solyanreklam
sagreklam

Mersin?de Üçüncü Bat-Çık Çalışmaları Başladı

Mersin?de Üçüncü Bat-Çık Çalışmaları Başladı

Mersin?de Üçüncü Bat-Çık Çalışmaları Başladı
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 0:00

Hayata geçirdii katl kavak projeleri ile karmaa içerisinde olan Mersin trafiini büyük ölçüde rahatlatan Büyükehir Belediyesi, H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katl Kavak Projesi ile Mersin’i ulam konusunda bir adm daha ileri götürecek.

19 Mays 2018 tarihinde Mersinlilerin hizmetinde

3 Aralk 2017 tarihinde saat 22.00 itibariyle yapmna balanan ve trafie kapatlan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katl Kavak Projesi sayesinde Yeniehir ve Mezitli snrlar içerisinde yer alan H. Okan Merzeci Bulvar ile Üniversite Caddesi’ndeki trafik younluu azaltlm olacak. 3 Aralk tarihinde yapmna balanan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katl Kavak Projesi, 19 Mays 2018 tarihinde Mersinlilerin hizmetine sunulacak.

Saatte 935 aracn geçtii kavakta, dou–bat istikametinde batt-çkt transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçi yaplacak. Ulam Master Planna göre yaplan bu projenin dal ve çk uzunluu ise 370 metre olacak.

Mersin’in trafik problemini çözmeye yönelik projeleri srayla hayata geçirmeye devam eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Ulam Master Plan kapsamnda hayata geçirilecek olan üçüncü bat-çk projesi dâhil olmak üzere Okan Merzeci Bulvar'nda 12, kent genelinde ise toplam 22 bat-çk yapmay planlyor.

Alternatif güzergâhlar belirlendi

H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katl Kavak Projesi kapsamnda Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl Toplu Tama ube Müdürlüü tarafndan yeni güzergâhlar belirlendi. 

Vatandalar Tece istikameti için 128, 148 ve 133 numaral hatlar kullanarak Üniversite Caddesi’nden sola dönerek stemihan Talay Caddesi’ne, saa dönerek ise 34. Caddeye, oradan da yine saa dönerek GMK Bulvarna çkabilecek.

Mersin-Mezitli istikametinde ilerleyen 136 numaral toplu tama araçlar ise, Üniversite Caddesi’nden saa 3245. sokaa döndükten sonra, soldan Eski Kale yoluna giderek, oradan da sadaki caddeden ilerleyip,  yine sadan smet nönü Caddesi’ne çkabiliyor.

Mersin-Mezitli istikametinde ilerleyen 136 numaral toplu tama araçlar ise, smet nönü Bulvar’ndan saa, Hal Caddesi’nden sola, 31067 Sokak’tan saa, Vali enol Engin Caddesi’nden GMK Bulvar için sola, 34. Cadde için sola ve stemihan Talay Caddesi için de saa dönerek Üniversite Caddesi’ne çkyor.

128-133-148 numaral hatlar, Tece’den Mersin’e gitmek için, GMK Bulvar’ndan sola, 34. Cadde’ye dönerek, yine sola dönerek stemihan Talay Caddesi’ne, saa dönerek ise Üniversite Caddesi’ne çkacak.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan UKOME Genel Kurulu Karar’nda belirlenen alternatif güzergâh listesine göre de bölgede ikamet eden ve trafikte seyir eden vatandalarn güvenlii ve konforu düünüldü.

Büyükehir Belediyesi’nden alnan karara göre, Dou yönünden gelip Kuzeye gitmek isteyen araçlar için smet nönü Bulvar’ndan saa 3216. sokaa giri yaparak Kuzey yönüne ilerleyip, sola 3225 sokaa giri yaparak yolu takiben saa dönü yaparak Üniversite Caddesine gidebilecekler.

Dou yönünden gelip Bat istikametine gitmek isteyen araçlar ise, smet nönü Bulvar’ndan saa 3216. sokaa giri yaparak, Kuzey yönüne ilerleyip sola 3209. sokaa giri yaparak Bat istikametinden Üniversite Caddesi’ne kadar, Üniversite Caddesi üzerinde açlm olan orta refüjden bat istikametinde geçi yaparak 3234. sokaa ilerleyip Kale caddesi üzerine sola dönü yaparak Bey park konutlar önünden saa dönü yapp, bat istikametinde smet nönü Bulvar’na ulaabilecekler.

Hem yakttan, hem zamandan tasarruf

Kentte uygulad her projede çevre hassasiyetini gözeterek, doay, çevreyi ve ekonomiyi koruyan uygulamalar ile örnek belediyelerden birisi olan Mersin Büyükehir Belediyesi,  Tulumba Kava ve Demokrasi Kava ile ekonomiye ve çevreye salad olumlu etkileri, H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katl Kavak Projesi ile de salayacak.

H. Okan Merzeci-Üniversite Kava ile vatandalarn trafikte bekleme süresi azalacak, yakttan tasarruf salarken, emisyon kazanc ile hem Mersin ekonomisine hem ülke ekonomisine katk salayacak. Trafikteki bekleme süresinin azaltlmas ile egzoz emisyonu da azaltlarak motorlu tatlardan kaynaklanan hava kirlilii azaltlm olacak. Proje ile yllk zaman kazanc 9.691.152 TL, yllk yakt tüketimi kazanc 7.653.812 TL, yllk emisyon kazanc olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplam 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye salad kazancn yannda, zaman ve çevre açsndan da çok büyük kazanmlar salanacak. Yakttan tasarruf, amortisman, lastik anmas, zaman kazanc gibi pek çok konuda sürücüleri rahatlatacak olan kavan senelik kazanc ekonomiye yaklak 22 milyon lira olarak dönecek. Mersinlilerin saatlerce trafikte bekleyerek israf ettii akaryakt ücreti cebinde kalacak ve ekstra para ödemeyecek.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık