solyanreklam
sagreklam

Altın Çağ?da Bilim Sergisi Açıldı

Altın Çağ?da Bilim Sergisi Açıldı

Altın Çağ?da Bilim Sergisi Açıldı
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

slâm Bilim Medeniyetinin Hazineleri Açld

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, ‘Altn Ça’da Bilim Sergisi’nin açln gerçekletirdi.

 

Mersin Valilii himayelerinde, Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü’nün ibirliiyle düzenlenen ve Cumhuriyet Meydan’nda açl gerçekletirilen Bilim Sergisi’ne Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, akademisyenler,  öretmenler, örenciler ve basn mensuplar katld. Açl kurdelesi protokol üyeleri tarafndan Fetih Mar eliinde kesildi.

 

Altn Ça’da Bilim Sergisi’nin Mersin ve örenciler açsndan önemli olduunu ifade eden Mersin Valisi Ali hsan Su, “Bugün gerçekten ilimiz açsndan, örencilerimizin istifadesi açsndan çok önemli bir serginin açln gerçekletireceiz.  Özellikle 7 ve 17. yüzyllar arasnda slam corafyasnda bilim insanlarnn yapt çalmalar, bulular, icatlar görme imkânna kavuacaz. Tarihimizi ne kadar iyi bilirsek gelecee o derece güvenle bakarz. Emin admlarla ilerleriz. Biz bilimin her zaman içinde olmuuz. Olmaya da devam edeceiz. slam corafyasnda bilim insanlar birçok konuda aratrma yapm ve bulua imza atm. Bu sergide El Cezeri’den bni Sina’ya, Mimar Sinan’dan Farabi’ye birçok ünlü bilim insannn keiflerini, yapt çalmalar görme imkân bulacaz. Bu serginin hazrlanmasnda emei geçen Büyükehir Belediye Bakanmza teekkür ediyorum. Serginin bilinçlenmemize faydal olmasn temenni ediyorum” dedi.

 

“Altn Çada Bilim Sergisi bizlere muhteem mazimizi hatrlatyor”

 

Konumasna Arif Nihat Asya’nn Fetih iiri ile balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bayrak airimiz Arif Nihat Asya’nn bu ibret ve umut dolu msralarn seçmemin sebebi, fetih ve fatihleridir. Biliyorsunuz, fetih açmak demektir. Millet ve medeniyetler köklerini maziye salm ulu aaçlar gibidirler. Bir medeniyetin kökü ne kadar derinlerdeyse, gölgesi o kadar uzaa düer, ufku sonsuzlua uzanr. 3 bin yldr devletsiz yaamayan ve dünyann en kahraman kavmi olan Türkler, Müslüman olduktan sonra dünyann en büyük ruh ve ahlakn yaatan büyük bir millet haline geldiler” dedi.

 

Türklerin çeitli rk, din, kültür ve mezhepler arasnda bugünkü Birlemi Milletler’den çok daha baarl bir dünya düzeni kuran ecdad ile ne kadar övünseler az olacan kaydeden Bakan Kocamaz, “Altn Çada Bilim Sergisi bizlere muhteem mazimizi hatrlatmakta, millet ve medeniyet olarak insanlk için yapacamz daha pek çok hizmetimiz bulunduunu öütlemektedir. Ortaça, Bat için karanlk, bizim içinse en aydnlk çadr. Karanln en youn olduu an günein domaya en yakn olduu andr. Batnn karanlk Ortaçann ufuklarnda doan güne Türk-slam medeniyetidir. Kâinatn Günei Peygamber Efendimizin saçt n bütün dünyay aydnla kavuturmasdr. stanbul’un fethinin gerçek anlam budur” eklinde konutu.

 

“Çalar deiir ama Türk’ün davas deimez”

 

Konumasnn sonunda gençlere seslenen Bakan Kocamaz, “Eer sizler azmederseniz, Selçuklu ve Osmanl’nn bu topraklarda att salam temeller üzerine Türkiye Cumhuriyetini dünyann en güçlü devleti haline getirebilirsiniz. Eer sizler azmederseniz, 1.400 yllk slam medeniyetinin yeni altn çan, yeni Asr Saadet devrini kurabilirsiniz. Çalar deiir, nesiller deiir, ama Türk’ün davas deimez. Bizim davamz Allah yolunda vatan, millet, hürriyet ve insanlk davasdr. Ve sonsuza kadar da böyle kalacaktr. Unutmayn, hiçbir ey vatan bütünlüünden daha aziz, bamszlktan daha deerli deildir. Huzurun, güvenin, kalknmann anahtar bir davaya inanmak, durmakszn çalmak, üretmek ve güçlü olmaktr” ifadelerini kulland.

 

“Her keif bir fetih, her kâif bir fatihtir”

 

Altn Ça’da Bilim Sergisi’nin yeni fatihlerin yetimesine önemli katklar sunacan dile getiren Bakan Kocamaz, “Her keif bir fetih, her kâif bir fatihtir. Altn Çada Bilim Sergisi, yeni fetihler için yeni fatihlerin yetimesine önemli katklar salayacaktr. Bu duygu ve düüncelerle sergimizin ilimize, ülkemize, Türk-slam âlemine ve tüm insanla hayrlar getirmesini, gençlerimizin tarih uuruna sahip ahsiyetler olarak yetimesine katklar salamasn diliyorum” dedi.

 

“limizde örenim gören 372 bin örenci ecdadn daha iyi tanyacak”

 

Son olarak konuan Mersin l Milli Eitim Müdürü Âdem Koca,  “slam medeniyetinde dünya bilim tarihine yön veren çok sayda bilim adam yetimitir. Baarnn srr yapabileceine inanmaktr. Baarnn anahtar özgüven sahibi olmak ve kendi kabiliyetlerinin farkna varmaktr. nanç varsa imkân da vardr. Açln yaptmz Altn Ça’da Bilim Sergisinin ilimizde örenim gören 372 bin örencimizin ecdadn daha iyi tanmasna, uluslar tanmasna ve hepsinden daha önemlisi özgüven kazanmalarna vesile olmasn temenni ediyorum. Böylesine anlaml ve önemli bir serginin ehrimizde açlmas için emei geçen Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.  

Altn Çada Bilim Sergisi, 24 Mart 2018 tarihine kadar açk kalacak. Sergi sürecince Mersin Büyükehir Belediyesi,  tüm ilçe okullarndan örencileri alan getirmek için otobüs seferleri düzenleyecek.

 

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık