hayvan üreticilerine seslenen Bakan Kocamaz, krsal mahallelerin kalknmas ve rekabetin üreticilerin lehine gelimesi için yatrm ve hizmetleri tüm hzyla sürdürdüklerini belirterek, “Türkiye’de ilk defa Tarmsal Hizmetler Daire Bakanl’n kuran belediyeyiz. O günden bu yana dayla, tayla, ovasyla, yaylasyla, Mersin’de yaayan tüm üreticilerimize hizmet verme gayreti içerisindeyiz” dedi.

“Buza ölümlerini yüzde % 2’ye indirmek gerekmektedir”

Buza kayplarnn Türkiye’ye maliyetinin 2 milyar TL civarnda olduunu ve büyükba hayvancln geleceinin buza kayplarnn önlenmesine bal olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, “Bu kaybn göz ard edilmesi mümkün deildir. Bu sebeple buza ölümlerini öncelikle yüzde 5’e, daha sonra % 2’ye indirmek gerekmektedir. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak verdiimiz Buza barna destei ile buza kayplarnn önüne geçilerek iletmelerde ekonomik kayplar azaltlacaktr. Ülkemizdeki sürülerin gençletirilme ve slah edilme hedeflerinin gerçekletirilmesinde buzalarn tekniine uygun yetitirilmesi önemlidir. Buza yetitiriciliinde en önemli materyal buza barnadr. Projemizin uygulanmasyla ilimiz genelinde damzlk süt ve besi materyali arttrlacak, süt ve et endüstrisine katk salanacaktr. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösterip hizmetlerimizi arttrarak devam ettireceiz. Üreticilerimizin sorunlarn çözmek için sizlerin yannda olmak Mersin Büyükehir Belediyesi olarak boynumuzun borcudur. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak her zaman Üreticilerimizin yannda olduk ve bundan sonraki yeni yatrmlarmzla da farkmz göstererek daima yannzda olacaz” eklinde konutu.

lk datm Tarsus’ta gerçekletirilen buza barnaklarndan Akdeniz ilçesinde 67 üreticiye, Çamlyayla ilçesinde 9, Erdemli’de 79 Gülnar’da 58, Mut’ta 288, Mezitli’de 17, Silifke ilçesinde 119, Tarsus’ta 326 ve Toroslar’da 37 üretici olmak üzere toplamda 1000 üreticiye yüzde 75 hibeli Buza Barna desteklemesi yaplacak.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık