solyanreklam
sagreklam

Minik Rümeysa İstedi, Büyükşehir Kırmadı

Minik Rümeysa İstedi, Büyükşehir Kırmadı

Minik Rümeysa İstedi, Büyükşehir Kırmadı
  • 08 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nden okul arkadalarnn çevre konusunda bilinçlendirilmesini isteyen 6. snf örencisi minik Rümeysa’nn istei yetkililer tarafndan yerine getirildi.

Mersin’in Akdeniz lçesi 3 Ocak Ortaokulu’nda 6. snfta örenim gören ve arkadalarnn çevreye duyarll ile tand 12 yandaki Rümeysa Sude Özaslanlar ve beraberindeki 2 çevreci arkada Il Akba ile Hiranur Yldz, okullarnda eitim gören arkadalarnn çevre bilinçlerini aça çkarmak maksadyla Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl Çevre Koruma ube Müdürlüü personelleri ile iletiime geçti.

Mersin Büyükehir Belediyesi’ne telefonla ulaan minik Rümeysa’nn çevre eitimi talebini memnuniyetle karlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl personelleri o günkü programlarnda olmamasna ramen örencinin isteini krmad ve 3 Ocak Ortaokulu’na giderek çevre konusunda örencilere eitim verdi.

Arkadalarn çevre konusunda daha duyarl hale getirmek isteyen 3 çevreci kzn isteini krmayan Büyükehir Belediyesi, 3 Ocak Ortaokulu’nun en temiz ve düzenli iki snf olarak seçilen 6/A ve 7/G snf örencilerine çevre eitimi verdi. Medeni cesareti sayesinde kendilerine ulaan ve çevre konusunda arkadalarn daha duyarl hale getirmek isteyen Rümeysa’y krmayan Büyükehir Belediyesi çalanlar iki snf, verdikleri çevre eitimleri ile ödüllendirmi oldu. Örenciler, çevreci kzlar Rümeysa, Il ve Hiranur sayesinde çevre konusunda alannda uzman personeller tarafndan bilinçlendirildi.

“Ben istediim sonuca ulatm”

Daha temiz bir çevre hedefiyle iki arkadayla birlikte bir grup kuran ve o gruba da bakanlk yapan Rümeysa Sude Özaslanlar, “Biz bu grubun çalmalarna önce snfmzla baladk. Snf arkadalarmza çevre konusunda slayt ile sunumlar yaptk. Sunduumuzda da arkadalarmzn bize güvendiini anladk. Daha sonra,  Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ulatk ve bizlere eitim vermelerini istedik. Onlarn yanna gittim ve bana biz size eitim verebiliriz dediler. Okulumuzda toplants salonu bulunmad için bizler bir yarma düzenledik ve bu yarmada da temiz ve düzenli iki snf seçtik. Kazanan snflara da çevre konusunda eitim verildi” dedi.

Büyükehir Belediyesi’ne bavurma ve çevre eitimi istemeleri konusunda arkadalarnn çevre konusunda daha duyarl bireyler haline gelmelerini amaçladklarn belirten Özaslanlar, “Büyükehir Belediyesi bizleri krmad ve buraya geldi. Kendilerine çok teekkür ediyorum. Bizim okulumuz ve snfmz çok kirliydi. Bizler de temizlemeye karar verdik. Grup kurduk ve bütün arkadalarmzn bize destek çkmasn istedik. Çevrenin ne kadar kirli olduunu bütün arkadalarmza anlattk. Arkadalarmz da bizleri dinlediler. Kendilerine de teekkür ediyorum. Ben istediim sonuca ulatm ve bizlere eitim verdikleri için çok sevindim, çok mutlu oldum. Aslnda bunu baaramayacam düünüyordum. Ama bir ii yapacaksnz, kendinize güvenmeniz yetiyor. Güvendikten sonra arkadalarmla beraber baarabildiimizi gördük” eklinde konutu.

Eitimlerin kendileri ve arkadalar için çok faydal olduunu belirten Il Akba, “Eitimler gerçekten bizim açmzdan çok faydal oldu. Çünkü bizim bildiimiz eyler dier arkadalara da anlatld. Biz söyleyince çok etkili olmayan konular, Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan daha iyi aktarld. Aslnda bizim istediimiz arkadalarmzn örendiklerini ailelerine de bildirmeleri ve kulaktan kulaktan anlatlarak Mersinimizi daha güzel yerlere getirmek amacyla yaptk. Daha güzel bir çevrede yaamak istediimiz için bunlar yapyoruz. Mersin Büyükehir Belediyesi de bizlere destek verdi ve kendilerine çok teekkür ediyoruz” ifadelerini kulland.

Çevreci grubun kurucularndan olan Hiranur Yldz ise, “Eitimler bence faydal oldu ve çok gururlandm. Buraya Belediye ekiplerini getirdik. Bu eitimlerin verilmesine vesile olan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyorum. Bizlere daha fazla destek vermesini istiyorum” dedi.

Ayrca eitim sonras, Çevre Koruma ube Müdürlüü personelleri tarafndan her kata birer tane atk pil kutusu brakld.

“Çevre Bilinçlendirme ve Farkndalk Eitimi”

Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl tarafndan 2015 ylndan bu yana düzenli olarak ilköretim okullarnda ve 2016 ylndan beri de anaokulu düzeyindeki örencilere verilen eitimler ile yaklak 15 bin örenciye ulald. Çevre konusunda örencileri küçük yata bilinçlendirerek kalc örenmeyi salamak ve çevreye duyarl nesillerin yetimesine katk sunmak amacyla verilen eitimlerde, geri dönüüm ve çevre kirlilii gibi konular anlatlyor. Ekipler, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftas’nda yaplan çevre etkinlikleri hakknda bilgi verirken, örencilere çevrenin ne olduunu ve çevre kirliliine kar duyarl olunmasnn gerektiini anlatyorlar. Hava, su, toprak, gürültü ve kat atk kirliliinin zararlar üzerine konuan ve küresel snma, iklim deiiklii ile temiz enerji kaynaklarnn neler olduu konular örencilere anlatlyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık