solyanreklam
sagreklam

Mersin Maratonu?na Başvuru Sayısı 52 Bine Ulaştı

Mersin Maratonu?na Başvuru Sayısı 52 Bine Ulaştı

Mersin Maratonu?na Başvuru Sayısı 52 Bine Ulaştı
  • 27 Kasım 2017, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 3.’sü gerçekletirilecek olan Uluslararas Mersin Maratonu’nun tantm toplantsn gerçekletirildi. Toplantda konuma yapan Bakan Kocamaz, kaytlarda belirlenen hedefin imdiden aldn ifade ederek, “Maraton için belirlediimiz hedefi aarak, 52 binlere ulatk” dedi.

Çok sayda katlmcnn yer ald tantm toplantsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Mersin Vali Yardmcs Mahmut Halal, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsar, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Ça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Vekili Ali Aksu, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü aban Güne, sporcular, antrenörler ve çok sayda basn mensubu katld.

Mersin’in Türkiye’nin her bakmdan potansiyeli en yüksek illerinden birisi olduunu belirterek konumasna balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “limizin marka deerini artrmak için potansiyellerinin en verimli ekilde ilenmesi ve deerlendirilmesi gerekmektedir. Büyükehir Belediyesi olarak biz bu konuda üzerimize düeni fazlasyla yapmaya, düzenlediimiz her organizasyonda ilimizin deerleri hakknda farkndalk oluturmaya çalyoruz” dedi.

“Yarmaclar, muhteem bir atmosferde yarma keyfini yaayacaklar”

Büyükehir Belediyesi olarak düzenledikleri etkinliklerin güzergâhlarn belirlerken Mersin’in doal ve tarihi güzelliklerini ön plana çkarma çabas ile hareket ettiklerini belirten Bakan Kocamaz, “Uluslararas Mersin Maratonumuzun kou güzergâhn belirlerken de ayn hassasiyetle yola çkyoruz. Dünyann dört bir yanndan maratonumuza katlacak olan yarmaclar, k mevsiminin ortasnda lman bir iklim, düz bir zemin, tarih ile doay buluturan muhteem bir atmosferde yarma keyfini yaayacaklar” eklinde konutu.

Türkiye’nin en iyi parkuruna sahip olduklarn belirten Bakan Kocamaz,  “Daha iyi dereceleri hedefleyen maratoncular Mersin’e komaya, Mersin’de komaya davet ediyoruz. Valiliimizin himayelerinde, Büyükehir Belediyemizin koordinasyonunda düzenlediimiz Maraton için STK’lar, odalar, birlikler ve paydalarmzla bir yl boyunca titiz ve youn bir çalma dönemi geçiren Maraton Komitemiz, 3 Aralk’taki büyük bulumaya her yönüyle hazrdr” ifadelerini kulland.

“Bir sonraki hedefimiz Altn Kategoriye yükselmektir”

Mersin genelinde 20 stant noktas, sosyal medya hesaplar ve ana akm medya mecralaryla sk bir takm çalmas yürüterek, Büyükehir Belediyesi olarak Türkiye’yi en baarl ekilde temsil etmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Kocamaz, “Avrupa Atletizm Birlii’nden 5 yldz derecesi alarak Avrupa’nn en iyi maratonlar arasna giren Uluslararas Mersin Maratonu’nu bir adm daha ileriye tamak istiyoruz. Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii’nin (IAAF) Yol Yarlar Kategorizasyonu’nda verdii Bronz Kategorinin kriterlerini yerine getiriyoruz.  Bir sonraki hedefimiz Altn Kategoriye yükselmektir” diye belirtti.

“Bu yl 50 bin kayt hedefini aarak 52 binlere ulatk”

Maratona katlmn her geçen yl katlanarak arttn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “lk ylda 1043 yarmacnn katld maratonumuz, ikinci yl 27 bini am ve bu yl da 50 bin hedefini aarak 52 binlere ulamtr. Ayrca, geçtiimiz yl çeitli kategorilerde verdiimiz toplam 155 Bin 550 Liralk para ödülünü bu yl iki katna çkaryoruz. Biliyorsunuz Uluslararas Mersin Maratonu için her yl bir tema belirliyoruz. Bu yl da hogörü, bar ve kardelik temasn belirledik. Dünyann pek çok ülkesinden yüzlerce sporcu ve halk kousuna katlacak binlerce sporsever hogörü, bar ve kardelik için Mersin’de buluacak, insanlk deerleri için Mersin’de ter dökecekler” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Vekili Ali Aksu da bir konuma gerçekletirdi ve “Burada sizlerle beraber olmak ve bu ie el vermek benim için çok güzel. Hepinize çok teekkür ediyorum. Tarihe altn harflerle geçecek olan Sayn Burhanettin Kocamaz’ da bu ülkeye ve maratona katklar için tebrik ediyorum”  diye konutu.

Konumalarn ardndan Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 3.’sü gerçekletirilecek olan Uluslararas Mersin Maratonu hakknda bilgilendirme yapan Mersin Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri ube Müdürü Vedat Yüksel, 3 Aralk’ta koulacak olan maraton hakknda ksa bilgiler verdi. Son olarak 3. Uluslararas Mersin Maratonu’nun reklam filmi izlendi ve toplu fotorafn ardndan tantm toplants sona erdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık