solyanreklam
sagreklam

Egemenlik Kavşağı'nın Yüzde 60'ı Tamamlandı

Egemenlik Kavşağı'nın Yüzde 60'ı Tamamlandı

Egemenlik Kavşağı'nın Yüzde 60'ı Tamamlandı
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Ulam Ana Plan dorultusunda hayata geçirdii üçüncü büyük projesi olan ve H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi’nde yapmna balanan Egemenlik Katl Kava’nn yüzde 60’ tamamland.

Mersin trafiinde önem arz eden konumlarn iyiletirilmesi ve gelitirilmesine yönelik çalmalar ile Mersinlilerden tam not alan Büyükehir Belediyesi, trafik younluuna çözüm amaçl hayata geçirdii Egemenlik Katl Kava projesini Mersinlilerin hizmetine sunabilmek için tüm ekipleri ile gece gündüz demeden çalyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda Mersinlilerin hizmetine açlacak olan katl kavak projesinde çalmalar dört bir koldan devam ediyor. Altyap ve yamursuyu hatt çalmalarnn yüzde 40’nn tamamland katl kavak projesinde orta gövde kazs yüzde 80 orannda tamamlanrken, zemin iyiletirme ve kaya dolgu çalmalar devam ediyor.

Dou-bat yönünde batt-çkt, 2 erit gidi, 2 erit dönü, yan yollar ise iki tarafta da ikier erit olarak planlanan projede üst yap çalmalar kapsamnda 331 adet fore kaz ve balk kirileri yerletirilirken, istinat duvarnn %90’ tamamland. Kavan bat ksmnda Kelveli Caddesi’ne kadar olan yolda asfalt ve bordür çalmalarna devam eden ekipler, güney bat yan yolda asfalt ve kaldrm çalmalarn balatt.

Egemenlik katl kavana balanan yan yollarda üst yap terasman çalmalar devam ederken, yol temeli ve dolgu çalmalarnn yapld bölgede, sktrlan zeminin salamlatrlmas için ekiplerin çalmalar devam ediyor.

Vatandalara rahat ulamn salanmas için mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalmalarna devam eden ekipler, Egemenlik Kava’nda önümüzdeki haftadan itibaren cephe panellerinin ve prekast kirilerin montajn yapacak.

Saatte 935 aracn geçecei kavakta, dou–bat istikametinde batt-çkt transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçi yaplacak. Ulam Master Planna göre yaplan bu projenin dal ve çk uzunluu ise 370 metre olacak.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık