solyanreklam
sagreklam

Mersin?de Hizmet Almayan Mahalle Kalmayacak

Mersin?de Hizmet Almayan Mahalle Kalmayacak

Mersin?de Hizmet Almayan Mahalle Kalmayacak
  • 26 Kasım 2017, Pazar 0:00

ehircilik ve belediyeciliin en önemli görevlerinden olan alt yap ve su sorunlarn çözmek bilinci ile hareket eden Büyükehir Belediyesi, kentin dört bir yannda hayata geçirdii projeler ile alt yap ve su sorununu adm adm çözüme kavuturuyor.

Dur durak bilmeyen hizmet anlayna açllar ve temel atma törenleri ile devam eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta hem içmesuyu hatt projelerinin hem de kanalizasyon hatt projelerinin temel atma törenlerini gerçekletirdi.

Törene Bakan Kocamaz’n yan sra Tarsus Belediye Bakan evket Can, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, oda ve dernek bakanlar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandalar katld.

Tarsus Yenice-Günyurdu ve Özlüce mahallelerine yaplacak içmesuyu hatt, depo yenilemesi ve Altaylar Mahallesi’ne yaplacak kanalizasyon hatt çalmalarnn temel atma töreninde konuma yapan Bakan Kocamaz, temeli atlan içmesuyu projesi ile mahalle sakinlerinin su skntsnn ortadan kalkacan belirterek, “Bu salksz su dönemi artk ortadan kalkyor. nallah 3 ay içerisinde musluklarnzdan Berdan’n tertemiz ie suyu kalitesinde ki suyu akacak. Biz vatandalarmzn tüm problemlerini çözmek için gayret ediyoruz. Tüm projelerimiz hayata geçtiinde bu köylerimiz kentin birer mahallesi durumuna gelecek. Sadece kât üzerinde köy ismini kaldrp mahalle yazmakla bu iler olmuyor. Mutlaka bunun içini doldurmak gerekiyor. Bunlarda doldurulduunda sizlerde çok rahat edeceksiniz. imiz zor ama bizler ömrümüz boyunca zor ilere soyunduk. Sizlerin duas ile problemlerin büyük bir ksmn çözdük. Bu hizmetin de sizler için hayrl uurlu olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” eklinde konutu.

“Altayllar mahallesi Ankara’nn Çankaya’s gibi”

Altayllar Mahallesi kurulurken isim babas olan Bakan Kocamaz, ismini verdii mahallede yapt konumada, “Altayllar mahallesinin imar ile ilgili çalmalarm yaparken insanlar bana kzmt. Dan bana insanlar nasl götüreceksin diye.  Ama biz burada binalarn ilk ksmn 6 ay içerisinde bitirdik ve o zaman tapularn da Babuumuz vermiti. Biz bunlar söylerken kimse bize inanmyordu.  Biz Tarsus’un alt yapsn tamamlayacaz dediimde o zaman yeni mahalle muhtar bana gülmütü. Siz neyinize güveniyorsunuz da yapacaksnz diyordu. Biz yapamayacamz iin sözünü vermeyiz, sözünü verdiimiz her ii de yaparz. Gördüünüz gibi sözümüzü tuttuk. Buray yaanabilir bir alan durumuna getirdik. u anda havas, görüntüsü ile bütün donanm ile Altayllar mahallesi Ankara’nn Çankaya’s gibi” ifadelerini kulland.

 “Tarsus Burhanettin Bakanmzla deiim sergiledi”

Tarsus Belediye Bakan evket Can, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n Tarsus’a ve Mersin’e yapt hizmetlerin saymakla bitirilemeyeceinin altn çizerek, “Bakanmzn 1994- 2014 yllar arasnda Tarsus için verdii hizmetler saymakla bitmez. Bu hizmetlerin çounu sizler görüyorsunuz ve kullanyorsunuz. 20 yl önce Tarsus’ta bulvar, köprü, altyap, su yoktu. Tarsus tabiri caizse köy halindeydi. Burhanettin Bakanmzn eit hizmet anlay sayesinde Tarsus bir deiim sergiledi. Bakanmz Allah’n izni ile köylerimizi ehirletirecek, ehirlerimiz güzelleecek. Tarsuslular olarak Bakanmzn her zaman yanndayz, arkasndayz. Burhanettin bakanmza yapm olduu ve yapaca hizmetlerden dolay ükranlarmz sunuyorum. Temelini atlan hizmetlerin hayrlara vesile olmasn diliyorum” eklinde konutu.

Tarsus’un Su Sorunu Adm Adm Çözülüyor

Tarsus Günyurdu Mahallesi’ne daha önce Mülga l Özel daresi tarafndan 2012 ylnda yaplan ve mahalleye içmesuyu salayan sondaj kuyusu kirlenmeye maruz kalmtr. Yaplan içmesuyu tahlillerinde mevcut ebekede kullanlan suyun insani amaçl sular hakkndaki yönetmelie uymadn tespit eden MESK yetkilileri harekete geçerek Mahallenin içmesuyu sorunun giderilebilmesi için Tarsus Berdan Artma Tesisinden içme suyu verilebilecei tespit etti. Temeli atlan proje ile Yenice, Günyurdu ve Özlüce mahallelerinin içmesuyu sorunu ortadan kalkacak, musluklarndan tertemiz sular akacak.

Yenice Mahallesi’nin çmesuyu Deposu Yenileniyor

Yenice Mahallesinde daha önce Berdan Artma Tesisinden gelen su pompalar vastasyla ebeke hattna veriliyordu. Ancak su kesildiinde ebeke susuz kalyordu. Vatandalarn bu maduriyetini gidermek için çalmalara balayan MESK yetkilileri, mahallede 500 tonluk prizmatik içmesuyu deposunu atl durumdan aktif duruma geçirecek. Çalmalar kapsamnda suyun düzenli dalmnn salayan Yenice içmesuyu deposunun, terfi istasyonlarnn bakm ve onarmlarnn yapmnn yan sra mekanik ve elektrik aksamlarnn yenilenmesi MESK ekipleri tarafndan gerçekletirilecek.

Bu Proje le Yenice-Günyurdu ve Özlüce’nin Su Sorunu Ortadan Kalkacak

imdiye kadar Günyurdu-Özlüce’ye 4 bin 500 metre içmesuyu ebeke hatt döeyen MESK ekipleri, 967.000,00’TL bedelli yeni projeyi 2018 yl ubat ayna kadar tamamlamay planlyor.

Tarsus lçesi Yenice- Günyurdu ve Özlüce Mahallelerine Berdan içmesuyunu ulatrmak için yürütülen çalmalar kapsamnda; Yenice Mahallesi ve Özlüce Mahallesi arasnda 2 bin 644 metre, Yenice Mahallesi - Günyurdu Mahallesi arasnda 6 bin 437 metre olmak üzere yaklak 9 bin 117 metre içmesuyu ebeke hatt döenecek.

Altaylar Mahallesi De Hizmetlerden Nasibini Alyor

Tarsus-Altayllar Mahallesi Kanalizayon hatt temel atma törenini gerçekletiren Bakan Kocamaz isim babas olduu Altayllar mahallesinde yaayan vatandalar için hayati önem tayan altyap sorununu çözmek amacyla yatrmlarn sürdürüyor.

Altayllar mahallesinin kanalizasyon sorununu çözmek için 3 bin 735 metre kanalizasyon hatt döenecek olan proje ile altyap konusunda çözüme bir adm daha yaklalm olacak. Sözleme Bedeli 1.148.102,95 TL olan kanalizasyon hatt çalmalarn MESK ekipleri 2018 yl Mart aynda tamamlamay planlyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık