solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir, Avrupa Akdeniz Kültür Şehirleri Birliği?ne Üye Oluyor

Büyükşehir, Avrupa Akdeniz Kültür Şehirleri Birliği?ne Üye Oluyor

Büyükşehir, Avrupa Akdeniz Kültür Şehirleri Birliği?ne Üye Oluyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, UNESCO ile resmi ortaklk ilikisi bulunan Avrupa Akdeniz Kültür ehirleri Birlii’ne üye olma yolunda ilerliyor.

12 deiik ülkeden 31 üyesi bulunan Avrupa Akdeniz Kültür ehirleri Birlii’ne üye olmak için hazrlklarn tamamlamaya balayan Mersin Büyükehir Belediyesi, bu üyelik sayesinde Mersin’in tarihi ve kültürel anlamda artlar kazanmasn istiyor.

Yenilikçi uygulamalarn kültürel mirasa uyumlu ekilde entegre edilmesi, üye ehir ve bölgelerin ekonomik anlamda gelimesine katk salamas açsndan önemli bir birlik olan Avrupa Akdeniz Kültür ehirleri Birlii’ne üye olmaya hazrlanan Büyükehir Belediyesi’nin üyelii kent için büyük önem arz ediyor. Ayrca Büyükehir Belediyesi’nin AVEC’e üye olmas halinde, Akdeniz ülkeleri arasnda kültürel ve tarihi mirasa sahip bir kent olan Mersin, tarihi mirasn sürdürülebilir kalknma için itici güç olmasnda katk salayacak.

AVEC tarafndan yaplan snflandrmaya göre de Türkiye, nüfusu 200.000 kiinin üzerinde olduu için 2. kategoride yer alyor ve yllk üyelik ödemesi yaklak 1350 Euro olarak belirlenmi.

AVEC nedir?

Tarihi ve kültürel mirasa sahip ehir ve bölgelerden oluan bir a olan AVEC, 1997 ylnda kurulan ve 2015 ylndan bu yana UNESCO ile resmi ortaklk ilikisini sürdüren bir birlik. Birlik, kültürel mirasn yönetimi, deerinin ortaya çkarlmas, doal afetlere kar korunmas gibi konulardaki baarl olmu uygulamalar noktasnda bilgi alverii atölye çalmalar ve uluslararas projeler yürütüyor.

Birliin hedefleri arasnda, kültürel ve tarihi mirastan sürdürülebilir kalknma için itici güç olarak faydalanlmas, yenilikçi uygulamalarn kültürel mirasa uyumlu biçimde entegre edilmesi ile üye ehir ve bölgelerin ekonomik anlamda gelimesine katk salanmas yer alyor. AVEC, sürdürülebilir ehircilik ve miras, risk yönetimi ve bölgelerin ön plana çkarlmas ile gerçekletirilen çalmalarn temel yönelimlerini içeriyor. AVEC’e üye olmak için Avrupa – Akdeniz ülkelerinden birisinde tarihi mirasa sahip bir ehir veya bölge olmak, bu konudaki art kabul etmek, an faaliyet ve toplantlarna düzenli olarak katlm salamak ve yllk üyelik aidatnn ödenmesi gerekiyor.

Aa üye belediyeler arasnda Belçika’nn Arlon, Hrvatistan’n Osijek, spanya’nn Baeza ve  Mellilia, Fransa’nn Arles, Bastia, Cahors, Narbonne, Nimes ve Tours, Macaristan’n Szombathely ve Babolna, Lübnan’n Dannieh, Malta’nn Birgu ve sla, Fas’n Chefchaouen, Portekiz’in Beja, Evora, Freixo de Espada a Cinta, danha-a-nova, Macedo de Cavaleiros, Mertola ve Tavira, Romanya’nn Arad, Srbistan’n Bela Palanka, Kragujevak, Mediana, Nis, Niska Bnaja ve Novi Pazar ile Tunus’un Sbeitla ehri yer alyor.

Ayrca Mersin Büyükehir Belediye Meclisi ubat Ay Toplants’nn 2’nci birleiminde Avrupa Akdeniz Kültür ehirleri Birlii’ne Büyükehir Belediyesi’nin üye olmas hakkndaki teklif de oy birlii ile kabul edilmiti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık